Μαθητές γυμνασίου συζητούν μετά το εργαστήριο «Life Skills»

Το πρόγραμμα Life Skills αποτελείται από δύο θεματικές ενότητες:

  • Δεξιότητες Ζωής: Αναπτύσσοντας Ενεργούς Πολίτες, ένα σύνολο εργαστηρίων έξι διδακτικών ωρών για μαθητές από 10 έως 16 ετών
  • Δεξιότητες Ζωής: Αναπτύσσοντας Κοινωνικούς Επιχειρηματίες, ένα σύνολο εργαστηρίων έξι διδακτικών ωρών για μαθητές και νέους από 16 έως 24 ετών.

Κάθε ενότητα περιλαμβάνει:

  • εργαστήρια έξι διδακτικών ωρών
  • ενημερωτικό εργαστήριο εκπαιδευτικών για την εξοικείωσή τους με το πρόγραμμα και τη μεθοδολογία
  • στήριξη του εκπαιδευτικού για περαιτέρω δράσεις και συνέχεια του προγράμματος.

Τα εργαστήρια διεξάγονται στα ελληνικά και υλοποιούνται είτε από εκπαιδευτή του προγράμματος είτε από τον ίδιο τον εκπαιδευτικό.

Πώς να φιλοξενήσετε το πρόγραμμα Life Skills

Για σχολεία και επαγγελματικές σχολές στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Φλώρινα και την Καλαμάτα

Εάν θέλετε να προσκαλέσετε έναν εκπαιδευτή του British Council να υλοποιήσει το πρόγραμμα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Φλώρινα ή την Καλαμάτα, παρακαλούμε να συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής.

Για σχολεία σε άλλες περιοχές της Ελλάδας

Οι εκπαιδευτές του British Council μπορούν να υλοποιήσουν το πρόγραμμα μόνο στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Φλώρινα και την Καλαμάτα. Για τα σχολεία και τις επαγγελματικές σχολές που βρίσκονται σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, έχουμε δημιουργήσει μία σειρά εργαλείων που βοηθούν τον εκπαιδευτικό να υλοποιήσει το πρόγραμμα μόνος του. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα Πληροφορίες για εκπαιδευτικούς.

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν το πρόγραμμα στο σχολείο τους μόνοι τους, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την Βικτωρία Κυριάκη στο τηλέφωνο 210 369 2337 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση Victoria.Kyriaki@britishcouncil.gr για να λάβουν το υλικό και τις βεβαιώσεις συμμετοχής, καθώς και καθοδήγηση και υποστήριξη πάνω στο πρόγραμμα.