Ο Βασίλειος Οικονόμου και η Χριστίνα Διαμαντάρα, νικητές του Βραβείου IELTS 2017
Ο Βασίλειος Οικονόμου και η Χριστίνα Διαμαντάρα, νικητές του Βραβείου IELTS 2017

Το Βραβείο IELTS 2017 έχει φέτος δύο νικητές!

Το Βραβείο IELTS 2017 δόθηκε και φέτος για τρίτη συνεχή φορά. To Βραβείο IELTS 2017 του British Council έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίξει έναν μαθητή/μια μαθήτρια υψηλού επιπέδου που έχει κίνητρο να αναπτύξει την καριέρα του/της και που έχει την δυνατότητα να συνεισφέρει στην κοινωνία με όσα αποκόμισε από την εμπειρία των σπουδών του/της.

Η διαδικασία αιτήσεων διήρκησε έξι μήνες με περισσότερους από 340 αιτούντες να έχουν επιτυχημένες αιτήσεις που πληρούσαν τα δεδομένα κριτήρια. Μετά από το στάδιο της προεπιλογής με λεπτομερή αξιολόγηση όλων των κριτηρίων και των προσωπικών δηλώσεων, πέντε επιλαχόντες επιλέχθηκαν για να προχωρήσουν στο στάδιο της προσωπικής συνέντευξης με αντιπροσώπους της ομάδας του IELTS και Εκπαίδευσης του British Council.

Από το τελικό στάδιο αξιολόγησης ο Βασίλειος Οικονόμου επιλέχθηκε ως ο νικητής του τρίτου Βραβείου IELTS. Ο Βασίλειος θα παρακολουθήσει το ακαδημαϊκό έτος 2017–18 Μεταπτυχιακό στην Χημεία στο πανεπιστήμιο της επιλογής του, το Πανεπιστήμιο του Lancaster στη Βρετανία. Το Βραβείο IELTS 2017 και το British Council θα καλύψει τα δίδακτρα των σπουδών του.

Η έρευνά του θα βασίζεται σε βιοσυνθετικά υλικά ως επαυξημένα ανθρώπινα όργανα. Όπως δήλωσε: «Αυτός είναι ο τομέας που με ενδιαφέρει περισσότερο, καθώς φαντάζομαι ότι στο μέλλον θα ήταν δυνατόν να έχει κανείς τη δική του βιβλιοθήκη οργάνων».

Φέτος, εκτός από την καταβολή των διδάκτρων του νικητή στο πανεπιστήμιο της επιλογής του, το British Council αποφάσισε να διαθέσει μέρος του εναπομείναντος ποσού των £10.000 στην Χριστίνα Διαμαντάρα, η οποία επελέγη δεύτερη στη διαδικασία επιλογής, για την πληρωμή των διδάκτρων των σπουδών της στο American Film Institute Conservatory στις ΗΠΑ. Η Χριστίνα θα παρακολουθήσει Μεταπτυχιακό στη Σκηνοθεσία.

Η Χριστίνα έχει ήδη κερδίσει το πρώτο βραβείο του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Θεσσαλονίκης («Local Short Film Festival»). Η φιλοδοξία της είναι να προωθήσει τα ιδανικά και τις αξίες της Ελλάδας και να βοηθήσει στην αφήγηση ιστοριών των σημερινών Ελλήνων.

Ως νικητές του Βραβείου IELTS 2017, ο Βασίλειος και η Χριστίνα θα λειτουργήσουν σαν πρεσβευτές μέσα στην κοινότητα του IELTS, ώστε να δικτυωθούν και να μοιραστούν την εμπειρία του με άλλους φοιτητές που επιθυμούν να κάνουν ανώτατες σπουδές.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι