Η Βρετανία παρέχει ένα εκπαιδευτικό σύστημα παγκοσμίου φήμης με τίτλους σπουδών που μπορούν να κάνουν την ειδοποιό διαφορά στο μέλλον σας. Προσελκύει περισσότερους από 600.000 διεθνείς σπουδαστές κάθε έτος σε μια πληθώρα προγραμμάτων σπουδών που ποικίλλουν από προγράμματα εκμάθησης Αγγλικής γλώσσας έως Διδακτορικά.

Τα οφέλη των σπουδών στη Βρετανία

  • Οι Βρετανικοί τίτλοι σπουδών χαίρουν διεθνούς αναγνώρισης και εκτίμησης.
  • Τα Βρετανικά εκπαιδευτικά ιδρύματα κατατάσσονται σταθερά μεταξύ των καλύτερων στον κόσμο.
  • Η Βρετανία πραγματοποιεί το 5% της παγκόσμιας επιστημονικής έρευνας και παράγει το 14% των εργασιών που χρησιμοποιούνται πιο συχνά στις βιβλιογραφικές αναφορές παγκοσμίως.
  • Τα Βρετανικά εκπαιδευτικά ιδρύματα παρέχουν μεγάλη ευελιξία επιλογών και επιτρέπουν στους σπουδαστές να συνδυάζουν προγράμματα σπουδών ακαδημαϊκής κατεύθυνσης με προγράμματα επαγγελματικής κατεύθυνσης.
  • Οι μέθοδοι διδασκαλίας και μελέτης που χρησιμοποιούνται στη Βρετανία παρέχουν στους σπουδαστές την ελευθερία να είναι δημιουργικοί και να αναπτύσσουν ουσιαστικές δεξιότητες και αυτοπεποίθηση.
  • Οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να έχουν διδάσκοντες μερικούς από τους παγκοσμίως κορυφαίους ακαδημαϊκούς και ειδικούς επιστήμονες, και επίσης να επωφελούνται από την ακαδημαϊκή υποστήριξη που τους προσφέρουν.
  • Τα Βρετανικά πτυχία μπορούν να προσαρμόζονται στα ατομικά ενδιαφέροντα και συχνά περιλαμβάνουν εξειδικευμένα μαθήματα.
  • Η Βρετανία είναι η χώρα προέλευσης της Αγγλικής γλώσσας και επομένως είναι ο ιδανικός τόπος για την ανάπτυξη γλωσσικών δεξιοτήτων και τη βελτίωση των προοπτικών εργασίας.

Μαρτυρίες φοιτητών

Ανδρεαδάκης Ιωάννης Μιχαήλ

Επέλεξα να σπουδάσω στην Βρετανία γιατί ήθελα να ζήσω μια διαφορετική εμπειρία και να κυνηγήσω ευκαιρίες στο εξωτερικό. Επίσης, είχα φίλους που σπούδασαν και μου μίλησαν για τις θετικές εμπειρίες τους. Τις προπτυχιακές σπουδές μου τις έκανα στο πανεπιστήμιο του Strathclyde και το μεταπτυχιακό μου στο Imperial College Business School. Μου δημιούργησε πολύ θετική εντύπωση η αμεσότητα με τους καθηγητές, η πολυπολιτισμικότητα στις αίθουσες και η οργάνωση του πανεπιστημίου. Έμαθα να δουλεύω αποτελεσματικά σε ομάδες από διαφορετικές εθνικότητες, βελτίωσα την επικοινωνία μου και μπορώ πλέον να προσαρμοστώ ταχύτατα σε οποιοδήποτε περιβάλλον μου ζητηθεί να δουλέψω και να ζήσω. Οι σπουδές μου στην Βρετανία έχουν αναμφίβολα συμβάλει στην δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για εμένα και την οικογένειά μου. Έκανα φιλίες που θα θυμάμαι για μια ζωή και γνώρισα ανθρώπους από διαφορετικές χώρες που αργότερα θα μπορούσαν να γίνουν συνεργάτες, στόχους που έχω θέσει στην ζωή μου.

Γιαμαρέλλου Ελένη

Ξεκίνησα να φοιτώ στο πανεπιστήμιο του Γιορκ πριν πέντε χρόνια και έκτοτε συνεχίζω μεταπτυχιακά στο πανεπιστήμιο του St Andrews. Επέλεξα τη Βρετανία, διότι η γλώσσα μου ήταν γνώριμη, αλλά η πρόκληση άγνωστη, γεγονός που απέδωσε καρπούς. Παρά τους φόβους μου, έμαθα να ζω μόνη μου. Έμαθα να σκέφτομαι και να ερευνώ σε ένα ελεύθερο μαθησιακό περιβάλλον και είχα προσωπική συνεργασία με καθηγητές που με ενθάρρυναν και με καθοδήγησαν με υπομονή και προσήλωση.

Μπλαζογιαννάκη Αντιγόνη

Ως μεταπτυχιακή φοιτήτρια Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο του Nottingham, η ζωή μου άλλαξε προς το καλύτερο. Όταν πήρα την απόφαση να κάνω το μεταπτυχιακό στην Αγγλία, η συμβουλευτική καθοδήγηση του British Council ήταν καθοριστική για την επιλογή του πανεπιστημίου. Η εμπειρία μου στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο μου διεύρυνε τους ορίζοντες και η ευκαιρία να κάνω τη πρακτική μου στο Nottingham Crown Court έκανε τη φοίτηση μου ξεχωριστή. Φυσικά, δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ και στις παροχές της σχολής. Βιβλιοθήκες πλήρως εξοπλισμένες με υπηρεσίες μοναδικές όπως 24/7 ανοιχτές σε περιόδους εξεταστικής και δανεισμός φορητού υπολογιστή, εξαιρετική εξυπηρέτηση από το Student Services, πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν και φυσικά οι καθηγητές πάντα δίπλα μας να μας καθοδηγήσουν με σεβασμό και εκτίμηση. Όλα αυτά συνέβαλαν σε μια εμπειρία μοναδική.

Παπαδόπουλος Ορέστης

Επέλεξα να σπουδάσω στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω του μεγάλου κύρους που έχουν τα πανεπιστήμιά του, και αυτή τη στιγμή είμαι φοιτητής μαθηματικών στο University of Southampton. Πιστεύω ότι η επιλογή μου να σπουδάσω εκεί μου έχει προσφέρει εμπειρίες τεράστιας αξίας. Ζω σε μια υπέροχη πόλη, με ένα πανεπιστήμιο που διαθέτει φανταστικές υποδομές, αλλά και φανταστικούς καθηγητές, οι οποίοι είναι προσιτοί για συζήτηση κάθε στιγμή. Όμως, πιστεύω ότι το μεγαλύτερο κέρδος που έχω αποκομίσει από τις σπουδές μου, είναι το ότι έχω μάθει να είμαι, έστω σε ένα βαθμό, αυτόνομος.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις σπουδές στη Βρετανία, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Study UK, την επίσημη ιστοσελίδα μας για τους διεθνείς σπουδαστές.

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε ενημερώσεις για θέματα σχετικά με Βρετανική εκπαίδευση

Αν θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις για θέματα σχετικά με Βρετανική εκπαίδευση, τις εκθέσεις και τις άλλες εκπαιδευτικές μας δράσεις στην Ελλάδα ή πληροφορίες εκ μέρους βρετανικών πανεπιστημίων, τότε εγγραφείτε εδώ.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι