Οι νικητές των Βραβείων Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης Study UK 2020 στην Ελλάδα

Τα Βραβεία Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης Study UK αναγνωρίζουν και τιμούν τις εξαιρετικές επιτυχίες αποφοίτων βρετανικής εκπαίδευσης και αναδεικνύουν την αξία και τον αντίκτυπο της βρετανικής ανώτατης εκπαίδευσης. Οι νικητές των Βραβείων και οι φιναλίστ έχουν διακριθεί στους τομείς τους χρησιμοποιώντας την εμπειρία των σπουδών τους σε πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου για να συμβάλλουν θετικά στις κοινωνίες, τους επαγγελματικούς τομείς και τις χώρες τους.

Νικητές των Βραβείων Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης 2020

Οι νικητές των Study UK Alumni Awards 2020 στην Ελλάδα ανακοινώθηκαν σε τελετή απονομής την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020, διαδικτυακά. Στην τελετή απονομής παρέστη η Πρέσβης της Βρετανίας Kate Smith CMG και η Διευθύντρια του British Council στην Ελλάδα, Αναστασία Ανδρίτσου. Στην τελετή παρευρέθη και η Πρέσβειρα των Βραβείων 2020 στην Ελλάδα, Μαρία Νικόλτσιου, Δημοσιογράφος-Παρουσιάστρια του Alpha TV.

Οι νικητές των Βραβείων το 2020 είναι:

Βραβείο Επαγγελματικής Επιτυχίας

Γαβριέλλα-Πηνελόπη Τριανταφύλλη University of Bristol

Βραβείο Κοινωνικού Αντίκτυπου

Στέλλα Κάσδαγλη University of East London

Βραβείο Συνολικής Προσφοράς

Δρ Βασίλης Αποστολόπουλος London School of Economics and Political Science (LSE), University of Cambridge, Jesus College και Cambridge Judge Business School

Μάθετε περισσότερα για τους νικητές και την κριτική επιτροπή στην ενότητα «Downloads» παρακάτω.

Παρακολουθείστε τη διαδικτυακή τελετή απονομής στο YouTube.

Κατά την ομιλία της στην τελετή, η Βρετανίδα Πρέσβης Kate Smith δήλωσε: «Τιμώντας Έλληνες αποφοίτους βρετανικών πανεπιστημίων μέσω πρωτοβουλιών σαν κι αυτή έχουμε την ευκαιρία να προβάλουμε ό,τι καλύτερο έχουν να επιδείξουν οι Ελληνοβρετανικές σχέσεις. Η εμπειρία σε ένα περιβάλλον ακαδημαϊκής αριστείας και η πρόσβαση σε όλες τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια παρακολούθησης ενός προγράμματος σπουδών ή έρευνας στο Ηνωμένο Βασίλειο χτίζουν άρρηκτες προσωπικές σχέσεις, ενώ παράλληλα ενισχύουν τη συνεργασία Ελλάδας-Ηνωμένου Βασιλείου σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων σε πολιτικό, επιχειρηματικό και κοινωνικό επίπεδο. Οι Έλληνες απόφοιτοι στο σύνολό τους, όπως οι φετινοί νικητές, αποτελούν τρανά παραδείγματα αυτού του φαινομένου. Είμαι ιδιαιτέρως υπερήφανη για τη συμβολή του Ηνωμένου Βασιλείου στα εξαιρετικά επιτεύγματά τους, ο καθένας στον τομέα του και στην κοινότητά του.»

Η Αναστασία Ανδρίτσου, Διευθύντρια του British Council στην Ελλάδα, δήλωσε: «Είναι μεγάλη μας χαρά να φιλοξενούμε τα Study UK Alumni Awards για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα. Σήμερα γιορτάζουμε τις επιτυχίες ενός από τα πιο δυναμικά δίκτυα στην Ελλάδα με περισσότερα από 300.000 μέλη. Τιμούμε το ταλέντο τους, τον επαγγελματισμό τους, την πλούσια εμπειρία και δεξιότητες, καθώς και τη συνεισφορά τους στην κοινωνία μας. Τους δείχνουμε με έμπρακτο τρόπο την εκτίμησή μας για τη συμβολή τους στην ισχυροποίηση των διαπολιτισμικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βρετανία.»

Η Μαρία Τσακάλη, Υπεύθυνη του Τομέα Εκπαίδευσης και Κοινωνίας του British Council στην Ελλάδα, δήλωσε: «H βρετανική παιδεία συνεχίζει να εμπνέει γενιές νέων ανθρώπων και οι Έλληνες απόφοιτοι της βρετανικής εκπαίδευσης συνεχίζουν να χαράζουν τις δικές τους πετυχημένες πορείες. Οι Έλληνες απόφοιτοι βρετανικών πανεπιστημίων αριστεύουν στους τομείς τους. Αξιοποιούν τη βρετανική τους εκπαίδευση για να εξελιχθούν σε «πρωταθλητές» και ηγέτες στις επαγγελματικές τους επιλογές. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, αποτελούν οι ίδιοι τους καλύτερους πρεσβευτές της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου, συμβάλλοντας έτσι στους δυνατούς δεσμούς, πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς, που συνδέουν τις δύο χώρες.»

Φιναλίστ των Βραβείων Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης 2020

Βραβείο Επαγγελματικής Επιτυχίας

Δρ. Όλγα-Τζόαν Κτενίδου Imperial College of Science, Technology and Medicine και University of Greenwich
Γαβριέλλα-Πηνελόπη Τριανταφύλλη University of Bristol

Βραβείο Κοινωνικού Αντίκτυπου

Αλέξανδρος Αγγελόπουλος University of Edinburgh και Imperial College
of Science, Technology and Medicine
Δρ. Άννα Κασάπογλου University of Portsmouth
Στέλλα Κάσδαγλη University of East London

Μάθετε περισσότερα για τους φιναλίστ και την κριτική επιτροπή στην ενότητα «Downloads» παρακάτω.

Οι νικητές των Βραβείων έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν το επαγγελματικό τους προφίλ διεθνώς, να διευρύνουν τα επαγγελματικά τους δίκτυα και να δώσουν ώθηση στην καριέρα τους. Το έπαθλο που θα προσφέρει το British Council στους νικητές των τριών κύριων κατηγοριών των Βραβείων στην Ελλάδα, είναι χρηματοδότηση έως €1.000 ανά νικητή για περαιτέρω επαγγελματική κατάρτιση της επιλογής τους. Επιπλέον, οι νικητές των τριών κύριων κατηγοριών των Βραβείων στην Ελλάδα κερδίζουν από ένα εισιτήριο μετ’ επιστροφής για προορισμό εντός Ελλάδας, ευγενική χορηγία της Aegean Airlines.

Βραβείο Συνολικής Προσφοράς

Για πρώτη φορά, η Ελλάδα είναι μια από τις δύο χώρες διεθνώς που απονέμουν πιλοτικά το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς. Το Βραβείο τιμάει αποφοίτους βρετανικών πανεπιστημίων που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους περισσότερο από 15 χρόνια πριν και έχουν συμβάλλει στις σχέσεις Ηνωμένου Βασιλείου-Ελλάδας.

Διακεκριμένοι απόφοιτοι βρετανικών πανεπιστημίων έχουν προταθεί για το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς 2020 στην Ελλάδα. Μάθετε περισσότερα για τους φιναλίστ και την κριτική επιτροπή στην ενότητα «Downloads» παρακάτω.

Ο νικητής θα λάβει ένα εισιτήριο μετ’ επιστροφής για Λονδίνο, ευγενική χορηγία της Aegean Airlines.

Πρέσβειρα των Βραβείων Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης 2020 στην Ελλάδα

Είναι μεγάλη μας χαρά να έχουμε τη Μαρία Νικόλτσιου, Δημοσιογράφο και Παρουσιάστρια Ειδήσεων, ως Πρέσβειρα των Βραβείων Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης 2020 στην Ελλάδα!

Η κ. Νικόλτσιου δήλωσε: «Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και τιμή που αναλαμβάνω το ρόλο της Πρέσβειρας Ελλάδας των Study UK Alumni Awards 2020. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου στη Βρετανία, είχα τη μοναδική ευκαιρία να συνδυάσω τις αρετές και πλεονεκτήματα μιας υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης, που υποστηρίζει την ελευθερία του πνεύματος, με την επαφή μου με μια πολυπολιτισμική κοινωνία και σπουδαία δημοκρατική κουλτούρα που είναι ανοιχτή σε ερεθίσματα και εμπειρίες από όλο τον κόσμο. Είμαι πεπεισμένη ότι τα βρετανικά πανεπιστήμια θα συνεχίζουν να αποτελούν πυλώνες της σύγχρονης κοινωνίας, παρέχοντας σε εκατομμύρια σπουδαστές μοναδικά μέσα και μεθόδους που θα βοηθήσουν τους ίδιους και τις κοινότητές τους να αναπτυχθούν και να συμβάλλουν σε θετικές κοινωνικές αλλαγές που οι σύγχρονες δημοκρατίες μας έχουν τόσο ανάγκη.»

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Μαρία Νικόλτσιου θα βρείτε στην ενότητα «Downloads» παρακάτω.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι