Βραβεία Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης

Τα Βραβεία Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης Study UK αναγνωρίζουν και τιμούν τις εξαιρετικές επιτυχίες αποφοίτων βρετανικής εκπαίδευσης και αναδεικνύουν την αξία και τον αντίκτυπο της βρετανικής ανώτατης εκπαίδευσης. Η Ελλάδα έχει την τιμή να φιλοξενεί τα Βραβεία Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα, το British Graduates Society (BGS) και το British Hellenic Chamber of Commerce για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.

Οι τρεις κατηγορίες των Βραβείων είναι:

  • Βραβείο Επαγγελματικής Επιτυχίας – τιμάει αποφοίτους οι οποίοι έχουν διακριθεί για τις υποδειγματικές ηγετικές τους ικανότητες, καθώς και τις επαγγελματικές τους επιτυχίες, και οι οποίοι μπορούν να αποδείξουν το μέγεθος και τον αντίκτυπο των επιτευγμάτων τους στον τομέα τους και γενικότερα.
  • Βραβείο Επιχειρηματικότητας – τιμάει αποφοίτους οι οποίοι αναπτύσσουν ή συμβάλλουν ενεργά στην ανάπτυξη καινοτόμων ή δημιουργικών νέων ιδεών, λύσεων ή επιχειρηματικών ευκαιριών με υψηλές προοπτικές ανάπτυξης.
  • Βραβείο Κοινωνικού Αντίκτυπου – τιμάει αποφοίτους οι οποίοι έχουν συμβάλλει με εξαιρετικό τρόπο και αφοσίωση στην επίτευξη θετικών κοινωνικών αλλαγών και στη βελτίωση της ζωής άλλων ανθρώπων.

Έχετε σπουδάσει στη Βρετανία και αυτό συνέβαλλε στη μετέπειτα εξαιρετική επιτυχία σας; Γνωρίζετε κάποιον που το έχει κάνει; Εάν ναι, κάνετε αίτηση ή προτείνετε κάποιον για ένα από τα Βραβεία σήμερα!

Τι κάνει μια αίτηση εξαιρετική; Βρείτε συμβουλές για το πώς να συμπληρώσετε την αίτηση στην ιστοσελίδα Study UK Alumni Awards.

Οι νικητές των Βραβείων έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν το επαγγελματικό τους προφίλ διεθνώς, να διευρύνουν τα επαγγελματικά τους δίκτυα και να δώσουν ώθηση στην καριέρα τους. Το έπαθλο που θα προσφέρει το British Council στους νικητές των τριών κύριων κατηγοριών των Βραβείων στην Ελλάδα, είναι χρηματοδότηση έως 1.000 ευρώ ανά νικητή για περαιτέρω επαγγελματική κατάρτιση της επιλογής τους. Επιπλέον, οι νικητές των τριών κύριων κατηγοριών των Βραβείων στην Ελλάδα κερδίζουν από ένα εισιτήριο μετ’ επιστροφής για προορισμό εντός Ελλάδας, ευγενική χορηγία της Aegean Airlines.

Βραβείο Συνολικής Προσφοράς

Για πρώτη φορά, η Ελλάδα είναι μια από τις δύο χώρες διεθνώς που απονέμουν πιλοτικά το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς. Το Βραβείο τιμάει αποφοίτους βρετανικών πανεπιστημίων που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους περισσότερο από 15 χρόνια πριν και έχουν συμβάλλει στις σχέσεις Ηνωμένου Βασιλείου-Ελλάδας. Εάν γνωρίζετε κάποιον/α που πληροί αυτά τα κριτήρια, προτείνετε την υποψηφιότητά τους για αυτή την κατηγορία και δώστε τους την ευκαιρία να αναγνωρισθούν για τις εξαιρετικές επιτυχίες τους! Αυτό το Βραβείο διαφοροποιείται από τις τρεις παραπάνω κύριες κατηγορίες και έχει συγκεκριμένους Όρους και Προϋποθέσεις (PDF, 151 kb). Οι υποψήφιοι για αυτό το Βραβείο θα πρέπει να έχουν προταθεί από κάποιον άλλον.

