Τι είναι η εξέταση Aptis for Teens;

To Aptis for Teens αποτελεί μία πρωτοποριακή εξέταση Αγγλικών, που δημιουργήθηκε από το British Council ειδικά για μαθητές ηλικίας από 12 έως 15 ετών. Είναι μία εξέταση φιλική προς τον εξεταζόμενο με θέματα που σχετίζονται με τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες των σημερινών εφήβων. Tα σενάρια και οι ερωτήσεις των εξετάσεων προσομοιώνουν την καθημερινότητά τους, ώστε τα παιδιά να ανταποκρίνονται στις ερωτήσεις με πιο ουσιαστικό τρόπο, και να επικεντρώνονται μόνο στις δεξιότητές τους στην Αγγλική γλώσσα.

Δεν εξετάζει μόνο ένα επίπεδο, αλλά περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα ερωτήσεων, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί ώστε να επιτρέπουν στους υποψηφίους να επιδείξουν τις δεξιότητές τους. Αξιολογεί αποτελεσματικά τις ικανότητες των υποψηφίων στις ενότητες «listening», «reading», «writing», «speaking» και «grammar and vocabulary».

Είναι μία προσιτή και ευέλικτη εξέταση, και αποτελεί τον πλέον κατάλληλο τρόπο για Κέντρα Ξένων Γλωσσών καθώς και για σχολεία πρωτοβάθμιας/δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να αξιολογήσουν και να ελέγξουν την πρόοδο και την εξέλιξη των μαθητών τους.

Ο πιο έξυπνος τρόπος για να βοηθήσετε τους μαθητές σας να φτάσουν πλήρως τις δυνατότητές τους!

Γιατί να επιλέξετε το Aptis for Teens;

To Aptis for Teens είναι μία ανταποδοτική και αποτελεσματική εξέταση, σχεδιασμένη να σας βοηθήσει να προετοιμάσετε τους μαθητές σας κατάλληλα για μελλοντικές εξετάσεις αγγλικών σε επίπεδα Β2+.

Το Aptis for Teens θα αξιολογήσει την ικανότητα των μαθητών σας στα Αγγλικά γρήγορα και αποτελεσματικά. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε στιγμή για να εντοπίσετε πιθανές εκπαιδευτικές ανάγκες, για να επιβραβεύσετε την πρόοδο των μαθητών σας, ή σαν εργαλείο αξιολόγησης στο τέλος των τάξεων C, D ή pre-B2, για να τους προσφέρετε μία αξιόπιστη πιστοποίηση επίτευξης από το British Council. Επίσης μπορεί να σας βοηθήσει να κρίνετε την καταλληλότητα των μαθητών σας για άλλες εξετάσεις αγγλικών. Δε χρειάζεται ειδική προετοιμασία.

Πως λειτουργεί η εξέταση Aptis for Teens;

Η εξέταση Aptis for Teens διεξάγεται ηλεκτρονικά μέσω υπολογιστή και περιλαμβάνει διαδραστικές ασκήσεις και μία πληθώρα ερωτήσεων-απαντήσεων σε διάφορες μορφές όπως ασκήσεις αντιστοίχισης, πολλαπλών επιλογών, συμπλήρωση κενών και «drag and drop».

Η προφορική εξέταση ηχογραφεί τις απαντήσεις των υποψηφίων. Όλες οι ερωτήσεις και τα σενάρια μιμούνται την καθημερινή ζωή των υποψηφίων και είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε οι υποψήφιοι να μπορούν να τις απαντήσουν επικεντρώνοντας την προσοχή τους μόνο στις δεξιότητές τους στην Αγγλική γλώσσα.

Aptis for Teens και βαθμολογία

Δεν υπάρχει επιτυχία ή αποτυχία στο Aptis for Teens, καθώς η εξέταση αξιολογεί το επίπεδο γνώσεων του υποψηφίου στις δεξιότητες «listening», «reading», «writing» και «speaking». Η εξέταση αυτή έχει σχεδιαστεί για να δίνει αντιστοίχιση στα επίπεδα Α1–Β2 του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες (ΚΕΠΑ). Το αποτέλεσμα C απονέμεται στους υποψήφιους που βρίσκονται στο επίπεδο C1 και πάνω, και το Α0 αναφέρεται σε υποψηφίους επιπέδου κάτω του Α1, ή σε υποψηφίους των οποίων οι απαντήσεις δεν είναι επαρκείς για αξιολόγηση.

Οι ενότητες «reading», «listening» και «grammar and vocabulary» (γραμματική και λεξιλόγιο) βαθμολογούνται μέσω της πλατφόρμας αξιολόγησης στον υπολογιστή. Οι ενότητες «speaking» και «writing» αξιολογούνται από πιστοποιημένους εξεταστές του British Council.

Μία εβδομάδα μετά την εξέταση κάθε υποψήφιος λαμβάνει το προφίλ εξέτασης «Candidate Report» που δείχνει το επίπεδό του με βάση το ΚΕΠΑ, μία βαθμολογία από 0–50, σε κάθε μία ενότητα (το επίπεδο ΚΕΠΑ δεν αναφέρεται στην ενότητα «grammar and vocabulary») καθώς και μία συνολική βαθμολογία και για τις τέσσερις δεξιότητες.

Ημερομηνίες, εξέταστρα και τοποθεσίες εξετάσεων

Το Aptis for Teens είναι διαθέσιμο αποκλειστικά για τους μαθητές σας σε περίπτωση που έχετε 20 υποψηφίους και πάνω, άσχετα με το επίπεδο γνώσης που βρίσκονται οι μαθητές σας.

Το κόστος εξέτασης είναι προσιτό: €49 ανά υποψήφιο.

Μπορούμε να διοργανώσουμε εξετάσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αρκεί να συμπληρώνεται ο απαραίτητος αριθμός υποψηφίων.

Στείλτε μας το αίτημα σας στο aptisteens@britishcouncil.gr τέσσερις εβδομάδες πριν από την επιθυμητή ημερομηνία εξετάσεων και θα φροντίσουμε να πραγματοποιήσουμε το αίτημά σας.

Πώς γίνεται η εγγραφή;

Μέχρι και δύο εβδομάδες πριν την ημερομηνία εξετάσεων, καταθέστε τα εξέταστρα στο λογαριασμό του British Council στο πλησιέστερο υποκατάστημα της Alpha Bank, σε ATM ή μέσω του web banking από τη δική σας τράπεζα.

Για την άμεση κατάθεση ή το web banking θα χρειαστείτε τα παρακάτω στοιχεία:

  • Αριθμός Λογαριασμού: 1150 0200 2018 908
  • IBAN: GR05 0140 1150 1150 0200 2018 908

Συμπληρώστε την αίτηση εγγραφής του Aptis for Teens και στείλτε την στη διεύθυνση aptisteens@britishcouncil.gr μαζί με την απόδειξη κατάθεσης.

Περισσότερες πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Aptis for Teens και το πώς αυτό μπορεί να βοηθήσει το σχολείο σας, επικοινωνήστε μαζί μας.