Προσωπικό του τμήματος μετάφρασης και επικύρωσης εγγράφων

Αν σπουδάζετε ή έχετε τελειώσει τις σπουδές σας στη Βρετανία, ίσως χρειάζεστε επικύρωση και μετάφραση των βρετανικών ακαδημαϊκών τίτλων σας για κατάθεση στις ελληνικές αρχές.

Αν σκοπεύετε να σπουδάσετε στη Βρετανία, ίσως χρειάζεστε μετάφραση των ελληνικών εγγράφων σας στα Αγγλικά για κατάθεση στα βρετανικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και τις βρετανικές αρχές.

Η υπηρεσία επίσημης και πλήρως αναγνωρισμένης μετάφρασης και επικύρωσης καλύπτει ευρύ φάσμα εγγράφων, όπως:

 • πιστοποιητικά σπουδών
 • αναλυτικές βαθμολογίες και πτυχία που έχουν εκδοθεί από βρετανικά και ελληνικά πανεπιστήμια
 • πτυχία αγγλικής γλώσσας
 • πιστοποιητικά που εκδίδονται από τις ελληνικές αρχές και άλλα επίσημα έγγραφα που απαιτούνται για την εισαγωγή σε πτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα καθώς και σε προγράμματα εκπαίδευσης ιατρικής ειδικότητας στη Βρετανία.

Υπηρεσία μετάφρασης (Αγγλικά προς Ελληνικά/Ελληνικά προς Αγγλικά)

Ενημέρωση για ανακοίνωση δεδομένων στο Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (PDF, 225 kb).

Αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων στην Ελλάδα

Είστε απόφοιτος βρετανικού πανεπιστημίου και ολοκληρώσατε τις σπουδές σας στη Βρετανία; Είστε απόφοιτος Κολλεγίου που συνεργάζεται με βρετανικά πανεπιστήμια και ολοκληρώσατε τις σπουδές σας στην Ελλάδα; Αναλαμβάνουμε την επικύρωση και μετάφραση όλων των εκπαιδευτικών σας εγγράφων (πτυχίο, αναλυτική βαθμολογία, Diploma Supplement, πιστοποιητικά κλπ.) που έχουν εκδοθεί από φορείς με επίσημη ακαδημαϊκή ή επαγγελματική αναγνώριση στη Βρετανία για κατάθεσή τους σε ελληνικούς φορείς, όπως το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ). Καταθέστε τα έγγραφά σας στην Υπηρεσία Μεταφράσεων και Επικυρώσεων και επωφεληθείτε από την ποιότητα των υπηρεσιών και την ευελιξία στην εξυπηρέτησή σας! Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μπορείτε να βρείτε στην αντίστοιχη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Αναλαμβάνουμε την επίσημη μετάφραση εγγράφων, όπως:

 • έγγραφα που έχουν εκδοθεί από βρετανικά ιδρύματα δευτεροβάθμιας, ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης και από άλλους επίσημους φορείς, συμπεριλαμβανομένων και ιατρικών φορέων (ιατρική ειδικότητα)
 • έγγραφα που έχουν εκδοθεί από ελληνικά ιδρύματα δευτεροβάθμιας, ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης και από άλλους επίσημους φορείς, συμπεριλαμβανομένων και ιατρικών φορέων (ιατρική ειδικότητα)
 • πτυχία αγγλικής γλώσσας που έχουν εκδοθεί από το University of Cambridge, Edexcel, ESB, κ.α.

Σημειώστε:

 • Απαιτείται η κατάθεση του πρωτότυπου εγγράφου.
 • Στην περίπτωση μετάφρασης από Αγγλικά προς Ελληνικά, μεταφράζουμε μόνον εφόσον επαληθεύσουμε τη γνησιότητα του αγγλικού εγγράφου με την εκδούσα αρχή.
 • Η μετάφραση πτυχίων αγγλικής γλώσσας που έχουν εκδοθεί από το University of Cambridge απαιτεί κανονικά 1–3 εργάσιμες ημέρες, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας της επικύρωσης (δεν συμπεριλαμβάνεται η αποστολή με courier). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία express, ανατρέξτε στις ειδικές περιπτώσεις παρακάτω.
 • Η μετάφραση των υπόλοιπων εγγράφων απαιτεί κανονικά 3–5 εργάσιμες ημέρες συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας της επικύρωσης του αγγλικού εγγράφου όπως αυτή αναφέρεται παραπάνω (δεν συμπεριλαμβάνεται η αποστολή με courier).

Υπηρεσία επικύρωσης

Επικυρώνουμε μόνο έγγραφα που έχουν εκδοθεί από βρετανικούς φορείς με επίσημη ακαδημαϊκή ή επαγγελματική αναγνώριση στη Βρετανία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία επικύρωσης, ανατρέξτε στον Κώδικα πρακτικής (PDF, 176 kb).

Σημειώστε:

 • Απαιτείται η κατάθεση του πρωτότυπου εγγράφου.
 • Επικυρώνουμε μόνον εφόσον επαληθεύσουμε τη γνησιότητα του πρωτότυπου εγγράφου με την εκδούσα αρχή. Γι’ αυτό το σκοπό, ίσως σας ζητηθεί να υπογράψετε ένα Έντυπο συναίνεσης (PDF, 66 kb).
 • Η επικύρωση απαιτεί κανονικά 3–5 εργάσιμες ημέρες (δεν συμπεριλαμβάνεται η αποστολή με courier).

Ειδικές περιπτώσεις

Μη καταχωρημένα έγγραφα/φορείς

Για έγγραφα που δεν αναφέρονται στον πλήρη κατάλογο εγγράφων, ούτε στον Κώδικα πρακτικής (PDF, 176 kb), επικοινωνήστε μαζί μας για πληροφορίες.

Κατεστραμμένα/απολεσθέντα πτυχία αγγλικής γλώσσας του University of Cambridge

Αν έχετε χάσει το πτυχίο αγγλικής γλώσσας του University of Cambridge, ή αν έχει καταστραφεί, εμείς μπορούμε να εκδώσουμε μια Βεβαίωση του British Council που θα αναφέρει το όνομά σας, το επίπεδο και την ημερομηνία που εξεταστήκατε.

Αυτό συνεπάγεται έρευνα στα αρχεία που τηρούμε εμείς ή ο αντίστοιχος εξεταστικός φορέας. Ανάλογα με τον τόπο εξετάσεων, θα χρειαστούν 1–5 εργάσιμες ημέρες (δεν συμπεριλαμβάνεται η αποστολή με courier).

Υπηρεσία express για πτυχία αγγλικής γλώσσας του University of Cambridge

Αν δεν μπορείτε να περιμένετε 1–3 μέρες που απαιτούνται κανονικά για να σας μεταφράσουμε/επικυρώσουμε το πτυχίο αγγλικής γλώσσας του University of Cambridge, σας παρέχουμε την υπηρεσία express.

Προσκομίστε απλώς τα πρωτότυπα έγγραφά σας στο γραφείο μας στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη και εμείς θα προχωρήσουμε στη μετάφραση/επικύρωσή σας την ίδια μέρα: θα επικυρώσουμε τα έγγραφά σας όσο περιμένετε και θα μπορέσετε να λάβετε τη μετάφραση μετά τις 12.30.

Σημειώστε ότι αυτή η υπηρεσία διατίθεται μόνο για πτυχία αγγλικής γλώσσας που επικυρώνονται με βάση τα αρχεία που τηρούμε.

Πώς θα καταθέσετε και θα παραλάβετε τα έγγραφά σας

Για να καταθέσετε/παραλάβετε τα έγγραφά σας, μπορείτε είτε να επισκεφθείτε ένα από τα δύο γραφεία μας είτε να τα στείλετε μέσω courier:

Επισκεφθείτε το γραφείο μας στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη

Μπορείτε να επισκεφθείτε το γραφείο μας στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη για να καταθέσετε και να παραλάβετε τα έγγραφά σας. Πριν επισκεφθείτε το γραφείο μας στη Θεσσαλονίκη, καλέστε το τηλεφωνικό μας κέντρο για να κλείσετε ραντεβού.

 • Αθήνα (Δευτέρα έως Παρασκευή, 09.00–14.30)
  Εξυπηρέτηση πελατών
  British Council
  Πλατεία Κολωνακίου 17
  106 73 Αθήνα
  Τηλέφωνο* 801 500 3692** και +30 210 369 2333
  Φαξ +30 210 363 0481
  Email customerservices@britishcouncil.gr
 • Θεσσαλονίκη (Δευτέρα έως Παρασκευή, 09.00–14.30)
  Υπηρεσία Μετάφρασης και Επικύρωσης
  British Council
  Τσιμισκή 43
  546 23 Θεσσαλονίκη
  Τηλέφωνο* 801 500 3692** και +30 210 369 2333
  Φαξ +30 2310 241 960
  Email customerservices@britishcouncil.gr

* Το τηλεφωνικό κέντρο μας λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή, 08.00–17.00.

** Τηλεφωνήματα από όλη την Ελλάδα χρεώνονται με μια αστική μονάδα.

Στείλτε τα έγγραφά σας με ACS Courier

Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε τα έγγραφά σας σε ένα από τα δύο γραφεία μας μέσω courier:

 1. Καλέστε την ACS και κανονίστε την παραλαβή των εγγράφων σας όποτε σας εξυπηρετεί:

  Σε όλη την Ελλάδα: 801 500 1111 & 210 819 0000

  Πλήρη κατάλογο των υποκαταστημάτων της ACS θα βρείτε στο δικτυακό τόπο www.acscourier.net/el/store-locator.

  Σημειώστε ότι η ACS προσφέρει προνομιακές τιμές courier στους πελάτες μας: ανατρέξτε στον «Κατάλογο Χρεώσεων» παρακάτω.

 2. Ενημερώστε τον εκπρόσωπο της εταιρείας courier που θα παραλάβει τα έγγραφά σας ότι η αποστολή θα γίνει με χρέωση του British Council*.
 3. Θα σας ειδοποιήσουμε αμέσως μόλις λάβουμε τα έγγραφά σας, προκειμένου να επιβεβαιώσουμε τη χρέωσή σας. Μόλις επιβεβαιώσουμε τη χρέωση, θα προχωρήσουμε στην επικύρωση/μετάφραση.
 4. Η ACS θα σας παραδώσει τα επικυρωμένα/μεταφρασμένα έγγραφα (χρόνος παράδοσης courier: 1–2 εργάσιμες ημέρες).

* Η υπηρεσία courier συμπεριλαμβάνεται στο συνολικό ποσό που θα χρειασθεί να πληρώσετε. Ενημερώνοντας τον εκπρόσωπο courier ότι η αποστολή θα γίνει με χρέωση του British Council, επωφελείστε από τις μειωμένες τιμές που έχουμε εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς. Επισημαίνεται ότι δεν περιλαμβάνονται πρόσθετες υπηρεσίες, π.χ. παράδοση Σάββατο, πρωινή παράδοση ή παράδοση με χρονική δέσμευση.

Παρακαλούμε, εσωκλείστε και τα παρακάτω: 

1. Το Έντυπο αίτησής μας (PDF, 222 kb), ή μια υπογεγραμμένη επιστολή, όπου θα δηλώνετε:

 • το όνομα του κατόχου του εγγράφου ακριβώς όπως αναγράφεται στο διαβατήριο ή στην ταυτότητα, τόσο στην αρχική γλώσσα (π.χ. Ελληνικά) όσο και στα Αγγλικά (αν διαφέρει)
 • την υπηρεσία που επιθυμείτε
 • το σταθερό και το κινητό σας τηλέφωνο
 • τη διεύθυνσή σας (αν τα έγγραφα δεν παραληφθούν από τον ίδιο τον κάτοχο του εγγράφου, αναγράψτε και το όνομα του παραλήπτη).

2. Τα πρωτότυπα έγγραφα που θέλετε να μεταφραστούν/επικυρωθούν.

3. Αν καταθέτετε έγγραφα που έχουν εκδοθεί από βρετανικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, εσωκλείστε υπογεγραμμένο αντίγραφο του Εντύπου συναίνεσης (PDF, 66 kb).

4. Αν έχετε μεταφράσει/επικυρώσει τα ίδια έγγραφα στο British Council στο παρελθόν, εσωκλείστε φωτοτυπίες της μετάφρασης/επικύρωσης

Η μη παροχή των στοιχείων που ζητούνται παραπάνω ενδέχεται να επιφέρει καθυστέρηση στη διαδικασία της μετάφρασης/επικύρωσης.

Πώς θα πληρώσετε τη χρέωση της μετάφρασης και της επικύρωσης

Η πληρωμή μπορεί να γίνει με μετρητά ή με πιστωτική κάρτα κατά την κατάθεση των εγγράφων σας μόνον στο γραφείο μας στην Αθήνα.

Διαφορετικά, η πληρωμή θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας μετάφρασης/επικύρωσης με έναν από τους παρακάτω δύο τρόπους:

Πληρωμή μέσω τράπεζας: Κατάθεση στο λογαριασμό του British Council στην Alpha Bank

Μπορείτε να πληρώσετε σε οποιοδήποτε υποκατάστημα της Alpha Bank ή με web banking μέσω της δικής σας τράπεζας. Πλήρη κατάλογο των υποκαταστημάτων της Alpha Bank, καθώς και υποκαταστημάτων που λειτουργούν απογευματινές ώρες, θα βρείτε στο δικτυακό τόπο www.alpha.gr.

Αριθμός λογαριασμού: 7140 0200 2002 275

IBAN: GR85 0140 7140 7140 0200 2002 275

Προσοχή:

 • Πρέπει να αναγράψετε το όνομα του κατόχου του εγγράφου στο πεδίο «Αιτιολογία» στο δελτίο κατάθεσης.
 • Φυλάξτε το απόκομμα της τραπεζικής πληρωμής.

Πληρωμή κατά την παραλαβή των εγγράφων σας

 • Πληρώστε τον εκπρόσωπο της εταιρείας courier όταν παραλάβετε τα έγγραφά σας και την επικύρωση/μετάφραση.
 • Φυλάξτε το απόκομμα της courier.

Οι χρεώσεις μας

Επιλέγοντας τις υπηρεσίες μετάφρασης και επικύρωσης του British Council επωφελείστε από:

 • την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών μας
 • τη διεθνή μας αξιοπιστία
 • την εξοικονόμηση χρόνου, καθώς όλες οι απαραίτητες διαδικασίες ολοκληρώνονται από εμάς.

Οι χρεώσεις μετάφρασης ξεκινούν από €9,00 ανά μεταφρασμένη σελίδα (250 λέξεις). Αυτές οι χρεώσεις δεν περιλαμβάνουν την απαραίτητη επικύρωση της μετάφρασης, η οποία χρεώνεται ξεχωριστά.

Οι χρεώσεις επικύρωσης γνησιότητας του αγγλικού εγγράφου ξεκινούν από €8,00 ανά έγγραφο.

Παραδείγματα

 Είδος εγγράφου Επικύρωση γνησιότητας αγγλικού εγγράφου Μετάφραση και επικύρωση της μετάφρασης Σύνολο
Μονοσέλιδη αναλυτική βαθμολογία που εκδόθηκε από βρετανικό εκπαιδευτικό ίδρυμα €12,00 €23,00 €35,00
Πιστοποιητικό σπουδών που εκδόθηκε από ελληνικό εκπαιδευτικό ίδρυμα Δεν ισχύει €25,50 €25,50
Πακέτο τριών σελίδων που εκδόθηκε από ελληνικό εκπαιδευτικό ίδρυμα/φορέα Δεν ισχύει

€14,00/μεταφρασμένη σελίδα

€16,00/επικύρωση ανά πακέτο

Από €58,00

Για περισσότερες πληροφορίες, κατεβάστε τον «Κατάλογο Χρεώσεων» μας παρακάτω.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι