Το British Council και η GREAT campaign παρουσιάζουν την πρώτη από μια σειρά ταινιών μικρού μήκους εμπνευσμένων από το έργο του Σαίξπηρ, αναδεικνύοντας τους καλύτερους Άγγλους δημιουργούς.

Παρουσιαζόμενη στις 5 Ιανουαρίου 2016, η «Δωδέκατη Νύχτα» του SBTV συγκεντρώνει πέντε Άγγλους καλλιτέχνες – Maverick Sabre, Nego True, NoLay, Eyez και Mic Righteous –  οι οποίοι δημιουργούν νέους στίχους, αντλώντας έμπνευση από το ομώνυμο έργο του Σαίξπηρ. Κινηματογραφημένο στο θέατρο Globe και με τη συνοδεία ενός πρωτότυπου ηχητικού θέματος από τον παραγωγό Harry Love, το έργο παρουσιάζει μια καινούρια εκδοχή του Σαίξπηρ, για ένα μοντέρνο κοινό.

«Στο SBTV η συνεργασία είναι πολύ σημαντική: φέρνει κοντά καλλιτέχνες από διαφορετικούς τομείς και αναθεωρεί την έννοια του κλασικού. Τα έργα του Σαίξπηρ μέχρι και σήμερα έχουν πολύ μεγάλο πολιτιστικό αντίκτυπο, από τη γλώσσα που χρησιμοποιούμε μέχρι τις ταινίες που απολαμβάνουμε και τον τρόπο που διασκεδάζουμε. Για τον λόγο αυτό είναι συχνά δυσκολότερο για τις νέες γενιές να συνδεθούν με αυτήν τη γλώσσα. Έτσι λοιπόν, για να βοηθήσουμε να γεφυρωθεί το χάσμα και να αφυπνίσουμε τη νέα γενιά, συγκεντρώσαμε μερικούς αγαπημένους μας σύγχρονους ποιητές, για να δουν με φρέσκια ματιά ένα από τα πιο χαρακτηριστικά έργα του Σαίξπηρ, τη Δωδέκατη Νύχτα. Απολαύστε!» – Jamal Edwards

Tαινίες μικρού μήκους «Shakespeare Lives»

Απολαύστε τη συλλογή ταινιών μας μικρού μήκους «Shakespeare Lives».

Εξωτερικοί σύνδεσμοι