Προσωπικό του τμήματος μετάφρασης και επικύρωσης εγγράφων
Αναστολή της δια ζώσης υπηρεσίας μετάφρασης και επικύρωσης εγγράφων
Η δια ζώσης υπηρεσία μετάφρασης και επικύρωσης εγγράφων αναστέλλεται μέχρι νεωτέρας. Η υπηρεσία παρέχεται με courier και, μόνο για κατάθεση, με email. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε την ενότητα «Πώς θα καταθέσετε και θα παραλάβετε τα έγγραφά σας» παρακάτω, καθώς και τις «Συχνές ερωτήσεις» στην ενότητα «Downloads» στο τέλος αυτής της ιστοσελίδας.

Αν σπουδάζετε ή έχετε τελειώσει τις σπουδές σας στη Βρετανία, ίσως χρειάζεστε επικύρωση και μετάφραση των βρετανικών ακαδημαϊκών τίτλων σας για κατάθεση στις ελληνικές αρχές.

Αν σκοπεύετε να σπουδάσετε στη Βρετανία, ίσως χρειάζεστε μετάφραση των ελληνικών εγγράφων σας στα Αγγλικά για κατάθεση στα βρετανικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και τις βρετανικές αρχές.

Η υπηρεσία επίσημης και πλήρως αναγνωρισμένης μετάφρασης και επικύρωσης καλύπτει ευρύ φάσμα εγγράφων, όπως:

 • πιστοποιητικά σπουδών
 • αναλυτικές βαθμολογίες και πτυχία που έχουν εκδοθεί από βρετανικά και ελληνικά πανεπιστήμια
 • πτυχία αγγλικής γλώσσας
 • πιστοποιητικά που εκδίδονται από τις ελληνικές αρχές και άλλα επίσημα έγγραφα που απαιτούνται για την εισαγωγή σε πτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα καθώς και σε προγράμματα εκπαίδευσης ιατρικής ειδικότητας στη Βρετανία.

Υπηρεσία μετάφρασης (Αγγλικά προς Ελληνικά/Ελληνικά προς Αγγλικά)

Αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων στην Ελλάδα
Είστε απόφοιτος βρετανικού πανεπιστημίου και ολοκληρώσατε τις σπουδές σας στη Βρετανία; Είστε απόφοιτος Κολλεγίου που συνεργάζεται με βρετανικά πανεπιστήμια και ολοκληρώσατε τις σπουδές σας στην Ελλάδα; Αναλαμβάνουμε την επικύρωση και μετάφραση όλων των εκπαιδευτικών σας εγγράφων (πτυχίο, αναλυτική βαθμολογία, Diploma Supplement, πιστοποιητικά κλπ.) που έχουν εκδοθεί από φορείς με επίσημη ακαδημαϊκή ή επαγγελματική αναγνώριση στη Βρετανία για κατάθεσή τους σε ελληνικούς φορείς, όπως το Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (ΑΤΕΕΝ). Καταθέστε τα έγγραφά σας στην Υπηρεσία Μεταφράσεων και Επικυρώσεων και επωφεληθείτε από την ποιότητα των υπηρεσιών και την ευελιξία στην εξυπηρέτησή σας. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μπορείτε να βρείτε στην αντίστοιχη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Αναλαμβάνουμε την επίσημη μετάφραση εγγράφων, όπως:

 • έγγραφα που έχουν εκδοθεί από βρετανικά ιδρύματα δευτεροβάθμιας, ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης και από άλλους επίσημους φορείς, συμπεριλαμβανομένων και ιατρικών φορέων (ιατρική ειδικότητα)
 • έγγραφα που έχουν εκδοθεί από ελληνικά ιδρύματα δευτεροβάθμιας, ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης και από άλλους επίσημους φορείς, συμπεριλαμβανομένων και ιατρικών φορέων (ιατρική ειδικότητα)
 • πτυχία αγγλικής γλώσσας που έχουν εκδοθεί από το University of Cambridge, Edexcel, ESB, κ.α.

Σημειώστε:

 • Απαιτείται η κατάθεση του πρωτότυπου εγγράφου σε ορισμένες περιπτώσεις.
 • Στην περίπτωση μετάφρασης από Αγγλικά προς Ελληνικά, μεταφράζουμε μόνον εφόσον επαληθεύσουμε τη γνησιότητα του αγγλικού εγγράφου με την εκδούσα αρχή.
 • Η μετάφραση πτυχίων αγγλικής γλώσσας που έχουν εκδοθεί από το University of Cambridge απαιτεί κανονικά 1–3 εργάσιμες ημέρες, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας της επικύρωσης (δεν συμπεριλαμβάνεται η αποστολή με courier).
 • Η μετάφραση των υπόλοιπων εγγράφων απαιτεί κανονικά 3–5 εργάσιμες ημέρες συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας της επικύρωσης του αγγλικού εγγράφου όπως αυτή αναφέρεται παραπάνω (δεν συμπεριλαμβάνεται η αποστολή με courier).

Υπηρεσία επικύρωσης

Επικυρώνουμε μόνο έγγραφα που έχουν εκδοθεί από βρετανικούς φορείς με επίσημη ακαδημαϊκή ή επαγγελματική αναγνώριση στη Βρετανία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία επικύρωσης, ανατρέξτε στον Κώδικα Πρακτικής (PDF, 173 kb).

Σημειώστε:

 • Απαιτείται η κατάθεση του πρωτότυπου εγγράφου σε ορισμένες περιπτώσεις.
 • Επικυρώνουμε μόνον εφόσον επαληθεύσουμε τη γνησιότητα του εγγράφου με την εκδούσα αρχή. Γι’ αυτό το σκοπό, θα σας ζητηθεί να υπογράψετε ένα Έντυπο Συναίνεσης (PDF, 56 kb).
 • Η επικύρωση απαιτεί κανονικά 3–5 εργάσιμες ημέρες (δεν συμπεριλαμβάνεται η αποστολή με courier).

Ειδικές περιπτώσεις

Κατεστραμμένα/απολεσθέντα πτυχία αγγλικής γλώσσας του University of Cambridge

Αν έχετε χάσει το πτυχίο αγγλικής γλώσσας του University of Cambridge, ή αν έχει καταστραφεί, εμείς μπορούμε να εκδώσουμε μια Βεβαίωση του British Council που θα αναφέρει το όνομά σας, το επίπεδο και την ημερομηνία που εξεταστήκατε. Για αυτό το σκοπό, θα πρέπει να συμπληρώσετε και να καταθέσετε το έντυπο Αίτημα Έκδοσης Βεβαίωσης (PDF, 143 kb).

Αυτό συνεπάγεται έρευνα στα αρχεία που τηρούμε εμείς ή ο αντίστοιχος εξεταστικός φορέας. Ανάλογα με τον τόπο εξετάσεων, θα χρειαστούν 1–5 εργάσιμες ημέρες (δεν συμπεριλαμβάνεται η αποστολή με courier).

Πώς θα καταθέσετε και θα παραλάβετε τα έγγραφά σας

Στείλτε τα έγγραφά σας με courier ή email και παραλάβετέ τα με courier

Το British Council έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς προνομιακές τιμές για την αποστολή εγγράφων με την ACS Courier, οι οποίες αναφέρονται αναλυτικά στον «Κατάλογο Χρεώσεων» παρακάτω. Για να επωφεληθείτε, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 1. Καλέστε την ACS Courier στα τηλέφωνα 801 500 1111 / 210 819 0000 και κανονίστε την παραλαβή των εγγράφων σας όποτε σας εξυπηρετεί. Πλήρη κατάλογο των υποκαταστημάτων της ACS θα βρείτε στο δικτυακό τόπο www.acscourier.net/el/store-locator.
 2. Ενημερώστε τον εκπρόσωπο της ACS Courier που θα παραλάβει τα έγγραφά σας ότι η αποστολή θα γίνει με χρέωση του British Council.*
 3. Θα σας ειδοποιήσουμε αμέσως μόλις λάβουμε τα έγγραφά σας, προκειμένου να επιβεβαιώσουμε τη χρέωσή σας και να προχωρήσουμε στην επικύρωση/μετάφραση.
 4. Η ACS Courier θα σας παραδώσει τα επικυρωμένα/μεταφρασμένα έγγραφα.**
 5. Μπορείτε να επιλέξετε την εταιρεία με την οποία θα στείλετε και θα παραλάβετε τα έγγραφά σας κατόπιν απ’ ευθείας συνεννόησης μεταξύ σας. Σε αυτή την περίπτωση: (i) το κόστος της υπηρεσίας courier βαρύνει τον πελάτη και η πληρωμή του θα πρέπει να γίνει απευθείας στην εταιρεία courier που θα επιλέξετε και (ii) είναι υποχρεωτική η πληρωμή του κόστους υπηρεσιών μετάφρασης/επικύρωσης μέσω τράπεζας.**

* Το κόστος της υπηρεσίας courier βαρύνει τον πελάτη και προστίθεται στο κόστος των υπηρεσιών μετάφρασης/επικύρωσης. Ενημερώνοντας τον εκπρόσωπο της ACS Courier που θα παραλάβει τα έγγραφά σας ότι η αποστολή θα γίνει «με χρέωση του British Council», επωφελείστε από τις μειωμένες τιμές που έχουμε εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς.

** Το British Council δεν φέρει ευθύνη για τυχόν καθυστέρηση για λόγους που αφορούν τις εταιρίες courier.

Εναλλακτικά, μόνο για κατάθεση εγγράφων:

 • ελέγξτε τα είδη των εγγράφων που εξαιρούνται από αυτόν τον τρόπο κατάθεσης*
 • εάν το είδος των εγγράφων σας δεν εξαιρείται, στείλετε ένα ευκρινές σαρωμένο αντίγραφο των εγγράφων σας στο Translation-Verification@britishcouncil.gr (φωτογραφίες εγγράφων δεν γίνονται δεκτές)
 • Σημαντικό: αναγράψτε την πόλη ή γεωγραφική περιοχή σας στον τίτλο του email σας.

* Εξαιρέσεις: i) πιστοποιητικά γλωσσομάθειας που έχουν εκδοθεί από αναγνωρισμένους εξεταστικούς φορείς της Βρετανίας, και ii) τίτλοι σπουδών που έχουν εκδοθεί από βρετανικά εκπαιδευτικά ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης και θα υποβληθούν στο Foreign, Commonwealth & Development Office για λόγους νομιμοποίησης. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να στείλετε τα έγγραφά σας με courier.

Παρακαλούμε, εσωκλείστε ή επισυνάψτε στο email σας και τα παρακάτω:

1. Υπογεγραμμένο αντίγραφο του Εντύπου Αίτησής μας (PDF, 196 kb).

 • Αν καταθέτετε τα έγγραφά σας με email, παρακαλούμε να αγνοήσετε το σημείο 2 του Εντύπου Αίτησης
 • Αν τα έγγραφα δεν παραληφθούν από τον ίδιο τον κάτοχο του εγγράφου, αναγράψτε το όνομα και τα στοιχεία του εξουσιοδοτημένου παραλήπτη.

2. Ευκρινές αντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας/διαβατηρίου/διπλώματος οδήγησης ή άλλου επίσημου εγγράφου ταυτοποίησης ισοδύναμης αξίας, του κατόχου των εγγράφων.

3. Αν καταθέτετε έγγραφα που έχουν εκδοθεί από βρετανικό φορέα, υπογεγραμμένο αντίγραφο του Εντύπου Συναίνεσης (PDF, 56 kb).

4. Αν καταθέτετε έγγραφα με courier, τα πρωτότυπα έγγραφα που θέλετε να μεταφραστούν/επικυρωθούν.

5. Αν έχετε μεταφράσει/επικυρώσει τα ίδια έγγραφα στο British Council στο παρελθόν, φωτοτυπίες ή σαρωμένα αντίγραφα της μετάφρασης/επικύρωσης.

Η μη παροχή των στοιχείων που ζητούνται παραπάνω ενδέχεται να επιφέρει καθυστέρηση στη διαδικασία της μετάφρασης/επικύρωσης. Για επιπλέον πληροφορίες, παρακαλούμε συμβουλευτείτε τους Όρους και Προϋποθέσεις (PDF, 150 kb) με τους οποίους παρέχουμε τις υπηρεσίες επικύρωσης και μετάφρασης.

Πώς θα πληρώσετε τη χρέωση της μετάφρασης και της επικύρωσης

Η πληρωμή μπορεί να γίνει με έναν από τους παρακάτω δύο τρόπους (παρακαλούμε να ακολουθήσετε ακριβώς τις οδηγίες):

Πληρωμή κατά την παραλαβή των εγγράφων σας

 • Πληρώστε τον εκπρόσωπο της ACS Courier όταν παραλάβετε τα επικυρωμένα/μεταφρασμένα έγγραφά σας.
 • Φυλάξτε το απόκομμα της ACS Courier.
 • Αν παραλάβετε τα έγγραφά σας με courier, πλην της ACS, είναι υποχρεωτική η πληρωμή μέσω τράπεζας.

Πληρωμή μέσω τράπεζας: Κατάθεση στο λογαριασμό του British Council στην Alpha Bank

Μπορείτε να πληρώσετε σε οποιοδήποτε υποκατάστημα της Alpha Bank ή με web banking μέσω της δικής σας τράπεζας πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας επικύρωσης/μετάφρασης. Πλήρη κατάλογο των υποκαταστημάτων της Alpha Bank θα βρείτε στο δικτυακό τόπο www.alpha.gr.

Αριθμός λογαριασμού: 7140 0200 2002 275

IBAN: GR85 0140 7140 7140 0200 2002 275

Προσοχή:

 • Πρέπει να αναγράψετε το όνομα του κατόχου του εγγράφου στο πεδίο «Αιτιολογία».
 • Φυλάξτε το απόκομμα της τραπεζικής πληρωμής ή ηλεκτρονικό αντίγραφο της συναλλαγής σας.

Οι χρεώσεις μας

Επιλέγοντας τις υπηρεσίες μετάφρασης και επικύρωσης του British Council επωφελείστε από:

 • την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών μας
 • τη διεθνή μας αξιοπιστία
 • την εξοικονόμηση χρόνου, καθώς όλες οι απαραίτητες διαδικασίες ολοκληρώνονται από εμάς.

Οι χρεώσεις μετάφρασης ξεκινούν από €9,00 ανά μεταφρασμένη σελίδα (250 λέξεις). Αυτές οι χρεώσεις δεν περιλαμβάνουν την απαραίτητη επικύρωση της μετάφρασης, η οποία χρεώνεται ξεχωριστά.

Οι χρεώσεις επικύρωσης γνησιότητας του αγγλικού εγγράφου ξεκινούν από €8,00 ανά έγγραφο.

Παραδείγματα

 Είδος εγγράφου Επικύρωση γνησιότητας αγγλικού εγγράφου Μετάφραση και επικύρωση της μετάφρασης Σύνολο
Μονοσέλιδη αναλυτική βαθμολογία που εκδόθηκε από βρετανικό εκπαιδευτικό ίδρυμα €12,00 €23,00 €35,00
Πιστοποιητικό σπουδών που εκδόθηκε από ελληνικό εκπαιδευτικό ίδρυμα Δεν ισχύει €25,50 €25,50
Πακέτο τριών σελίδων που εκδόθηκε από ελληνικό εκπαιδευτικό ίδρυμα/φορέα Δεν ισχύει

€14,00/μεταφρασμένη σελίδα

€16,00/επικύρωση ανά πακέτο

Από €58,00

Για περισσότερες πληροφορίες, κατεβάστε τον «Κατάλογο Χρεώσεων» μας παρακάτω.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι