Σχετικά με αυτό το μάθημα

To πρόγραμμα Communicative Assessment είναι ένα online πρόγραμμα αυτοδιδασκαλίας (self-access) διάρκειας 20 ωρών για πολυάσχολους καθηγητές και εξεταστές της αγγλικής γλώσσας που ενδιαφέρονται να διερευνήσουν τις δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες προσεγγίσεις στον τομέα της αξιολόγησης και εξέτασης.

Περιλαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες, ασκήσεις και δραστηριότητες. Το πρόγραμμα επιδιώκει να βοηθήσει τους καθηγητές να μεταχειριστούν την θεωρία της επικοινωνιακής αξιολόγησης στην πράξη και να τους δώσει την ευκαιρία να σχεδιάσουν το δικό τους υλικό που θα χρησιμοποιηθεί στα πλαίσια της διδασκαλίας τους.

Είναι ένα πρόγραμμα κατάλληλο για καθηγητές που εργάζονται στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση ή στον ιδιωτικό τομέα διδασκαλίας της αγγλικής γλώσσας.

Το πρόγραμμα στοχεύει να βοηθήσει τους καθηγητές:

 • να προσδιορίσουν τις σημαντικότερες περιοχές που συνδέονται με την επικοινωνιακή διδασκαλία της γλώσσας (Communicative Language Teaching)
 • να επικεντρωθούν στην αξιολόγηση και την εξέταση στο πλαίσιο της επικοινωνιακής προσέγγισης της διδασκαλίας της Αγγλικής γλώσσας. (Communicative Approach to English Τeaching)
 • να συνδέσουν απευθείας τη θεωρία της αξιολόγησης με το σχεδιασμό του υλικού για την εξέταση και την αξιολόγηση
 • να επικεντρωθούν στην εξέταση των γλωσσικών δεξιοτήτων καθώς επίσης να ενσωματώσουν τις νέες δεξιότητες στην εξέταση.

Το πρόγραμμα απαιτεί είκοσι ώρες ελάχιστη online εξάσκηση και αποτελείται από δέκα ενότητες:

 1. Θεωρία αξιολόγησης
 2. Διαμόρφωση συστήματος αξιολόγησης
 3. Επανεξέταση στοιχείων του τεστ
 4. Ανάλυση των στοιχείων του τεστ
 5. Σχεδιασμός τεστ
 6. Εξέταση δεξιοτήτων ανάγνωσης
 7. Εξέταση δεξιοτήτων γραφής
 8. Εξέταση δεξιοτήτων ακρόασης
 9. Εξέταση δεξιοτήτων ομιλίας
 10. Εξέταση συνολικών δεξιοτήτων

Κάθε ενότητα περιλαμβάνει ασκήσεις και αναγνώσεις. Κάποιες ενότητες περιλαμβάνουν εργασίες ακρόασης (listening).

Οι συμμετέχοντες που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα θα λάβουν το αντίστοιχο πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν υπάρχει διδάσκων. Οι συμμετέχοντες εργάζονται με το δικό τους ρυθμό και έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν και να αλληλεπιδράσουν με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες από τα TeachingEnglish forums.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι σε θέση να βεβαιώσουν επίπεδο γλωσσομάθειας στην Αγγλική γλώσσα ισοδύναμο με Β1 του Common European Framework of Reference for Lanaguages (CEFR).

Ημερολόγιο και δίδακτρα

Ημερομηνίες προγράμματος 3 Οκτωβρίου–11 Νοεμβρίου 2016
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων

26 Σεπτεμβρίου 2016

10% έκπτωση για αιτήσεις πριν από τις 14 Σεπτεμβρίου.

Διάρκεια προγράμματος Το πρόγραμμα απαιτεί είκοσι ώρες ελάχιστη online εξάσκηση.
Προϋποθέσεις εισαγωγής Το πρόγραμμα είναι κατάλληλο για καθηγητές που εργάζονται στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση ή στον ιδιωτικό τομέα διδασκαλίας της αγγλικής γλώσσας. Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι σε θέση να βεβαιώσουν επίπεδο γλωσσομάθειας στην Αγγλική γλώσσα ισοδύναμο με Β1 του Common European Framework of Reference for Lanaguages (CEFR).
Δίδακτρα €85

Πως να κάνετε αίτηση

 1. Συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής (MS Word, 105 kb) και στείλτε την στη διεύθυνση customerservices@britishcouncil.gr.
 2. Μόλις επιβεβαιώσουμε τη συμμετοχή σας, θα σας ζητηθεί η ολοκλήρωση της πληρωμής σας.  Μπορείτε να πληρώσετε τα δίδακτρα με δύο τρόπους:
 • Με απευθείας κατάθεση στο λογαριασμό του British Council στην Alpha Bank. Η κατάθεση μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οποιοδήποτε υποκατάστημα της Alpha Bank, μέσω ΑΤΜ, ή μέσω web banking από το δικό σας λογαριασμό.

    Account number: 7140 0200 2002 275
    IBAN: GR85 0140 7140 7140 0200 2002 275

Σας παρακαλούμε να συμπεριλάβετε το όνομά σας ακολουθούμενο από την ένδειξη CA στο πεδίο της 'Αιτιολογίας' του καταθετήριου αποκόμματος (πχ. N. Papanikolaou, CA).

Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε στο 210 369 2333 ή 801 500 3692* (Δευτέρα έως Παρασκευή, 08.00–17.00).

* Η χρέωση για τα τηλεφωνήματα από όλη την Ελλάδα είναι μία αστική μονάδα.