Μαθητές εγγράφονται σε πρόγραμμα εκμάθησης της Αγγλικής γλώσσας στο British Council

Έχουμε πολλά τμήματα από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε. Γιατί λοιπόν να μην ξεκινήσετε σήμερα;

Η διαδικασία εγγραφής σε κάποιο από τα προγράμματά μας είναι πολύ απλή.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Εγγραφές – Παιδιά και εφήβους

Για να σας βοηθήσουμε να διαλέξετε το κατάλληλο μάθημα για το παιδί σας, θα χρειαστεί εσείς και το παιδί σας να κάνετε μία διαδικτυακή συνάντηση. Για να ελέγξουμε το επίπεδο Αγγλικών του παιδιού σας, τα παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν με κάποιον από τους καθηγητές μας. Τα παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω θα χρειαστεί να κάνουν και ένα διαδικτυακό κατατακτήριο τεστ που θα μας βοηθήσει να διαλέξουμε το τμήμα που πρέπει να εγγραφούν με βάση το επίπεδό τους.

Εάν το παιδί σας είναι 4–6 ετών, ακολουθήστε τα βήματα 1, 3 και 4 παρακάτω (μπορείτε να παραλείψετε το βήμα 2).

Βήμα 1 – Κλείστε μια διαδικτυακή συνάντηση

 • Κλείστε μία συνάντηση μέσω της ιστοσελίδας μας. Επιλέξτε την ημερομηνία και την ώρα που σας εξυπηρετεί.
 • Στη συνάντηση θα συμμετέχετε και εσείς και το παιδί σας.
 • Η διαδικτυακή συνάντηση είναι δωρεάν.

Βήμα 2 – Το παιδί σας θα χρειαστεί να συμπληρώσει ένα σύντομο διαδικτυακό κατατακτήριο τεστ (μόνο για παιδιά ηλικίας 12–17 ετών)

 • Μόλις κλείστε τη συνάντηση, θα λάβετε ένα email που περιλαμβάνει ένα σύνδεσμο που σας οδηγεί στο διαδικτυακό κατατακτήριο τεστ και θα πρέπει να συμπληρωθεί από το παιδί σας.
 • Η μέγιστη διάρκεια του διαδικτυακό κατατακτήριου τεστ είναι 45 λεπτά. Το παιδί σας θα πρέπει να συμπληρώσει το τεστ τουλάχιστον 24 ώρες πριν την διαδικτυακή συνάντηση με μία μόνο προσπάθεια.
 • Το διαδικτυακό κατατακτήριο τεστ είναι δωρεάν.

Βήμα 3 – Συνδεθείτε στην διαδικτυακή συνάντηση

 • Δε θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας κάποιο συγκεκριμένο έγγραφο για τη συνάντηση.
 • Η συνάντηση θα περιλαμβάνει μία συνέντευξη με κάποιον από τους καθηγητές μας και μία σύντομη συζήτηση με έναν εκπρόσωπο του τμήματος εξυπηρέτησης πελατών.
 • Η συνέντευξη με τον καθηγητή/την καθηγήτρια θα πραγματοποιηθεί μέσω Zoom και θα διαρκέσει περίπου 20 λεπτά.
 • Την ημέρα της συνέντευξης του παιδιού σας, θα λάβετε μία πρόσκληση με το meeting ID. Παρακαλούμε να συνδεθείτε δέκα λεπτά πριν την προγραμματισμένη ώρα της συνέντευξης.
 • Μετά την συνέντευξη του παιδιού σας, ένας εκπρόσωπος του τμήματος εξυπηρέτησης πελατών θα σας καλέσει για να συζητήσετε την καλύτερη επιλογή για το παιδί σας.

Βήμα 4 – Εγγραφή

 • Μετά τη συνάντηση, θα σας στείλουμε μέσω email τη φόρμα εγγραφής και πληροφορίες σχετικά με τις επιλογές πληρωμής.
 • Θα πρέπει να είστε άνω των 18 ετών για να μπορέσετε να πληρώσετε και να κάνετε την εγγραφή του παιδιού σας σε ένα μάθημα μαζί μας.

Εγγραφές – Ενήλικες (18+)

Η συνάντηση για ενήλικες διαρκεί περίπου μία ώρα και περιλαμβάνει το κατατακτήριο τεστ και στη συνέχεια, ακολουθεί συζήτηση σχετικά με τις ανάγκες σας με έναν από τους καθηγητές μας και με τους συμβούλους μας.

Το κατατακτήριο τεστ για ενήλικες αποτελείται από ένα online γραπτό τεστ και ένα προφορικό τεστ:

 • Με το online γραπτό κατατακτήριο τεστ ελέγχονται οι γενικές σας γνώσεις στη γλώσσα. Στο email με την επιβεβαίωση της κράτησής σας υπάρχει ένας σύνδεσμος για το online γραπτό τεστ, το οποίο περιλαμβάνει 130 ερωτήσεις διαβαθμισμένης δυσκολίας με τις οποίες αξιολογείται το λεξιλόγιο και η γραμματική σας. Πρέπει να ολοκληρώσετε το τεστ σε μία προσπάθεια το πολύ μέσα σε 45 λεπτά. Μπορείτε να σταματήσετε όταν οι ερωτήσεις γίνουν υπερβολικά δύσκολες για εσάς. Φροντίστε να έχετε ολοκληρώσει το online γραπτό τεστ τουλάχιστον 24 ώρες πριν το προφορικό τεστ που έχετε ήδη κλείσει.
 • Το προφορικό μέρος του τεστ διαρκεί 10 ή 15 λεπτά και είναι μια συζήτηση με έναν από τους καθηγητές μας, η οποία θα του επιτρέψει να ελέγξει τις ικανότητές σας στην ομιλία και την κατανόηση του προφορικού λόγου, καθώς και την προφορά σας.

Ο καθηγητής θα συγκρίνει τα δύο μέρη του τεστ και θα σας ενημερώσει για το συνολικό επίπεδο των Αγγλικών σας, συμβουλεύοντάς σας σχετικά με το ποιο είναι το καταλληλότερο τμήμα για τις ανάγκες και το επίπεδό σας.

Το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών μας θα σας ενημερώσει σχετικά με τις λεπτομέρειες και το χρονοδιάγραμμα του τμήματος, και θα λύσει τυχόν απορίες σας. Αν υπάρχουν κενές θέσεις στο τμήμα, μπορείτε να εγγραφείτε καταβάλλοντας το ποσό κράτησης ή τα δίδακτρα του τμήματος. Αν το τμήμα είναι κλεισμένο, το όνομά σας θα μπει σε λίστα αναμονής.

Κλείστε μία συνάντηση μέσω της ιστοσελίδας μας.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματά μας και τα δίδακτρα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Μάθετε Αγγλικά.

Εάν έχετε απορίες ή χρειάζεστε περαιτέρω διευκρινίσεις, επικοινωνήστε μαζί μας.

Δείτε επίσης