Είτε είστε απολύτως αρχάριος είτε διαθέτετε ευχέρεια στη χρήση της γλώσσας και επιθυμείτε να τελειοποιήσετε τις δεξιότητές σας, είτε φοιτητής είτε επαγγελματίας, έχουμε τις κατάλληλες για εσάς εξετάσεις. Επιλέξτε την πιστοποίηση Γενικών Αγγλικών που σας ταιριάζει περισσότερο.

Cambridge English: Key for Schools (KETfS)

Το πιστοποιητικό Cambridge English: Key for Schools – επίσης γνωστό ως Key English Test for Schools (KETfS) – αποτελεί απόδειξη ότι μπορείτε να επικοινωνείτε με βασικά Αγγλικά σε καθημερινές περιστάσεις. Είναι η πρώτη μιας σειράς εξετάσεων Cambridge English για ενήλικες.

Επίπεδο τίτλου: Βασική γνώση = A2 στο Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για Γλώσσες.

Σε ποιους απευθύνεται;

Οι εξετάσεις KETfS απευθύνονται σε όσους έχουν συμπληρώσει περίπου 250 ώρες μελέτης ή πρακτικής και μπορούν να μιλούν, να γράφουν και να κατανοούν τα βασικά Αγγλικά. Είναι το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη δεξιοτήτων στα Αγγλικά με σκοπό την εργασία ή την περαιτέρω μελέτη της γλώσσας στο μέλλον. Για να συμμετάσχετε στις εξετάσεις θα πρέπει να είστε σε θέση:

 • να ρωτάτε και να απαντάτε σε ερωτήσεις σχετικά με εσάς και τους άλλους
 • να κατανοείτε ανακοινώσεις και οδηγίες όταν σας μιλούν αργά και καθαρά
 • να λέτε στους άλλους τι πιστεύετε για κάτι που διαβάζετε ή ακούτε.

Ποια είναι η διαδικασία των εξετάσεων;

Οι εξετάσεις περιλαμβάνουν τρεις ενότητες. Η εξέταση στην Κατανόηση και Παραγωγή Γραπτού Λόγου (Reading και Writing) και στην Κατανόηση Προφορικού Λόγου (Listening) γίνεται την ίδια μέρα. Η εξέταση στην Παραγωγή Προφορικού Λόγου (Speaking) γίνεται πιθανότατα σε διαφορετική μέρα, με τη συμμετοχή δύο εξεταστών και ενός ακόμα εξεταζόμενου.

KETfS ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΡΑΠΤΟΥ
ΛΟΓΟΥ
ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ
ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ
ΛΟΓΟΥ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ
ΛΟΓΟΥ
Χρόνος 1 ώρα και 10 λεπτά 30 λεπτά 8–10 λεπτά ανά
ζεύγος εξεταζόμενων
Βαθμολογία
(% του συνόλου)
50% 25% 25%

Cambridge English: Preliminary for Schools (PETfS)

Το πιστοποιητικό Cambridge English: Preliminary for Schools – επίσης γνωστό ως Preliminary English Test for Schools (PETfS) – αποτελεί απόδειξη ότι μπορείτε να επικοινωνείτε στα Αγγλικά σε πρακτικές και καθημερινές περιστάσεις. Σας δίνει τις σωστές βάσεις εάν επιθυμείτε να προχωρήσετε στην απόκτηση γλωσσικού τίτλου επαγγελματικού επιπέδου.

Επίπεδο τίτλου: Μέτρια γνώση = B1 στο Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για Γλώσσες.

Σε ποιους απευθύνεται;

Η προετοιμασία για τις εξετάσεις PETfS θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε τα Αγγλικά σας ώστε να μπορείτε να επικοινωνείτε ενόσω ταξιδεύετε ή συναλλάσσεστε με άλλους αγγλόφωνους στη δουλειά σας. Για να συμμετάσχετε στις εξετάσεις θα πρέπει να είστε σε θέση:

 • να εκφράζετε τις προτιμήσεις και τις αντιπάθειές σας και να τις συζητάτε με άλλους
 • να κατανοείτε προφορικές και γραπτές ανακοινώσεις και οδηγίες
 • να συντάσσετε προσωπικές επιστολές και να κρατάτε σημειώσεις από συνεδριάσεις ή συζητήσεις.

Ποια είναι η διαδικασία των εξετάσεων;

Οι εξετάσεις περιλαμβάνουν τρείς ενότητες. Η εξέταση στην Κατανόηση και Παραγωγή Γραπτού Λόγου (Reading και Writing) και στην Κατανόηση Προφορικού Λόγου (Listening) γίνεται την ίδια μέρα. Η εξέταση στην Παραγωγή Προφορικού Λόγου (Speaking) γίνεται πιθανότατα σε διαφορετική μέρα, με τη συμμετοχή δύο εξεταστών και ενός ακόμα εξεταζόμενου.

PETfS ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΡΑΠΤΟΥ
ΛΟΓΟΥ
ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ
ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ
ΛΟΓΟΥ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ
ΛΟΓΟΥ
Χρόνος 1 ώρα και 30 λεπτά 30 λεπτά 10–12 λεπτά ανά
ζεύγος εξεταζόμενων
Βαθμολογία
(% του συνόλου)
50% 25% 25%

Cambridge English: First for Schools (FCEfS)

Το πιστοποιητικό Cambridge English: First for Schools – επίσης γνωστό ως First Certificate in English for Schools (FCEfS) – αποτελεί απόδειξη ότι μπορείτε να μιλάτε και να γράφετε Αγγλικά σε επίπεδο που σας επιτρέπει να εργαστείτε ή να σπουδάσετε σε ένα αγγλόφωνο περιβάλλον.

Επίπεδο τίτλου: Καλή γνώση = B2 στο Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για Γλώσσες.

Σε ποιους απευθύνεται;

Η προετοιμασία για τις εξετάσεις FCEfS αφορά όσους επιθυμούν να εργαστούν σε επιχειρήσεις με γλώσσα εργασίας τα Αγγλικά, να ζήσουν σε αγγλόφωνες χώρες ή να παρακολουθήσουν κύκλους προπαρασκευαστικών μαθημάτων για εγγραφή σε αγγλόφωνα πανεπιστήμια. Για να συμμετάσχετε στις εξετάσεις θα πρέπει να είστε σε θέση:

 • να συντάσσετε συνοπτικές εκθέσεις και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
 • να εξηγείτε μια ιδέα ή να συμμετέχετε σε μια λεπτομερή συζήτηση στα Αγγλικά
 • να κατανοείτε τα γενικά Αγγλικά στην τηλεόραση και στον Τύπο.

Ποια είναι η διαδικασία των εξετάσεων;

Οι εξετάσεις FCEfS περιλαμβάνουν τέσσερις ενότητες. Θα ολοκληρώσετε τις ενότητες Κατανόηση Γραπτού Λόγου και Χρήση Αγγλικών (Reading and Use of English, Παραγωγή Γραπτού Λόγου (Writing) και Κατανόηση Προφορικού Λόγου (Listening) την ίδια μέρα. Η Παραγωγή Προφορικού Λόγου (Speaking) γίνεται πιθανότατα σε διαφορετική μέρα, με τη συμμετοχή δύο εξεταστών και ενός ακόμα εξεταζόμενου.

FCEfS ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ
ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΓΡΑΠΤΟΥ
ΛΟΓΟΥ
ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ
ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ
ΛΟΓΟΥ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ
ΛΟΓΟΥ
Χρόνος 1 ώρα και 15 λεπτά 1 ώρα και 20 λεπτά 40 λεπτά 14 λεπτά ανά ζεύγος εξεταζόμενων
Βαθμολογία
(% του συνόλου)
40% 20% 20% 20%

Cambridge English: Advanced (CAE)

Το πιστοποιητικό Cambridge English: Advanced – επίσης γνωστό ως Cambridge Advanced Certificate in English (CAE) – αποτελεί απόδειξη ότι τα Αγγλικά σας αντιστοιχούν σε επίπεδο επαγγελματία του τομέα των επιχειρήσεων ή προπτυχιακού πανεπιστημιακού φοιτητή.

Επίπεδο τίτλου: Πολύ καλή γνώση = Γ1 στο Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για Γλώσσες.

Σε ποιους απευθύνεται;

Η συμμετοχή στις εξετάσεις CAE απευθύνεται σε όσους θέλουν να πιστοποιήσουν έναντι εργοδοτών ή πανεπιστημίων την ικανότητά τους να επικοινωνούν με αυτοπεποίθηση στα Αγγλικά σε επαγγελματικές και υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκές περιστάσεις. Για να συμμετάσχετε στις εξετάσεις θα πρέπει να είστε σε θέση:

 • να συντάσσετε περίπλοκες εκθέσεις και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να κρατάτε σημειώσεις σε συνεδριάσεις ή διαλέξεις
 • να κάνετε παρουσιάσεις επί περίπλοκων θεμάτων στα Αγγλικά
 • να κατανοείτε διάφορα κείμενα, από μυθιστορήματα μέχρι άρθρα γνώμης σε εφημερίδες.

