Εργάζεστε στον κλάδο του τουρισμού;
Σπουδάζετε διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων ή τουριστικά επαγγέλματα;
Ενισχύστε τις επαγγελματικές σας προοπτικές με το Aptis for Tourism.

To Aptis for Tourism είναι μια καινοτόμα εξέταση αγγλικών για τον κλάδο του τουρισμού.

Εάν εργάζεστε στον κλάδο του τουρισμού ή κάνετε τουριστικές σπουδές, το Aptis for Tourism είναι η εξέταση που αποδεικνύει τις κατάλληλες γνώσεις αγγλικών για να εξελιχθείτε στον συγκεκριμένο κλάδο.

Η εξέταση Aptis for Tourism συμπεριλαμβάνει ερωτήσεις και θέματα σχετικά με καθημερινές επαγγελματικές καταστάσεις που μπορούν να αντιμετωπίσουν οι επαγγελματίες του τουρισμού και εξετάζει την αποτελεσματική χρήση της γλώσσας σε πραγματικές συνθήκες τουρισμού.

Είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο στη διάθεση όλων των επαγγελματιών που θέλουν να αποδείξουν την αποτελεσματική χρήση των αγγλικών όταν επικοινωνούν με πελάτες σε ξενοδοχεία, συνέδρια, ταξιδιωτικά πρακτορεία, μέσα μεταφοράς αλλά και σε επιχειρήσεις εστίασης.

Με την ολοκλήρωση της εξέτασης, οι υποψήφιοι λαμβάνουν Πιστοποιητικό από το British Council που δείχνει το επίπεδό του με βάση το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (ΚΕΠΑ).

Δεν υπάρχει επιτυχία ή αποτυχία στο Aptis for Tourism, καθώς η εξέταση αξιολογεί το επίπεδο γνώσεων του υποψηφίου στις δεξιότητες «listening», «reading», «writing» και «speaking».

Το Aptis for Tourism θα σας επιτρέψει να:

 • εμπλουτίσετε το βιογραφικό σας ή/και το επαγγελματικό προφίλ σας στο Linkedln
 • εργαστείτε σε διεθνή περιβάλλοντα
 • εξελιχθείτε επαγγελματικά
 • ενισχύσετε τις επαγγελματικές σας προοπτικές.

Πώς λειτουργεί η εξέταση Aptis for Tourism;

Η εξέταση Aptis for Tourism αποτελείται από πέντε μέρη:

 • reading
 • listening
 • writing
 • speaking
 • γραμματική και λεξιλόγιο.

Διεξάγεται ηλεκτρονικά μέσω υπολογιστή και περιλαμβάνει διαδραστικές ασκήσεις και ερωτήσεις σχετικές με την επαγγελματική καθημερινότητα των επαγγελματιών του τουρισμού.

Προετοιμασία εξέτασης

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας Διαδικασία εξέτασης, όπου θα βρείτε βίντεο και τεστ εξοικείωσης για τη γενική έκδοση του Aptis, που θα σας βοηθήσουν να εξοικειωθείτε και με τη διαδικασία της εξέτασης Aptis for Tourism.

Βαθμολόγηση και αποτελέσματα

Οι ενότητες «reading», «listening» και «grammar and vocabulary» (γραμματική και λεξιλόγιο) βαθμολογούνται μέσω της πλατφόρμας αξιολόγησης στον υπολογιστή. Οι ενότητες «speaking» και «writing» αξιολογούνται από πιστοποιημένους εξεταστές του British Council.

Τρεις εβδομάδες μετά την εξέταση θα λάβετε Πιστοποιητικό από το British Council, το προφίλ εξέτασης «Candidate Report» που δείχνει το επίπεδό του με βάση το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (ΚΕΠΑ), μία βαθμολογία από 0–50, σε κάθε μία ενότητα (το επίπεδο ΚΕΠΑ δεν αναφέρεται στην ενότητα «grammar and vocabulary») καθώς και μία συνολική βαθμολογία και για τις τέσσερις δεξιότητες.

Οι εξετάσεις επιτηρούνται για να διασφαλίζεται η αξιόπιστη αντιπροσώπευση των αποτελεσμάτων για οποιαδήποτε επαγγελματική χρήση.

Ημερομηνίες εξετάσεων, εξέταστρα και εξεταστικά κέντρα

Τo Aptis for Tourism είναι διαθέσιμο μόνο στο εξεταστικό μας κέντρο στην Αθήνα. Το κόστος εξέτασης είναι €80 ανά υποψήφιο.

Γραπτές
εξετάσεις
Πόλη Εγγραφές έως
 
05/06/16 Αθήνα 20/05/16 Αίτηση Εγγραφής (MS Excel 52 kb)
13/06/16 Αθήνα 30/05/16 Αίτηση Εγγραφής (MS Excel 52 kb)
13/11/16 Αθήνα 28/10/16 Αίτηση Εγγραφής (MS Excel 52 kb)
21/11/16 Αθήνα 07/11/16 Αίτηση Εγγραφής (MS Excel 52 kb)

Πώς γίνεται η εγγραφή;

Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας με email ή ταχυδρομείο. Παρακαλούμε να ακολουθήσετε ακριβώς τις παρακάτω οδηγίες για να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας με επιτυχία.

 1. Κατεβάστε και συμπληρώστε την αίτηση εγγραφής (MS Excel 52 kb).
 2. Κάντε την πληρωμή σας με απευθείας κατάθεση στο λογαριασμό του British Council στην Alpha Bank. Η κατάθεση μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οποιοδήποτε υποκατάστημα της Alpha Bank, μέσω ΑΤΜ, ή μέσω web banking από το δικό σας λογαριασμό.
    
  Αριθμός λογαριασμού: 1150 0200 2018 908
  IBAN: GR05 0140 1150 1150 0200 2018 908
    
  Συμπεριλάβετε το ονοματεπώνυμό σας στο πεδίο της «Αιτιολογίας» του καταθετήριου αποκόμματος.
 3. Στείλτε τη συμπληρωμένη αίτηση εγγραφής μαζί με το απόκομμα τραπεζικής συναλλαγής στο British Council στις παρακάτω διευθύνσεις:
    
  με email στο: aptis@britishcouncil.gr ή
    
  με ταχυδρομείο στο: British Council, Τμήμα Εξετάσεων, Πλατεία Κολωνακίου 17, 106 73 Αθήνα.