Οι νικητές των Βραβείων Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης 2017–18

Τα Βραβεία Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης Study UK αναγνωρίζουν και τιμούν τις εξαιρετικές επιτυχίες αποφοίτων βρετανικής εκπαίδευσης και αναδεικνύουν την αξία και τον αντίκτυπο της βρετανικής ανώτατης εκπαίδευσης. Η Ελλάδα έχει την τιμή να φιλοξενεί τα Βραβεία Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα, το British Graduates Society (BGS) και το British Hellenic Chamber of Commerce για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Οι νικητές των Study UK Alumni Awards 2017–18 στην Ελλάδα ανακοινώθηκαν σε μία υψηλού κύρους τελετής απονομής την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018. Στην τελετή παρέστησαν ο Αναπληρωτής της Βρετανίδας Πρέσβεως, James Bryce, ο Διευθυντής του British Council στην Ελλάδα, Tony Buckby και ο Πρεσβευτής των Βραβείων 2017–18 στην Ελλάδα, Σπύρος Σούλης.

Έχουμε τώρα τη χαρά να ανακοινώσουμε τους νικητές του 2017–18!

Βραβείο Επαγγελματικής Επιτυχίας

Δρ Δημήτριος Δημητρίου Cranfield University

Βραβείο Επιχειρηματικότητας

Αλεξάνδρα Χολή University College London

Βραβείο Κοινωνικού Αντίκτυπου

Αγγελική Παππά University of Birmingham

Μάθετε περισσότερα για τους φιναλίστ των Βραβείων Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης 2017–18 Study UK και την κριτική επιτροπή στην ενότητα «Downloads» παρακάτω, και εμπνευστείτε από τα βίντεο των φιναλίστ!

Γνωρίστε τους φιναλίστ

Ανακαλύψτε τις ιστορίες και άλλων αποφοίτων βρετανικής εκπαίδευσης στην ιστοσελίδα του Study UK Discover You.

Κατά την ομιλία του στην τελετή, ο Αναπληρωτής της Βρετανίδας Πρέσβεως, James Bryce δήλωσε: «H Βρετανική εκπαίδευση συνεχίζει να εμπνέει γενιές νέων ανθρώπων – και για το υψηλότατο επίπεδό της αλλά και για την κοινωνική της συμβολή. Οι απόφοιτοι των Βρετανικών Πανεπιστημίων χαράσουν τη δική τους πετυχημένη πορεία σε παγκόσμιο επίπεδο σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς: έχουν τιμηθεί με βραβεία Νόμπελ, έχουν κερδίσει Όσκαρ, έχουν γίνει Χρυσοί Ολυμπιονίκες, έχουν αναδειχτεί ως ηγέτες στην πολιτική, στις επιχειρήσεις και στην κοινωνία. Πολλοί άλλοι απόφοιτοι συμβάλλουν καθημερινά στον χώρο και τις κοινότητες που μετέχουν με τις γνώσεις και την εμπειρία που απέκτησαν στη Βρετανία και τους δεσμούς που σφυρηλάτησαν εκεί. Νιώθουμε περηφάνια για τα επιτεύγματα των παλαιότερων γενεών και ταυτόχρονα τιμούμε με τα βραβεία που απονέμονται σήμερα, τους Έλληνες αποφοίτους Βρετανικών Πανεπιστημίων του παρόντος και του μέλλοντος για όσα έχουν κάνει έως τώρα και για όσα σημαντικά μας επιφυλλάσσουν για το μέλλον.»

O Tony Buckby, Διευθυντής του British Council στην Ελλάδα δήλωσε: «Τα αξιόλογα άτομα που τιμούμε απόψε στα Βραβεία Study UK Alumni Awards 2017–18 στην Ελλάδα, έχουν διαπρέψει στους τομείς που έχουν επιλέξει και έχουν συμβάλει στη διαμόρφωση του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, έχοντας ως αφετηρία την εκπαίδευσή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η φετινή τελετή απονομής των βραβείων αποτελεί απόδειξη τόσο της πολυμορφίας των αποφοίτων του Ηνωμένου Βασιλείου και του εύρους των προσπαθειών τους, όσο και της δύναμης της βρετανικής εκπαίδευσης να μεταμορφώνει ζωές. Με περισσότερους από 300.000 απόφοιτους βρετανικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, έχουμε πολλούς λόγους να νιώθουμε περήφανοι.»

Ο Σπύρος Σούλης, Πρεσβευτής των Βραβείων Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης 2017–18 στην Ελλάδα δήλωσε: «Οι σπουδές μου στο Ηνωμένο Βασίλειο μου προσέφεραν όλα όσα ήλπιζα να αποκομίσω και ακόμη περισσότερα! Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά μου που μπορώ για δεύτερη χρονιά ως Πρεσβευτής των Study UΚ Alumni Awards στην Ελλάδα να ενισχύσω αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία του British Council και τον πολύ σημαντικό θεσμό αυτών των βραβείων που απονέμονται στη χώρα μας.»

Οι τρεις νικητές έλαβαν από ένα εισιτήριο για προορισμό της επιλογής τους στην Ελλάδα, ευγενική προσφορά της Aegean Airlines.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι