Βραβεία Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης

Τα Βραβεία Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης Study UK αναγνωρίζουν και τιμούν τις εξαιρετικές επιτυχίες αποφοίτων βρετανικής εκπαίδευσης και αναδεικνύουν την αξία και τον αντίκτυπο της βρετανικής ανώτατης εκπαίδευσης. Η Ελλάδα έχει την τιμή να φιλοξενεί τα Βραβεία Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα, το British Graduates Society (BGS) και το British Hellenic Chamber of Commerce για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.

Γνωρίστε τους φιναλίστ

Έχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε τώρα τους φιναλίστ του 2020:

Βραβείο Επαγγελματικής Επιτυχίας

Δρ. Όλγα-Τζόαν Κτενίδου Imperial College of Science, Technology and Medicine και University of Greenwich
Γαβριέλλα-Πηνελόπη Τριανταφύλλη University of Bristol

Βραβείο Κοινωνικού Αντίκτυπου

Αλέξανδρος Αγγελόπουλος University of Edinburgh και Imperial College
of Science, Technology and Medicine
Στέλλα Κάσδαγλη University of East London
Άννα Κασάπογλου University of Portsmouth

Μάθετε περισσότερα για τους φιναλίστ των Βραβείων Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης Study UK 2020 και την κριτική επιτροπή στην ενότητα «Downloads» παρακάτω.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν σε τελετή απονομής στις αρχές Οκτωβρίου 2020.

Οι νικητές των Βραβείων έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν το επαγγελματικό τους προφίλ διεθνώς, να διευρύνουν τα επαγγελματικά τους δίκτυα και να δώσουν ώθηση στην καριέρα τους. Το έπαθλο που θα προσφέρει το British Council στους νικητές των τριών κύριων κατηγοριών των Βραβείων στην Ελλάδα, είναι χρηματοδότηση έως 1.000 ευρώ ανά νικητή για περαιτέρω επαγγελματική κατάρτιση της επιλογής τους. Επιπλέον, οι νικητές των τριών κύριων κατηγοριών των Βραβείων στην Ελλάδα κερδίζουν από ένα εισιτήριο μετ’ επιστροφής για προορισμό εντός Ελλάδας, ευγενική χορηγία της Aegean Airlines.

Βραβείο Συνολικής Προσφοράς

Για πρώτη φορά, η Ελλάδα είναι μια από τις δύο χώρες διεθνώς που απονέμουν πιλοτικά το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς. Το Βραβείο τιμάει αποφοίτους βρετανικών πανεπιστημίων που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους περισσότερο από 15 χρόνια πριν και έχουν συμβάλλει στις σχέσεις Ηνωμένου Βασιλείου-Ελλάδας. Οι φιναλίστ και ο νικητής του Βραβείου Συνολικής Προσφοράς θα ανακοινωθούν και θα τιμηθούν στην τελετή απονομής στις αρχές Οκτωβρίου 2020. Ο νικητής θα λάβει ένα εισιτήριο μετ’ επιστροφής για Λονδίνο, ευγενική χορηγία της Aegean Airlines.

Μαρία Νικόλτσιου: Πρέσβειρα των Βραβείων Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης 2020 στην Ελλάδα

Η Μαρία Νικόλτσιου, Πρέσβειρα των Βραβείων Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης 2019–20 στην Ελλάδα

Είναι μεγάλη μας χαρά να έχουμε τη Μαρία Νικόλτσιου ως Πρέσβειρα των Βραβείων Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης 2020 στην Ελλάδα!

Η Μαρία Νικόλτσιου είναι δημοσιογράφος, παρουσιάστρια ειδήσεων στον Alpha TV και ραδιοφωνική παραγωγός στον Alpha 989 Radio. Γεννήθηκε στο Μόναχο της Γερμανίας. Ολοκλήρωσε την ανώτατη εκπαίδευσή της στην Κοινωνιολογία στο Πάντειον Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Συνέχισε με τις μεταπτυχιακές σπουδές της στη Βρετανία και είναι κάτοχος Master of Science στις Ευρωπαϊκές Σπουδές από το London School of Economics και Master of Arts στις Διεθνείς Σχέσεις από το University of Kent. Εργάζεται ως δημοσιογράφος από το 1993 στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση και τον τύπο, ενώ έχει εργασθεί ως ανταποκρίτρια του Sky TV στο Λονδίνο. Έχει υπάρξει η κεντρική παρουσιάστρια πολλών ειδησεογραφικών και τηλεοπτικών προγραμμάτων. Από το 2000, είναι πολιτική συντάκτρια του Alpha TV όπου τα τελευταία 10 χρόνια παρουσιάζει το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων, ενώ έχει τη δική της ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο «Πορτραίτα» στον Alpha 989 Radio.

Η κ. Νικόλτσιου δήλωσε: «Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και τιμή που αναλαμβάνω το ρόλο της Πρέσβειρας Ελλάδας των Study UK Alumni Awards 2020. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου στη Βρετανία, είχα τη μοναδική ευκαιρία να συνδυάσω τις αρετές και πλεονεκτήματα μιας υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης, που υποστηρίζει την ελευθερία του πνεύματος, με την επαφή μου με μια πολυπολιτισμική κοινωνία και σπουδαία δημοκρατική κουλτούρα που είναι ανοιχτή σε ερεθίσματα και εμπειρίες από όλο τον κόσμο. Είμαι πεπεισμένη ότι τα βρετανικά πανεπιστήμια θα συνεχίζουν να αποτελούν πυλώνες της σύγχρονης κοινωνίας, παρέχοντας σε εκατομμύρια σπουδαστές μοναδικά μέσα και μεθόδους που θα βοηθήσουν τους ίδιους και τις κοινότητές τους να αναπτυχθούν και να συμβάλλουν σε θετικές κοινωνικές αλλαγές που οι σύγχρονες δημοκρατίες μας έχουν τόσο ανάγκη.»

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Βραβεία θα βρείτε στην ιστοσελίδα Study UK Alumni Awards.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι