Ο David Tennant ως Richard II στην παράσταση του Royal Shakespeare Company
Ο David Tennant ως Richard II στην παράσταση του Royal Shakespeare Company που μπορείτε να παρακολουθήσετε online από τις 23 Απριλίου 2016. Φωτογραφία: Kwame Lestrade ©

Royal Shakespeare Company

Σε όποιο μέρος της γης και αν βρίσκεστε, μπορείτε να απολαύσετε το online φεστιβάλ BBC Shakespeare Lives έως και το τέλος Σεπτεμβρίου 2016.

Παρακολουθήστε μέσα από τη σχετική ιστοσελίδα που επιμελούμαστε από κοινού με το BBC τις σημαντικότερες – και πολλές άλλες ακόμη – στιγμές του φεστιβάλ.

Richard II

Royal Shakespeare Company

Ο David Tennant πρωταγωνιστεί ως καταραμένος Richard II στη θρυλική παράσταση του Greg Doran από το Royal Shakespeare Company. Πρώτη παγκόσμια διαδικτυακή παρουσίαση της παράστασης

Μιλώντας για τον Σαίξπηρ

Hay Festival

Μέσα από έναν συνδυασμό ταινιών μικρού μήκους νέας παραγωγής και το εκτενές αρχείο του φεστιβάλ, κορυφαίοι συγγραφείς, ηθοποιοί, ακαδημαϊκοί και στοχαστές, συμπεριλαμβανομένων των Stephen Fry, Germaine Greer και Dame Judi Dench εξερευνούν τον Σαίξπηρ, τα έργα και την κληρονομιά του.

Ο Σαίξπηρ στη σκηνή, την οθόνη και αλλού, με τον Ian McKellen

British Film Institute

Ο Σερ Ian McKellen μοιράζεται μαζί μας τις μοναδικές του γνώσεις σχετικά με τα προβλήματα και τις χαρές που το πρόσφεραν οι ερμηνείες των έργων του Σαίξπηρ για το θέατρο, την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και τον κινηματογράφο.

Being Hamlet

BBC

Δύο από τους μεγαλύτερους σύγχρονους Άμλετ, ο Simon Russell Beale και ο Adrian Lester, συζητούν τον πιο διάσημο και προκλητικό αυτό ρόλο. Η συζήτησή τους για τον Πρίγκιπα της Δανίας πραγματοποιείται σε δανέζικο έδαφος, στην κομψή κατοικία του Δανού Πρέσβη στο Λονδίνο. Από τον Gielgud στον Branagh και από τον Olivier στον Plummer, εξερευνούν την πλούσια ποικιλία των προσεγγίσεων σε ένα ρόλο που ονειρεύονται τόσοι ηθοποιοί.

The Works

Γυρισμένη στην περιοχή του Peckham, η μικρού μήκους αυτή ταινία, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Elliot Barnes Worrell, γιορτάζει τα διαχρονικό έργα του Σαίξπηρ με ένα καστ ηθοποιών με κορυφαίο τον Ralph Fiennes. Χρησιμοποιώντας μόνο τα λόγια του Σαίξπηρ, η ταινία διερευνά τις περίπλοκες καταστάσεις που βιώνει μια ομάδα νέων Λονδρέζων που αρνούνται να δεχτούν τον καθορισμό τους από την κοινωνική και οικονομική τους κατάσταση.