Τρόπαια για τους νικητές των Βραβείων Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης Study UK
©

British Council Pakistan

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων για τα Βραβεία Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης έχει ολοκληρωθεί. Οι φιναλίστ της Ελλάδας θα ανακοινωθούν τον Ιανουάριο 2023.

Η Ελλάδα έχει την τιμή να φιλοξενεί τα Βραβεία Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα και την υποστήριξη του British Hellenic Chamber of Commerce, του British Graduates Society (BGS) και Συλλόγων Αποφοίτων Βρετανικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

Όταν εξαιρετικοί άνθρωποι επιλέγουν την παγκοσμίου κύρους βρετανική εκπαίδευση, τα αποτελέσματα μπορεί να διαρκέσουν για μια ζωή! Τα Βραβεία Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης προβάλλουν τον αντίκτυπο που έχουν επιτύχει οι απόφοιτοι εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης του Ηνωμένου Βασιλείου στον τομέα που έχουν επιλέξει, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αυτό σηματοδοτήθηκε από τις σπουδές τους στο Ηνωμένο Βασιλείου.

Στον ένατο χρόνο τους, τα υψηλού κύρους Βραβεία του British Council τιμούν τις εξαιρετικές επιτυχίες των αποφοίτων βρετανικής εκπαίδευσης σε όλο τον κόσμο.

Οι νικητές των Βραβείων και οι φιναλίστ έχουν διακριθεί στους τομείς τους χρησιμοποιώντας την εμπειρία των σπουδών τους σε πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου για να συμβάλλουν θετικά στις κοινωνίες, τους επαγγελματικούς τομείς και τις χώρες τους. Τα Βραβεία Study UK Alumni Awards τιμούν και προβάλλουν τον αντίκτυπο και την αξία της ανώτατης εκπαίδευσης του Ηνωμένου Βασιλείου και ενισχύουν το διεθνές προφίλ των αποφοίτων βρετανικής εκπαίδευσης και των πανεπιστημίων τους.

Τα Βραβεία απευθύνονται σε αποφοίτους που διαμένουν επί του παρόντος σε οποιαδήποτε χώρα εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίοι:

 • είτε φοίτησαν στο Ηνωμένο Βασίλειο σε επισήμως αναγνωρισμένο φορέα βρετανικής εκπαίδευσης πανεπιστημιακού επιπέδου, για τουλάχιστον μια περίοδο ή ένα εξάμηνο
 • είτε τους έχει απονεμηθεί πλήρης βρετανικός τίτλος σπουδών πανεπιστημιακού επιπέδου (ή ανώτερος) από πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου μέσω εκπαιδευτικού ιδρύματος του εξωτερικού

τα τελευταία 15 χρόνια.

Η υποβολή αιτήσεων ξεκινάει την 1η Σεπτεμβρίου 2022 και λήγει στις 6 Νοεμβρίου 2022.

Κατηγορίες Βραβείων

Υπάρχουν τέσσερις κατηγορίες βραβείων:

 • Βραβείο Επιστήμης και Βιωσιμότητας – Τιμάει αποφοίτους οι οποίοι έχουν διακριθεί μέσω της σταδιοδρομίας και των επιτυχιών τους στον τομέα των επιστημών και της βιωσιμότητας, και οι οποίοι μπορούν να αποδείξουν το μέγεθος και τον αντίκτυπο των επιτευγμάτων τους στον επαγγελματικό τους τομέα και πέραν αυτού.
  Ενδεικτικοί τομείς που περιλαμβάνει αυτή η κατηγορία: Δράση για το περιβάλλον, καθαρή ενέργεια, ιατρική, βιώσιμες πόλεις και κοινότητες, μηχανική, βιομηχανία και κατασκευές.
 • Βραβείο Πολιτισμού και Δημιουργικότητας – Τιμάει αποφοίτους οι οποίοι έχουν χαράξει τη δική τους πορεία στις τέχνες και τον πολιτισμό. Αναζητούμε άτομα τα οποία μπορούν να αποδείξουν την καλλιτεχνική τους ευφυία, επίδραση και δημιουργικότητα.
  Ενδεικτικοί τομείς που περιλαμβάνει αυτή η κατηγορία: Τέχνες, σχέδιο, media, βίντεο, Τηλεόραση, μουσική, αθλητισμός, bloggers, vloggers, YouTubers και ανθρωπιστικές επιστήμες.
 • Βραβείο Κοινωνικής Δράσης – Τιμάει αποφοίτους οι οποίοι έχουν συμβάλλει με εξαιρετικό τρόπο και αφοσίωση στην επίτευξη θετικών κοινωνικών αλλαγών και στη βελτίωση της ζωής των άλλων.
  Ενδεικτικοί τομείς που περιλαμβάνει αυτή η κατηγορία: Μείωση ανισοτήτων, φτώχειας και πείνας, εκπαίδευση και αναβάθμιση δεξιοτήτων, ειρήνη και δικαιοσύνη.
 • Βραβείο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας – Τιμάει αποφοίτους οι οποίοι αναπτύσσουν ή συμβάλλουν ενεργά στην ανάπτυξη καινοτόμων ή δημιουργικών νέων ιδεών, λύσεων ή επιχειρηματικών ευκαιριών, με υψηλές προοπτικές ανάπτυξης.
  Ενδεικτικοί τομείς που περιλαμβάνει αυτή η κατηγορία: Επιχειρηματικότητα, επιχειρήσεις, τεχνολογία και χρηματοοικονομικά.

Έπαθλο

Το έπαθλο που θα προσφέρει το British Council στους νικητές των Βραβείων στην Ελλάδα, είναι χρηματοδότηση έως 2.000 λίρες Αγγλίας ανά νικητή για περαιτέρω επαγγελματική κατάρτιση της επιλογής τους.

Οι νικητές των Βραβείων θα έχουν επίσης την ευκαιρία:

 • να αναδείξουν το επαγγελματικό τους προφίλ διεθνώς σε έντυπα και ψηφιακά μέσα
 • να διευρύνουν τα επαγγελματικά τους δίκτυα και επαφές
 • να κερδίσουν ένα ταξίδι για επαγγελματική δικτύωση στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι