By IELTS Expert

11 Οκτωβρίου 2023 - 14:57

Your Guide to UK Scholarships, blog image

Μάθετε για τους διάφορους τύπους διαθέσιμων υποτροφιών για σπουδές στη Βρετανία και πώς να μπορείτε να βελτιώσετε τις πιθανότητές σας να κερδίσετε μία από αυτές.

 • Πλεονεκτήματα σπουδών στη Βρετανία 
 • Προϋποθέσεις για σπουδές στη Βρετανία
 • Υποτροφίες από την κυβέρνηση της Βρετανίας 
 • Υποτροφίες από εκπαιδευτικά ιδρύματα στη Βρετανία
 • Διεθνείς υποτροφίες για σπουδές στη Βρετανία
 • Υποτροφίες για προπτυχιακές σπουδές στη Βρετανία
 • Κορυφαίες συμβουλές για το πώς να κερδίσετε μια υποτροφία για σπουδές στη Βρετανία
 • IELTS για τη Βρετανία
 • Τελική απόφαση

Η φοίτηση σε ένα κορυφαίο πανεπιστήμιο και η απόκτηση ενός παγκοσμίως αναγνωρισμένου τίτλου σπουδών αποτελεί όνειρο για τους περισσότερους ανθρώπους. Μια τέτοια κίνηση αποτελεί αναμφίβολα μια καλή επένδυση που είναι πιθανό να εξασφαλίσει το μέλλον σας. Παράλληλα, αποτελεί μια επένδυση υψηλού κόστους, ειδικά αν πρέπει να μετακομίσετε στο εξωτερικό για τις σπουδές σας. 

Οι σπουδές σε μια ξένη χώρα μπορούν να είναι προσιτές οικονομικά, υπό την προϋπόθεση ότι κάθε λεπτομέρεια έχει προγραμματιστεί από πριν. Ως διεθνής φοιτητής, θα έχετε πολλές διαθέσιμες επιλογές χρηματοδότησης για να καλύψετε το κόστος των σπουδών σας. 

Σε αυτό το άρθρο, θα βρείτε αρκετές πληροφορίες για τις υποτροφίες για σπουδές στη Βρετανία, έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για σπουδές στον κόσμο.

Πλεονεκτήματα σπουδών στη Βρετανία

Εδώ και αιώνες, η Βρετανία κατέχει ηγετική θέση στον ακαδημαϊκό χώρο, προσελκύοντας διεθνείς φοιτητές από όλο τον κόσμο. Από τα παγκοσμίως αναγνωρισμένα πανεπιστήμια της μέχρι την σύγχρονη προσέγγιση διδασκαλίας και την καινοτομία στον τρόπο διδασκαλίας, η Βρετανία μπορεί να σας προσφέρει όλα όσα χρειάζεστε για να ξεκλειδώσετε τις δυνατότητές σας και να φτάσετε στην επιτυχία. 

Εκτός από το ότι αποτελεί ένα εξαιρετικό μέρος για σπουδές, η Βρετανία είναι επίσης ιδανική για να προετοιμαστείτε για μια καριέρα στον τομέα που έχετε επιλέξει. Η εργασιακή εμπειρία, οι θέσεις πρακτικής άσκησης και η εθελοντική εργασία βοηθούν τους διεθνείς φοιτητές να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, να δημιουργήσουν νέες επαφές και να εφαρμόσουν όσα έχουν μάθει στο εργασιακό περιβάλλον. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών σας στη Βρετανία, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για διαμονή και εργασία ή να αναζητήσετε εργασία για έως και δύο χρόνια μέσω του Graduate Route.

Τέλος, γνωρίζατε ότι ένας στους τέσσερις παγκόσμιους ηγέτες έχει σπουδάσει στη Βρετανία; Έτσι, εάν είστε πολύ φιλόδοξοι, οι σπουδές σας στη Βρετανία θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τα όνειρά σας, όσο μεγάλα κι αν είναι!

Προϋποθέσεις για υποτροφίες στη Βρετανία

Οι διεθνείς φοιτητές μπορούν να υποβάλουν αίτηση για διάφορους τύπους οικονομικής ενίσχυσης προκειμένου να χρηματοδοτήσουν τις σπουδές τους στη Βρετανία. Ενώ ορισμένες υποτροφίες προσφέρουν μερική χρηματοδότηση (π.χ. καλύπτουν ένα ορισμένο ποσοστό των διδάκτρων σας), υπάρχουν άλλες που καλύπτουν το σύνολο των εξόδων σας, συμπεριλαμβανομένων των διδάκτρων, των εξόδων διαβίωσης και των αεροπορικών εισιτηρίων. 

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να θυμηθούμε ότι κάθε υποτροφία έχει τα δικά της κριτήρια και προϋποθέσεις. Ωστόσο, εδώ θα βρείτε μερικές κοινές απαιτήσεις που πιθανόν θα πρέπει να πληροίτε: 

 • Ακαδημαϊκή επίδοση

Ενώ η βασική προϋπόθεση για την απονομή μιας ακαδημαϊκής υποτροφίας σε κάποιον σπουδαστή είναι να έχει καλές ακαδημαϊκές βαθμολογίες, ορισμένοι τύποι υποτροφιών λαμβάνουν επίσης υπόψη τους βαθμούς σας από προηγούμενα προγράμματα σπουδών.  

 • Εργασιακή εμπειρία

Για να υποβάλετε αίτηση, ορισμένες υποτροφίες απαιτούν να έχετε κατάλληλη εργασιακή εμπειρία, είτε πρόκειται για πλήρη ή μερική απασχόληση, είτε εθελοντική εργασία ή αμειβόμενη/μη αμειβόμενη πρακτική άσκηση. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα σας επιτραπεί να συμπεριλάβετε εμπειρία από διαφορετικές περιόδους απασχόλησης. Εάν προχωρήσετε στο στάδιο της συνέντευξης, μπορεί να σας ζητηθεί να δώσετε περισσότερες πληροφορίες για την απασχόλησή σας κατά τη στιγμή της αίτησης για την υποτροφία.

 • Εξωσχολικές δραστηριότητες

Οι εξωσχολικές δραστηριότητες, όπως η συμμετοχή σε αθλητικούς συλλόγους ή διάφορες ομάδες, σας βοηθούν να μάθετε περισσότερα για τον εαυτό σας. Επιπλέον, τέτοιες δραστηριότητες σάς δίνουν την τέλεια ευκαιρία να αποκτήσετε νέες δεξιότητες και να διευρύνετε τις γνώσεις σας σε διαφορετικά πλαίσια. Φυσικά, πολλά προγράμματα υποτροφιών ζητούν τέτοιου είδους πληροφορίες, καθώς δίνουν μια καλύτερη εικόνα για την προσωπικότητα και τα ενδιαφέροντά σας. Χρησιμοποιήστε το προς όφελός σας!

 • Μελλοντικά σχέδια / μακροπρόθεσμοι στόχοι

Οι αιτήσεις για υποτροφίες συχνά σας ζητούν να αναφέρετε με λεπτομέρειες τα σχέδιά σας για το μέλλον, συνήθως με τη μορφή μιας έκθεσης. Μεταξύ άλλων, αυτό σας επιτρέπει να εκφράσετε τον ενθουσιασμό σας για τον τομέα σπουδών που έχετε επιλέξει, να εξηγήσετε γιατί αξίζετε την υποτροφία και να δείξετε ότι έχετε θέσει σαφείς στόχους για το μέλλον. 

 • Απαιτήσεις αγγλικής γλώσσας:

Για να ληφθείτε υπόψη για υποτροφίες, μπορεί να χρειάζεται να πληροίτε την απαίτηση αγγλικής γλώσσας που ορίζεται από τον αντίστοιχο φορέα. Αυτό μπορεί να γίνει συνήθως δίνοντας μια διεθνή εξέταση αγγλικής γλώσσας, όπως το IELTS. Εκτός από το φιλτράρισμα των ακατάλληλων υποψηφίων, μια εξέταση γλώσσας μπορεί επίσης να αποτελέσει απόδειξη της ετοιμότητάς σας να ξεκινήσετε σπουδές σε ένα αγγλόφωνο περιβάλλον.

Υποτροφίες από την κυβέρνηση της Βρετανίας

Οι διεθνείς φοιτητές που θέλουν να σπουδάσουν στη Βρετανία μπορούν να υποβάλουν αίτηση για μια ευρεία σειρά προγραμμάτων υποτροφιών που απονέμονται από την κυβέρνηση της Βρετανίας. Παρακάτω θα βρείτε τα τρία κύρια προγράμματα υποτροφιών:

Υποτροφίες Chevening

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών Chevening προσφέρει υποτροφίες πλήρους χρηματοδότησης (συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων, της διαμονής και των διδάκτρων) για την παρακολούθηση οποιουδήποτε μεταπτυχιακού προγράμματος σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο στη Βρετανία. Αυτές οι υποτροφίες απονέμονται συνήθως σε άτομα με αποδεδειγμένες ηγετικές δυνατότητες και ισχυρό ακαδημαϊκό υπόβαθρο. Πέρα από τη λήψη ενός βρετανικού πτυχίου, είναι επίσης μια μοναδική ευκαιρία για τους μελλοντικούς ηγέτες και επιστήμονες να αναπτύξουν μόνιμες θετικές σχέσεις με τη Βρετανία. Από την ίδρυσή του το 1983, το Πρόγραμμα Υποτροφιών Chevening έχει επιτρέψει σε πάνω από 50.000 αξιόλογους επαγγελματίες να ζήσουν και να σπουδάσουν στη Βρετανία, βοηθώντας τους να εξελιχθούν επαγγελματικά και ακαδημαϊκά. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τον επίσημο ιστότοπο του Προγράμματος Υποτροφιών Chevening

Υποτροφίες GREAT

Με κοινή χρηματοδότηση από την GREAT Britain Campaign, το Βρετανικό Συμβούλιο και με τη συμμετοχή ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Βρετανίας, το Πρόγραμμα υποτροφιών GREAT  στοχεύει να αυξήσει σημαντικά τις ευκαιρίες για φοιτητές από μια συγκεκριμένη ομάδα χωρών: Αίγυπτος, Βιετνάμ, Γκάνα, Ινδία, Ινδονησία, Κένυα, Κίνα, Μαλαισία, Μεξικό, Μπαγκλαντές, Μπρουνέι, Νεπάλ, Νιγηρία, Πακιστάν, Σιγκαπούρη, Σρι Λάνκα, Ταϊλάνδη και Τουρκία. 

Το 2021, το πρόγραμμα πρόσφερε 309 υποτροφίες σε συνεργασία με 43 ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη Βρετανία. Οι υπότροφοι λαμβάνουν τουλάχιστον 10.000 £ για τα δίδακτρα τους για ένα ευρύ φάσμα μεταπτυχιακών προγραμμάτων διάρκειας ενός έτους. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις GREAT Υποτροφίες στον ιστότοπο Study UK

Υποτροφίες Κοινοπολιτείας

Εάν είστε πολίτης ή μόνιμος κάτοικος μιας χώρας της Κοινοπολιτείας και δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσετε στη Βρετανία χωρίς οικονομική ενίσχυση, δικαιούστε να υποβάλετε αίτηση για τις υποτροφίες της Κοινοπολιτείας. Το πρόγραμμα, σχεδιασμένο για να προσελκύει εξαιρετικά ταλέντα σε πανεπιστήμια της Βρετανίας, προσφέρει μια ευρεία γκάμα υποτροφιών:

 • Υποτροφίες Κοινοπολιτείας για Διδακτορικές σπουδές (για λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες και ευάλωτα κράτη)
 • Υποτροφίες Κοινοπολιτείας για Φοίτηση εναλλακτικής τοποθεσίας/Split-site (για χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος)
 • Υποτροφίες Κοινοπολιτείας για Μεταπτυχιακές σπουδές
 • Κοινές υποτροφίες Κοινοπολιτείας
 • Υποτροφίες Κοινοπολιτείας για Σπουδές εξ' αποστάσεως
 • Υποτροφίες Κοινοπολιτείας για Διδακτορικό (για χώρες υψηλού εισοδήματος)
 • Ιατρικές Υποτροφίες Κοινοπολιτείας
 • Επαγγελματικές Υποτροφίες Κοινοπολιτείας

Οι περισσότερες από τις υποτροφίες της Κοινοπολιτείας είναι πλήρως χρηματοδοτούμενες, επομένως, εκτός από την κάλυψη των διδάκτρων σας, θα λάβετε χρήματα και για τα αεροπορικά σας εισιτήρια από και προς τη Βρετανία, καθώς και τα έξοδα διαβίωσης για όλο τον χρόνο της παραμονής σας. Για να μάθετε πώς μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για μία από αυτές τις υποτροφίες, επισκεφτείτε τη CSC apply page.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας προσφέρει επίσης εκατοντάδες υποτροφίες και πρόσθετη οικονομική υποστήριξη σε διεθνείς φοιτητές όπως εσείς. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη διαθέσιμη βοήθεια, επισκεφτείτε το UK Council for International Student Affairs (UKCISA) website. 

Υποτροφίες από εκπαιδευτικά ιδρύματα στη Βρετανία

Πολλά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Βρετανία διαθέτουν τα δικά τους προγράμματα υποτροφιών. Εκτός από την προσέλκυση εξαιρετικών ταλέντων, αυτές οι υποτροφίες στοχεύουν και στη δημιουργία μοναδικών ευκαιριών για φοιτητές που δεν διαθέτουν τα οικονομικά μέσα για να σπουδάσουν στη Βρετανία. 

Τα πανεπιστήμια και τα κολέγια στη Βρετανία χορηγούν υποτροφίες σε διεθνείς φοιτητές με βάση διαφορετικά κριτήρια. Για να τα κατανοήσετε καλύτερα, ακολουθεί μια γενική κατηγοριοποίηση:

Κατηγορία Για ποιον προορίζεται;
Ακαδημαϊκές υποτροφίες αριστείας Για άτομα με ισχυρό ακαδημαϊκό υπόβαθρο
Υποτροφίες με βάση τις επιδόσεις Για άτομα που επιδεικνύουν εξαιρετικές ικανότητες σε εξωσχολικές δραστηριότητες (π.χ. αθλητισμός, μουσική, θέατρο, χορός)
Υποτροφίες για συγκεκριμένους επιστημονικούς τομείς Για άτομα που θέλουν να σπουδάσουν ένα συγκεκριμένο αντικείμενο (π.χ. νομική, αρχιτεκτονική, βιολογία)
Υποτροφίες ίσης πρόσβασης ή ασύλου Για άτομα που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις χώρες καταγωγής τους και έχουν βρει καταφύγιο ή έχουν ζητήσει άσυλο στη Βρετανία
Ειδικές Υποτροφίες Άτομα με αναπηρία, μακροχρόνια προβλήματα ψυχικής υγείας, μαθησιακές δυσκολίες ή άλλες ειδικές ανάγκες

Εάν ενδιαφέρεστε να σπουδάσετε σε ένα συγκεκριμένο κολέγιο ή πανεπιστήμιο στη Βρετανία, είναι καλύτερο να επισκεφτείτε τον ιστότοπό τους για να μάθετε τι είδους οικονομική υποστήριξη προσφέρεται. Για παράδειγμα, ο επίσημος ιστότοπος του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, παραθέτει διάφορες πηγές οικονομικής υποστήριξης που είναι διαθέσιμες στους φοιτητές του: οικονομική υποστήριξη για προπτυχιακούς διεθνείς φοιτητές, χρηματοδοτική στήριξη για μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποτροφίες που χορηγούνται από το Cambridge Commonwealth, European & International Trust, υποτροφίες Gates Cambridge και οικονομική ενίσχυση φοιτητών με αναπηρία.

Διεθνείς υποτροφίες για σπουδές στη Βρετανία

Ενώ ορισμένες υποτροφίες απευθύνονται σε υποψήφιους φοιτητές απο συγκεκριμένες χώρες, υπάρχουν άλλες που είναι πιο προσιτές σε διεθνείς φοιτητές. Παρακάτω θα βρείτε ορισμένες διεθνείς υποτροφίες που θα προσφέρουν οικονομική ενίσχυση για να σπουδάσετε στη Βρετανία:

Υποτροφίες Global Wales για διεθνείς φοιτητές

Οι διεθνείς φοιτητές που θέλουν να φοιτήσουν σε πανεπιστήμια της Ουαλίας μπορεί να επιλεχθούν για οποιοδήποτε από τα τέσσερα προγράμματα υποτροφιών που προσφέρει η Global Wales. Προς το παρόν, μπορούν να υποβάλουν αίτηση φοιτητές από τη Βόρεια Αμερική, την Ινδία, το Βιετνάμ και τις χώρες της ΕΕ.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ

British Council υποτροφίες για γυναίκες στις επιστήμες STEM

Είστε γυναίκα με πτυχίο ή διδακτορικό σε έναν από τους τομείς STEM  (επιστήμη, τεχνολογία, μηχανική και μαθηματικά) και είστε παθιασμένη με τον τομέα σπουδών σας; Αυτή θα μπορούσε να είναι η ευκαιρία που περιμένατε! Αυτό το πρόγραμμα υποτροφιών είναι ανοιχτό σε γυναίκες από την Αμερική, τη Νότια Ασία, τη Νοτιοανατολική Ασία, την Αίγυπτο, την Τουρκία και την Ουκρανία.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ

Υποτροφία A.S. Hornby Trust

Εάν είστε έμπειρος καθηγητής αγγλικής γλώσσας που αναζητά περαιτέρω επαγγελματική εξέλιξη, οι υποτροφίες Hornby μπορούν να σας βοηθήσουν να ολοκληρώσετε ένα μεταπτυχιακό TESOL στο Πανεπιστήμιο του Warwick στη Βρετανία. Επιπλέον, η υποτροφία καλύπτει όλα τα έξοδα που θα κάνετε στη Βρετανία, συμπεριλαμβανομένου ενός μηνιαίου ποσού για την κάλυψη των εξόδων διαμονής και διαβίωσης, τα δίδακτρα και έξοδα των αεροπορικών εισιτηρίων επιστροφής, της βίζας και των εξετάσεων γλωσσομάθειας. Το Hornby Trust δέχεται αιτήσεις από πάνω από 130 χώρες, οι οποίες περιλαμβάνονται στη λίστα DAC.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Υποτροφίες Scotland’s Saltire

Αυτό το πρόγραμμα υποτροφιών διευθύνεται από την κυβέρνηση της Σκωτίας σε συνεργασία με πανεπιστήμια και κολέγια της Σκωτίας. Είναι ιδανικό για όποιον θέλει να ολοκληρώσει μεταπτυχιακό πρόγραμμα επιπέδου Master σε οποιοδήποτε από τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Σκωτίας. Το πρόγραμμα προσφέρει έως και 50 υποτροφίες, η καθεμία αξίας 8000 £, για δίδακτρα για οποιοδήποτε έτος πλήρους φοίτησης. Είναι ανοιχτό σε φοιτητές από τον Καναδά, την Κίνα (συμπεριλαμβανομένου του Χονγκ Κονγκ), την Ινδία, την Ιαπωνία, το Πακιστάν και τις ΗΠΑ.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Υποτροφίες για προπτυχιακές σπουδές στη Βρετανία

Είναι αλήθεια ότι οι υποτροφίες για προπτυχιακές σπουδές στη Βρετανία είναι λιγότερες σε αριθμό από αυτές για μεταπτυχιακές σπουδές. Ωστόσο, δεν σημαίνει ότι είναι τόσο δυσεύρετες. Απλά πρέπει να ξέρετε πού να τις ψάξετε. 

Εάν ελπίζετε να κάνετε προπτυχιακές σπουδές στη Βρετανία και χρειάζεστε οικονομική ενίσχυση, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αναζητήσετε δύο κατηγορίες υποτροφιών: αυτές που προσφέρονται από ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Βρετανία και εκείνες που προσφέρονται από τρίτους στη χώρα σας, όπως η κυβέρνηση ή ένας οργανισμός. Για να εντοπίσετε τις υποτροφίες που προσφέρονται από νομικά πρόσωπα της Βρετανίας, μπορείτε να ξεκινήσετε από τον επίσημο ιστότοπο του Universities and Colleges Admissions Service (UCAS) στη Βρετανία.

Κορυφαίες συμβουλές για το πώς να κερδίσετε μια υποτροφία στη Βρετανία

Το να κερδίσετε μια υποτροφία δεν είναι τόσο δύσκολο. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε πρόθυμοι να επενδύσετε τον χρόνο και την προσπάθεια που απαιτούνται για να το πετύχετε. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές και θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσετε υποτροφία για σπουδές στη Βρετανία. 

 • Προετοιμαστείτε σωστά

Είναι απίθανο να βρείτε μια μόνο πηγή που να διαθέτει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για τις υποτροφίες της Βρετανίας. Επομένως, φροντίστε να κάνετε αρκετή έρευνα για να εντοπίσετε όλες τις επιλογές χρηματοδότησης στις οποίες μπορείτε να έχετε πρόσβαση ως διεθνής φοιτητής/τρια. Ίσως είναι καλή ιδέα να κάνετε μια ενδελεχή αναζήτηση στο διαδίκτυο: ρίξτε μια ματιά στον τοπικό ιστότοπο του British Council, τους ιστότοπους οργανισμών που προσφέρουν υποτροφίες στη χώρα σας και τους ιστότοπους ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Βρετανία. Αξίζει να κάνετε μια διεξοδική αναζήτηση για να βρείτε χρηματοδότηση για τις σπουδές σας στο εξωτερικό.

 • Ελέγξτε διεξοδικά τις προϋποθέσεις

Πριν αποφασίσετε να υποβάλετε αίτηση, είναι σημαντικό να εξετάσετε προσεκτικά τις προϋποθέσεις κάθε υποτροφίας για να επιβεβαιώσετε ότι ταιριάζετε στο προφίλ του φοιτητή που στοχεύουν να στηρίξουν. Ιδανικά, θα πρέπει να αφιερώνετε χρόνο υποβάλλοντας αίτηση μόνο για υποτροφίες για τις οποίες πληροίτε τις προϋποθέσεις και έχετε καλές πιθανότητες να τις λάβετε.

 • Προσαρμόστε την αίτησή σας

Σε γενικές γραμμές, κάθε αίτηση για υποτροφία είναι διαφορετική. Ίσως χρειαστεί να απαντήσετε σε διαφορετικές ερωτήσεις και να πληροίτε διαφορετικές προϋποθέσεις. Φυσικά, το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι αντιγραφή και επικόλληση του περιεχομένου. Αντίθετα, προσπαθήστε να προσαρμόσετε κάθε αίτηση υποτροφίας που υποβάλλετε έτσι ώστε να ικανοποιεί πλήρως τις προϋποθέσεις που θέτει ο φορέας απονομής. Να είστε ειλικρινείς σχετικά με τους λόγους για τους οποίους θέλετε να ακολουθήσετε συγκεκριμένες σπουδές σε ένα συγκεκριμένο ίδρυμα. Φυσικά, αυτό μπορεί να σας πάρει πολύ χρόνο, αλλά κανείς δεν είπε ότι η αίτηση για υποτροφίες θα ήταν γρήγορη υπόθεση!

 • Τηρήστε τις προθεσμίες

Κάθε διεθνής φοιτητής πρέπει πάντα να τηρεί ένα σύνολο προθεσμιών. Είτε πρόκειται για υποτροφίες, είτε για εξετάσεις γλωσσομάθειας είτε για βίζα, φροντίστε πάντα να τηρείτε τις προθεσμίες. Μην ξεχνάτε ότι αν δεν τηρήσετε μια προθεσμία, το όνειρό σας για σπουδές στη Βρετανία θα μπορούσε να ματαιωθεί. Το κλειδί είναι η καλή οργάνωση. 

 • Ζητήστε βοήθεια

Είναι πάντα καλό να ζητήσετε από κάποιο άτομο να ρίξει μια ματιά στην αίτησή σας για υποτροφία πριν την υποβάλετε. Θα μπορούσε να είναι ένας φίλος σας, ο αδερφός ή η αδερφή σας ή ένας πρώην καθηγητής σας – οποιοσδήποτε διαθέτει αρκετές δεξιότητες για να διορθώσει την αίτησή σας και να σας κάνει αντικειμενικά σχόλια. Εάν δεν έχετε ένα τέτοιο δίκτυο υποστήριξης, στραφείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και απευθυνθείτε σε τρέχοντες/πρώην υπότροφους από πανεπιστήμια για τα οποία κάνετε αίτηση. Θα εκπλαγείτε με το πόσοι θα είναι πρόθυμοι να σας βοηθήσουν!

IELTS στη Βρετανία

Για αιτήσεις για πανεπιστήμιο, υποτροφία ή βίζα, μπορεί να χρειαστεί να αποδείξετε τις ικανότητές σας στα Αγγλικά δίνοντας μια εγκεκριμένη εξέταση αγγλικής γλώσσας (SELT). Η εξέταση IELTS for UKVI Academic είναι ιδανική εάν πρέπει να υποστηρίξετε την αίτησή σας για βίζα για σπουδές στη Βρετανία. Εκτός από το ότι χαίρει της εμπιστοσύνης των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Βρετανία, είναι επίσης η εξέταση επιλογής για βρετανικούς οργανισμούς που χορηγούν υποτροφίες σε διεθνείς φοιτητές.  

Όταν επιλέξετε την εξέταση IELTS για UKVI με το British Council, λαμβάνετε εκτενή υποστήριξη για να προετοιμαστείτε για την εξέτασή σας. Περιλαμβάνει δωρεάν πρόσβαση στο GEL IELTS Prep, το ολοκαίνουργιο πακέτο προετοιμασίας για το IELTS for UKVI.

Τελικές σκέψεις

Η ζωή και οι σπουδές στη Βρετανία είναι μια συναρπαστική προοπτική που απαιτεί να επενδύσετε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό. Επομένως, αν διστάζετε να πάρετε την απόφαση, σκεφτείτε ότι αυτή η νέα εμπειρία θα βελτιώσει σίγουρα τις πιθανότητές σας να βρείτε μια καλή θέση εργασίας και θα σας ανοίξει την πόρτα για μοναδικές ευκαιρίες στο μέλλον. Οι σπουδές στη Βρετανία έχουν καλή σχέση ποιότητας- κόστους, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι το μέσο κόστος τους είναι μικρότερο από ό,τι σε χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Αυστραλία. 

Η απόκτηση μιας υποτροφίας, πλήρως ή μερικώς χρηματοδοτούμενης, θα σας δώσει την αυτοπεποίθηση να ξεκινήσετε αυτό το ταξίδι που θα σας αλλάξει τη ζωή. Μην ξεχνάτε ότι δεν μπορείτε να ξέρετε αν τελικά θα καταφέρετε να κερδίσετε μια υποτροφία, εκτός και αν το δοκιμάσετε. Οπότε, τολμήστε το. Καλή επιτυχία!