Ποια είναι η διαδικασία των εξετάσεων;

Οι εξετάσεις CAE περιλαμβάνουν τέσσερις ενότητες. Θα ολοκληρώσετε τις ενότητες Κατανόηση Γραπτού Λόγου και Χρήση Αγγλικών (Reading and Use of English), Παραγωγή Γραπτού Λόγου (Writing) και Κατανόηση Προφορικού Λόγου (Listening) την ίδια μέρα. Η Παραγωγή Προφορικού Λόγου (Speaking) γίνεται πιθανότατα σε διαφορετική μέρα, με τη συμμετοχή δύο εξεταστών και ενός ακόμα εξεταζόμενου.

CAE ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ
ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΓΡΑΠΤΟΥ
ΛΟΓΟΥ
ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ
ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ
ΛΟΓΟΥ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ
ΛΟΓΟΥ
Χρόνος 1 ώρα και 30 λεπτά 1 ώρα και 30 λεπτά 40 λεπτά 15 λεπτά ανά ζεύγος εξεταζόμενων
Βαθμολογία
(% του συνόλου)
40% 20% 20% 20%

Cambridge English: Proficiency (CPE)

Το πιστοποιητικό Cambridge English: Proficiency – επίσης γνωστό ως Cambridge Certificate of Proficiency in English (CPE) – αποτελεί απόδειξη ότι κατέχετε τα Αγγλικά σε τέτοιο βαθμό ώστε να μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε με ευχέρεια σε απαιτητικές ερευνητικές, ακαδημαϊκές και επαγγελματικές περιστάσεις. Είναι η υψηλότερη πιστοποίηση Cambridge English.

Επίπεδο τίτλου: Άριστη γνώση = Γ2 στο Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για Γλώσσες.

Σε ποιους απευθύνεται;

Η συμμετοχή στις εξετάσεις CPE απευθύνεται σε όσους θέλουν να πιστοποιήσουν έναντι των εργοδοτών τους ότι μπορούν να χρησιμοποιούν τα Αγγλικά σε επίπεδο υψηλόβαθμων στελεχών ή σε όσους στοχεύουν σε σπουδές μεταπτυχιακού ή διδακτορικού επίπεδου σε αγγλόφωνα πανεπιστήμια. Για να συμμετάσχετε στις εξετάσεις θα πρέπει να είστε σε θέση:

 • να κατανοείτε σχεδόν τα πάντα από όσα ακούτε ή διαβάζετε στα Αγγλικά
 • να χρησιμοποιείτε και να κατανοείτε την επίσημη, την ακαδημαϊκή και την καθομιλουμένη γλώσσα
 • να διαπραγματεύεστε, να επιχειρηματολογείτε και να συζητάτε επί των λεπτομερειών περίπλοκων θεμάτων.

Ποια είναι η διαδικασία των εξετάσεων;

Οι εξετάσεις CPE περιλαμβάνουν τέσσερεις ενότητες. Θα ολοκληρώσετε τις ενότητες Κατανόηση Γραπτού Λόγου και Χρήση Αγγλικών (Reading and Use of English),  Παραγωγή Γραπτού Λόγου (Writing) και Κατανόηση Προφορικού Λόγου (Listening) την ίδια μέρα. Η Παραγωγή Προφορικού Λόγου (Speaking) γίνεται πιθανότατα σε διαφορετική μέρα, με τη συμμετοχή δύο εξεταστών και ενός ακόμα εξεταζόμενου.

CPE ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ
ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΓΡΑΠΤΟΥ
ΛΟΓΟΥ
ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ
ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ
ΛΟΓΟΥ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ
ΛΟΓΟΥ
Χρόνος 1 ώρα και 30 λεπτά 1 ώρα και 30 λεπτά 40 λεπτά 16 λεπτά ανά ζεύγος εξεταζόμενων
Βαθμολογία
(% του συνόλου)
40% 20% 20% 20%

Δώστε εξετάσεις Cambridge English στην Ελλάδα

Εγγραφή στις εξετάσεις Cambridge English για Γενικά Αγγλικά στην Ελλάδα.

Μάθετε πότε και που πραγματοποιούνται εξετάσεις Cambridge English για Γενικά Αγγλικά στην Ελλάδα και γιά τα εξέταστρα.

Τι να περιμένετε την ημέρα των εξετάσεων;

Τα αποτελέσματα των γραπτών εξετάσεων ανακοινώνονται μεταξύ τεσσάρων και έξι εβδομάδων μετά την ημερομηνία της εξέτασης ενώ τα αποτελέσματα των εξετάσεων μέσω υπολογιστή δύο εβδομάδες μετά την ημερομηνία της εξέτασης.

Γιατί να δώσετε εξετάσεις μαζί μας;

Μάθετε τι λένε για την εμπειρία τους υποψήφιοι που έδωσαν τις εξετάσεις τους μέσω του British Council. Διαβάστε ιστορίες σπουδαστών όπως εσείς.