Σχετικά με αυτό το μάθημα

Το Primary Essentials είναι ένα online πρόγραμμα εκπαίδευσης για δασκάλους αγγλικής γλώσσας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, οι οποίοι ενδιαφέρονται να αναπτύξουν τις διδακτικές τους δεξιότητες χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική τους παρουσία σε κάποια τάξη. Προσφέρεται αποκλειστικά online μέσω Moodle και περιλαμβάνει έξι πρακτικά μαθήματα, καθώς πολλά βίντεο που παρουσιάζουν τις πρακτικές που χρησιμοποιούνται στις διδακτικές αίθουσες.

Θα χρειαστείτε περίπου 40 ώρες για να ολοκληρώσετε το πρόγραμμα. Η εκτίμηση αυτή περιλαμβάνει χρόνο για να εργαστείτε online, ολοκληρώνοντας καθήκοντα και συζητώντας θέματα με άλλους συμμετέχοντες, και χρόνο για αυτοδιδασκαλία. Οι δραστηριότητες αυτομελέτης περιλαμβάνουν εργασίες, καθώς και τον προγραμματισμό και απολογισμό του μαθήματος. Θα σας οριστεί κάποιος υπεύθυνος ο οποίος θα σας υποστηρίζει κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Ενότητες

  Ενότητα Περιεχόμενο
1 Εισαγωγή Ο τρόπος online εκμάθησης είναι εντελώς διαφορετικός από αυτόν της φυσιικής παρουσίας σε τάξη. Η ενότητα αυτή σας εφοδιάζει με πληροφορίες και οδηγίες που θα χρειαστείτε για το νέο σας online ταξίδι.
2 Τα πρώτα βήματα στη διδασκαλία παιδιών Η ενότητα αυτή εξετάζει μια ποικιλία θεμάτων που συμβάλλουν στον τρόπο με τον οποίο μαθαίνουν τα παιδιά.
3 Τραγούδια και παιγχνίδια Τα τραγούδια και τα παιγχνίδια είχαν πάντα μια ξεχωριστή θέση στη διδασκαλία των παιδιών. Η ενότητα αυτή ερευνά τους λόγους που συμβαίνει αυτό και εξετάζει τους τρόπους αποτελεσματικής χρήσης των τραγουδιών και των παιχνιδιών στην τάξη.
4 Τρόποι εκμάθησης Η ενότητα αυτή ερευνά τις διαφορές ανάμεσα στους διδασκόμενους και μελετά διαφορετικούς τρόπους εκμάθησης.
5 Διδακτικό πρόγραμμα και προγραμματισμός μαθήματος Το διδακτικό πρόγραμμα μας δίνει ένα περίγραμμα της ύλης που θα καλυφθεί μέσα στη χρονιά. Στην ενότητα αυτή εξετάζουμε τις διαφορετικές προσεγγίσεις και μεθόδους που ακολουθούνται.
6 Διαχείρηση της τάξης Το μάθημα αυτό καλύπτει ένα εύρος δεξιοτήτων για να οργανώσετε το χρόνο σας, το περιβάλλον διδασκαλίας καθώς και τους ίδους τους διδασκόμενους.

Το online πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τμήματα για αυτοαξιολόγηση και φόρουμ για να συζητήσετε τα θέματα με ένα δίκτυο δασκάλων σε τοπικό αλλά και διεθνές επίπεδο:

  • Τo reflective journal είναι ο χώρος του προσωπικού σας ημερολογίου.
  • Το γενικό φόρουμ σας επιτρέπει να συζητάτε οποιαδήποτε παιδαγωγικά ζητήματα ή ερωτήματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια του πρόγράμματος.
  • Το τεχνικό φόρουμ θα σας βοηθήσει στην αντιμετώπιση προβλημάτων.
  • Το κοινωνικό φόρουμ σας επιτρέπει να συζητάτε με συναδέλφους σας σχετικά με το πρόγραμμα.

Ημερολόγιο και δίδακτρα

Ημερομηνίες προγράμματος 27 Ιουνίου–31 Αυγούστου 2016
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων

17 Ιουνίου 2016

10% έκπτωση για αιτήσεις πριν από τις 10 Ιουνίου.

Διάρκεια προγράμματος 40 ώρες μελέτης περίπου σε περίοδο 10 εβδομάδων
Προϋποθέσεις εισαγωγής Δάσκαλοι Αγγλικών με διδακτική εμπειρία άνω των δύο ετών, που εργάζονται με επίπεδα young learners ηλικίας 5 έως 12 ετών.
Δίδακτρα €140

Πως να κάνετε αίτηση

  1. Συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής (MS Word, 103 kb) και στείλτε την στη διεύθυνση customerservices@britishcouncil.gr.
  2. Μόλις επιβεβαιώσουμε τη συμμετοχή σας, θα σας ζητηθεί η ολοκλήρωση της πληρωμής σας.  Μπορείτε να πληρώσετε τα δίδακτρα με δύο τρόπους:
  • Με απευθείας κατάθεση στο λογαριασμό του British Council στην Alpha Bank. Η κατάθεση μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οποιοδήποτε υποκατάστημα της Alpha Bank, μέσω ΑΤΜ, ή μέσω web banking από το δικό σας λογαριασμό.

    Account number: 7140 0200 2002 275
    IBAN: GR85 0140 7140 7140 0200 2002 275

   Σας παρακαλούμε να συμπεριλάβετε το όνομά σας ακολουθούμενο από την ένδειξη PE
   στο πεδίο της 'Αιτιολογίας' του καταθετήριου αποκόμματος (πχ. N. Papanikolaou, PE).

Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε στο +30 210 369 2333 ή 801 500 3692* (Δευτέρα έως Παρασκευή, 08.00–17.00).

* Η χρέωση για τα τηλεφωνήματα από όλη την Ελλάδα είναι μία αστική μονάδα.