Βραβεία Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης 2017

Τα Βραβεία αναγνωρίζουν και τιμούν τις εξαιρετικές επιτυχίες αποφοίτων βρετανικής εκπαίδευσης και αναδεικνύουν την αξία και τον αντίκτυπο της βρετανικής ανώτατης εκπαίδευσης. Η Ελλάδα είναι μία από τις λίγες χώρες παγκοσμίως που έχει την τιμή να φιλοξενεί τα Βραβεία Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης Study UK για πρώτη φορά, σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα, το British Graduates Society (BGS) (Σύνδεσμο Αποφοίτων Βρετανικών Πανεπιστημίων) και το British Hellenic Chamber of Commerce (Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο).

Οι νικητές των Study UK Alumni Awards 2017 στην Ελλάδα ανακοινώθηκαν σε μία υψηλού κύρους τελετής απονομής, την Τετάρτη 1 Μαρτίου. Η τελετή απονομής φιλοξενήθηκε στη Βρετανική Πρεσβευτική Κατοικία από την Πρέσβη Kate Smith, παρουσία και του Διευθυντή του British Council Ελλάδας, Tony Buckby. Ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Καθηγητής Jimmy Choo, OBE, Παγκόσμιος Πρεσβευτής των Βραβείων, ήταν ο επίτιμος καλεσμένος.

Έχουμε τώρα τη χαρά να ανακοινώσουμε τους νικητές του 2017!

Βραβείο Επαγγελματικής Επιτυχίας

Μαρία Ρουμπελάκη University of Oxford

Βραβείο Επιχειρηματικότητας

Γεώργιος Σωτηρόπουλος University of Leeds, Leeds University Business School

Βραβείο Κοινωνικού Αντίκτυπου

Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος King’s College London και Imperial College London και Newcastle University 

Μάθετε περισσότερα για τους φιναλίστ και τους νικητές των Βραβείων Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης 2017 Study UK και την κριτική επιτροπή στην ενότητα «Downloads» παρακάτω, και εμπνευστείτε από τα βίντεο των φιναλίστ!

Γνωρίστε τους φιναλίστ

Ανακαλύψτε τις ιστορίες και άλλων αποφοίτων βρετανικής εκπαίδευσης στην ιστοσελίδα του Study UK Discover You.

Κατά την ομιλία της στην τελετή, η Πρέσβης της Βρετανίας, Kate Smith δήλωσε: «Η εκπαίδευση έχει τη δύναμη να μεταμορφώνει ζωές. Oι φετινοί φιναλίστ των Study UK Alumni Awards αποδεικνύουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πως με τις σπουδές τους στο Ηνωμένο Βασίλειο οι άνθρωποι με ταλέντο εξελίσσονται σε πετυχημένους επαγγελματίες και διακεκριμένους ηγέτες στον τομέα τους».

Tony Buckby, Διευθυντής του British Council στην Ελλάδα, δήλωσε: «Είναι μεγάλη μας χαρά να φιλοξενούμε τα Study UK Alumni Awards 2017 για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Τα Βραβεία αφορούν στην αναγνώριση της επιτυχίας ανθρώπων που τα επιτεύγματα τους εδώ στην Ελλάδα έχουν επηρεασθεί, έως ένα βαθμό, από την εμπειρία των σπουδών τους σε βρετανικό Πανεπιστήμιο. Χαιρόμαστε μαζί τους και τους συγχαίρουμε όχι μόνο για την εντυπωσιακή επαγγελματική τους επιτυχία αλλά και για την ιδιότητά τους ως «πρεσβευτές» της βρετανικής εκπαίδευσης».

Ο Σπύρος Σούλης, Πρεσβευτής των Βραβείων Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης 2017 στην Ελλάδα, δήλωσε: «Οι σπουδές μου στο Ηνωμένο Βασίλειο μου προσέφεραν όλα όσα ήλπιζα να αποκομίσω και ακόμη περισσότερα. Αισθάνομαι μεγάλη χαρά και τιμή που μπορώ ως Πρεσβευτής Ελλάδας στα Alumni Awards 2017 να ενισχύσω αυτόν τον πολύ σημαντικό θεσμό που για πρώτη φορά γίνεται στη χώρα μας».

Με την ευγενική υποστήριξη της Aegean Airlines, της μεγαλύτερης ελληνικής αεροπορικής εταιρίας και μέλος της Star Alliance, που ξεκίνησε την πορεία της το Μάιο του 1999 και έως σήμερα προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας τόσο σε ανθρώπινο όσο και σε υλικό επίπεδο, σε πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων.