Σχετικά με αυτό το πρόγραμμα

Η Αγγλική Γλώσσα ως Μέσο Διδασκαλίας

Το Academic Teaching Excellence (ATE) είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο δημιουργήθηκε με σκοπό να διευκολύνει το ακαδημαϊκό προσωπικό που διδάσκει μέσω της Αγγλικής γλώσσας. Ο αριθμός των πτυχιακών προγραμμάτων που διδάσκεται στα Αγγλικά στην Ευρώπη έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Η γλώσσα διδασκαλίας, συχνά δεν είναι η μητρική γλώσσα ούτε των καθηγητών, ούτε των φοιτητών, και αυτό οδηγεί σε απογοήτευση και τις δύο πλευρές.

Το πρόγραμμα ATE έχει σχεδιαστεί ειδικά για να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της επικοινωνίας μέσα στην τάξη, και, ως εκ τούτου, να βελτιώσει τη συνολική ποιότητα της ακαδημαϊκής διδασκαλίας. Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε σε στενή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και βασίζεται στις τελευταίες έρευνες που έχουν γίνει στο αντικείμενο της Αγγλικής Γλώσσας ως Μέσο Διδασκαλίας (English as the Medium of Instruction – EMI).

Το πρόγραμμα παρέχεται από ιδιαίτερα έμπειρο διδακτικό προσωπικό, με ειδική εκπαίδευση στη διδασκαλία του προγράμματος ATE στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Περιεχόμενο

Το πρόγραμμα ATE έχει σχεδιαστεί για να αναβαθμίσει την ποιότητα της επικοινωνίας μεταξύ διδασκόντων και φοιτητών μέσα στην τάξη, παρέχοντας στους καθηγητές τα εργαλεία για να διδάξουν στα Αγγλικά με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αποτελεσματικότητα.

Οι συμμετέχοντες θα μυηθούν στις αρχές της διδασκαλίας μέσω της Αγγλικής γλώσσας. Βάσει αυτής της εμβάθυνσης στην Αγγλική Γλώσσα ως Μέσο Διδασκαλίας (English as the Medium of Instruction – EMI), θα αναλύσουν και θα αναθεωρήσουν τις διδακτικές πρακτικές που χρησιμοποιούν, και, μέσω εντατικής εξάσκησης στον προφορικό λόγο, θα αποκτήσουν υψηλότερου επιπέδου γλωσσικές δεξιότητες.

Το πρόγραμμα θα καλύπτει όλες τις συνθήκες διδασκαλίας, στις οποίες η καλή επικοινωνία είναι απαραίτητη, και κάθε συμμετέχων θα έχει προσωπική αντιμετώπιση και εξατομικευμένες συμβουλές για την βελτίωση της απόδοσής του.

Επιλογές διεξαγωγής & δίδακτρα

Επιλογές διεξαγωγής

Για τη δική σας διευκόλυνση, μπορούμε να φέρουμε το πρόγραμμα ΑΤΕ στον οργανισμό σας. Χωρίς επιπλέον επιβάρυνση για τα μεταφορικά και τη διαμονή των διδασκόντων, μπορούμε να προσφέρουμε το πρόγραμμα στο διδακτικό περιβάλλον που είναι πιο οικείο στο προσωπικό σας, ως εβδομαδιαίο σεμινάριο (35 ώρες) ή, εναλλακτικά, ως σειρά μεμονωμένων σεμιναρίων, σε χρονικές περιόδους που θα εξυπηρετούν τη διαθεσιμότητα του διδακτικού σας προσωπικού.

Μέχρι και 14 συμμετέχοντες όλων των κλάδων μπορούν να συμμετάσχουν σε ένα ενιαίο πρόγραμμα ATE.

Δίδακτρα

Τα δίδακτρα για τα προγράμματα που διεξάγονται στον οργανισμό σας αφορούν ομάδα έως 14 συμμετεχόντων.

Επικοινωνήστε μαζί μας για λεπτομέρειες.