Οι φιναλίστ και ο νικητής θα τιμηθούν στα πλαίσια της τελετής απονομής που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα αλλά δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα Global Awards. Ο νικητής του Βραβείου Συνολικής Προσφοράς θα κερδίσει ένα εισιτήριο μετ’ επιστροφής για Λονδίνο, ευγενική χορηγία της Aegean Airlines.

  • Οι προτάσεις για υποψηφιότητες για τις τρεις κατηγορίες των Βραβείων λήγουν την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, ενώ η υποβολή αιτήσεων τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019.
  • Οι προτάσεις για υποψηφιότητες για το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς λήγουν την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, ενώ η επιβεβαίωση των υποψηφιοτήτων τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Βραβεία, καθώς και συναρπαστικές ιστορίες νικητών και φιναλίστ, θα βρείτε στην ιστοσελίδα Study UK Alumni Awards, ενώ μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τους νικητές και φιναλίστ των προηγούμενων χρόνων στην Ελλάδα στην ιστοσελίδα μας.

Μαρία Νικόλτσιου: Πρέσβειρα των Βραβείων Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης 2019–20 στην Ελλάδα

Η Μαρία Νικόλτσιου, Πρέσβειρα των Βραβείων Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης 2019–20 στην Ελλάδα

Είναι μεγάλη μας χαρά να έχουμε τη Μαρία Νικόλτσιου ως Πρέσβειρα των Βραβείων Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης 2019–20 στην Ελλάδα!

Η Μαρία Νικόλτσιου είναι δημοσιογράφος, παρουσιάστρια ειδήσεων στον Alpha TV και ραδιοφωνική παραγωγός στον Alpha 989 Radio. Γεννήθηκε στο Μόναχο της Γερμανίας. Ολοκλήρωσε την ανώτατη εκπαίδευσή της στην Κοινωνιολογία στο Πάντειον Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Συνέχισε με τις μεταπτυχιακές σπουδές της στη Βρετανία και είναι κάτοχος Master of Science στις Ευρωπαϊκές Σπουδές από το London School of Economics και Master of Arts στις Διεθνείς Σχέσεις από το University of Kent. Εργάζεται ως δημοσιογράφος από το 1993 στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση και τον τύπο, ενώ έχει εργασθεί ως ανταποκρίτρια του Sky TV στο Λονδίνο. Έχει υπάρξει η κεντρική παρουσιάστρια πολλών ειδησεογραφικών και τηλεοπτικών προγραμμάτων. Από το 2000, είναι πολιτική συντάκτρια του Alpha TV όπου τα τελευταία 10 χρόνια παρουσιάζει το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων, ενώ έχει τη δική της ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο «Πορτραίτα» στον Alpha 989 Radio.

Η κ. Νικόλτσιου δήλωσε: «Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και τιμή που αναλαμβάνω το ρόλο της Πρέσβειρας Ελλάδας των Study UK Alumni Awards 2019–20. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου στη Βρετανία, είχα τη μοναδική ευκαιρία να συνδυάσω τις αρετές και πλεονεκτήματα μιας υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης, που υποστηρίζει την ελευθερία του πνεύματος, με την επαφή μου με μια πολυπολιτισμική κοινωνία και σπουδαία δημοκρατική κουλτούρα που είναι ανοιχτή σε ερεθίσματα και εμπειρίες από όλο τον κόσμο. Είμαι πεπεισμένη ότι τα βρετανικά πανεπιστήμια θα συνεχίζουν να αποτελούν πυλώνες της σύγχρονης κοινωνίας, παρέχοντας σε εκατομμύρια σπουδαστές μοναδικά μέσα και μεθόδους που θα βοηθήσουν τους ίδιους και τις κοινότητές τους να αναπτυχθούν και να συμβάλλουν σε θετικές κοινωνικές αλλαγές που οι σύγχρονες δημοκρατίες μας έχουν τόσο ανάγκη.»

Εξωτερικοί σύνδεσμοι