O Πρίγκιπας Κάρολος της Ουαλίας με την Πρέσβη της Βρετανίας Kate Smith και προσωπικό του British Council στο Φόρουμ για την Τριτοβάθμια Διασυνοριακή Εκπαίδευση, 10 Μαΐου 2018
O Πρίγκιπας Κάρολος της Ουαλίας με την Πρέσβη της Βρετανίας Kate Smith και προσωπικό του British Council στο Φόρουμ για την Τριτοβάθμια Διασυνοριακή Εκπαίδευση, 10 Μαΐου 2018

Το British Council είναι ο σημαντικότερος οργανισμός προώθησης των πολιτισμικών σχέσεων παγκοσμίως, με πάνω από 80 χρόνια ιστορίας και περισσότερα από 100 γραφεία σε ολόκληρο τον κόσμο. Το British Council λειτουργεί στην Ελλάδα από το 1939 και το γραφείο μας στην Αθήνα είναι ένα από τα πρώτα στην ιστορία του οργανισμού.

1930s

 • Το 1937 ο καθηγητής H. V. Routh έρχεται ως απεσταλμένος του British Council στην Αθήνα, προκειμένου να διερευνήσει πιθανούς τρόπους συνεργασίας στον τομέα του πολιτισμού.
 • Ο καθηγητής Routh ορίζεται επικεφαλής της Έδρας Βύρωνος της Αγγλικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1938 και την ίδια χρονιά αναλαμβάνει καθήκοντα ως Διευθυντής του Αγγλοελληνικού Συνδέσμου (Anglo-Hellenic League), το κτίριο του οποίου στην οδό Ερμού 9 αποτελεί τη βασική έδρα των δραστηριοτήτων του British Council.
 • Το 1939, μετά από μία περίοδο εντατικών προσλήψεων προσωπικού, το British Council εγκαινιάζει μαθήματα αγγλικής γλώσσας στο κτίριο του Αγγλοελληνικού Συνδέσμου, ο οποίος πλέον μετονομάζεται σε Ινστιτούτο Αγγλικών Σπουδών (IES). Η ζήτηση για τα μαθήματα αγγλικής γλώσσας του Ινστιτούτου υπερβαίνει κάθε προσδοκία: 4.500 μαθητές γίνονται δεκτοί και ένα παράρτημα αρχίζει να λειτουργεί στην οδό Φιλελλήνων ειδικά για τα μαθήματα που απευθύνονται σε παιδιά.
 • Μεταξύ των διαφόρων καθηγητών και υφηγητών οι οποίοι προσλαμβάνονται αυτή την περίοδο περιλαμβάνονται και ορισμένοι εκκολαπτόμενοι συγγραφείς, όπως ο ιστορικός Douglas Dakin, ο μυθιστοριογράφος, ποιητής, δραματουργός και ταξιδιωτικός συγγραφέας Lawrence Durrell, ο συγγραφέας Robin Fedden, ο μυθιστοριογράφος και ταξιδιωτικός συγγραφέας Patrick Leigh Fermor, ο κριτικός λογοτεχνίας, βιογράφος, μυθιστοριογράφος, ταξιδιωτικός συγγραφέας και ποιητής Robert Liddell, ο ποιητής, μεταφραστής και εκδότης Bernard Spencer, και ο κριτικός λογοτεχνίας Terence Spencer.
 • Ο διακεκριμένος ιστορικός του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού A. R. Burn διαδέχεται τον καθηγητή Routh στη Διεύθυνση του Ινστιτούτου και στη συνέχεια είναι ο πρώτος ο οποίος κατέχει ταυτόχρονα και τον τίτλο του Αντιπροσώπου του British Council.
 • Αρχίζει η λειτουργία Ινστιτούτων Αγγλικών Σπουδών στη Θεσσαλονίκη, στην Κέρκυρα, στην Καβάλα, στην Πάτρα και στη Σάμο.
 • Κατά τη σύντομη διάρκεια της λειτουργίας του προπολεμικά (1939–41), οι δραστηριότητες του British Council επεκτείνονται στη Θεσσαλονίκη και στην Κέρκυρα, θεσπίζονται υποτροφίες για Έλληνες μαθητές, ελληνικά σχολεία εφοδιάζονται με βιβλία, θεατρικές ομάδες και μουσικά σύνολα προσκαλούνται για να δώσουν παραστάσεις. Ακόμη το British Council εξασφαλίζει έναν προπονητή για την ποδοσφαιρική ομάδα της Αθήνας.

1940s

 • Το British Council, μετά από την προσωρινή διακοπή της λειτουργίας του για περίπου τρία χρόνια λόγω του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, επαναλειτουργεί το 1945, ανοίγοντας και πάλι τα Ινστιτούτα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και ιδρύοντας επίσης τοπικά γραφεία στην Πάτρα, στην Κέρκυρα, στη Μυτιλήνη, στα Χανιά και στην Καλαμάτα.
 • Σε σύντομο διάστημα μετά την επαναλειτουργία του, το Ινστιτούτο Αγγλικών Σπουδών στην Αθήνα διαχωρίζεται και ιδρύεται ένα ξεχωριστό Βρετανικό Ινστιτούτο Ανώτερων Σπουδών (BIHS), το οποίο στεγάζεται σε ένα κομψό νεοκλασικό κτίριο στον αριθμό 17 της πλατείας Φιλικής Εταιρείας (πλατεία Κολωνακίου). Το Ινστιτούτο προσφέρει μαθήματα αγγλικής γλώσσας για την απόκτηση διπλώματος και οργανώνει διαλέξεις και ομάδες μελέτης, ενώ το κυρίως γραφείο του British Council μεταφέρεται στον αριθμό 4 της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας.
 • Παρόλο που το British Council έχει ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και διδακτικά βιβλία, η ζήτηση για μαθήματα αγγλικής γλώσσας είναι ακόμα μεγαλύτερη το 1945 συγκριτικά με το 1939: το Ινστιτούτο στην Αθήνα κατά την πρώτη εβδομάδα της επαναλειτουργίας του δέχεται τον αριθμό-ρεκόρ των 7.815 αιτήσεων – από τις οποίες 3.651 γίνονται δεκτές – και στο Ινστιτούτο της Θεσσαλονίκης εγγράφονται 3.500 μαθητές.
 • Στα τέλη της δεκαετίας το British Council έχει πλέον καθιερωθεί ως ο κορυφαίος διδακτικός οργανισμός της αγγλικής γλώσσας στην Ελλάδα.

1950s

 • Το 1951 υπογράφεται η Έλληνο-Αγγλική Μορφωτική Σύμβαση, με σκοπό την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μέσω της προώθησης της συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και της επιστήμης. Η συμφωνία αυτή ενισχύει περαιτέρω τον ρόλο του British Council ως εκπαιδευτικού και πολιτιστικού οργανισμού υψηλού επιπέδου.
 • Τo 1958 το British Council γίνεται το πρώτο εξουσιοδοτημένο κέντρο διεξαγωγής των εξετάσεων Αγγλικών του Cambridge στην Ελλάδα.

1960s

 • Το 1962 το κτίριο του British Council στην πλατεία Κολωνακίου ανακαινίζεται εκ βάθρων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν καλύτερα οι αυξανόμενες ανάγκες του οργανισμού. Οι νέες εγκαταστάσεις ανοίγουν το 1964 και περιλαμβάνουν γραφεία, αίθουσες διδασκαλίας, εκθεσιακό χώρο, αίθουσα διαλέξεων καθώς και μία βιβλιοθήκη. Το British Council δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην υποστήριξη της εκμάθησης αγγλικών και στα μέσα της δεκαετίας του 1960 η εκπαιδευτική δραστηριότητα είναι και πάλι σε άνθιση.
 • Το British Council συνεχίζει με επιτυχία τη λειτουργία του κατά την ταραγμένη περίοδο των αρχών της δεκαετίας του 1960 όπως και καθ’ όλη τη διάρκεια της επταετούς δικτατορίας (1967–74), περίοδο κατά την οποία γίνεται δημοφιλές ως ένα ασφαλές καταφύγιο. Η ενίσχυση των δεσμών φιλίας μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και της Ελλάδας παραμένει μία από τις βασικές προτεραιότητες, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες.

1970s

 • Το 1974 σηματοδοτεί μία αποφασιστική καμπή στην πολιτική ζωή της χώρας, με την πτώση του δικτατορικού καθεστώτος και την αποκατάσταση της δημοκρατίας. Οι δραστηριότητες του British Council συνεχίζουν να διευρύνονται και συμβάλλουν στην καταξίωση του οργανισμού στη συνείδηση του ελληνικού κοινού. Τη δεκαετία αυτή ξεχωρίζει ιδιαίτερα το πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα εκδηλώσεων όπως διαλέξεις, εκθέσεις, ρεσιτάλ, κονσέρτα και προβολές ταινιών.
 • Το 1977 η Ελλάδα βρίσκεται ενόψει ενός σημαντικού πολιτικού γεγονότος: της ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ). Η ζήτηση για μαθήματα αγγλικής γλώσσας αυξάνεται διαρκώς και οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του British Council επεκτείνονται σημαντικά.
 • Η δεκαετία του 1970 είναι επίσης η περίοδος κατά την οποία η τεχνολογία κάνει την αποφασιστική είσοδό της στο British Council. Τον Μάρτιο του 1973 αγοράζεται το πρώτο φωτοαντιγραφικό μηχάνημα για το γραφείο της Αθήνας. Λίγα χρόνια αργότερα το γραφείο εξοπλίζεται με συσκευές τελευταίας τεχνολογίας για την προβολή ταινιών και διαφανειών, ενώ το 1979 οι νέες προσθήκες περιλαμβάνουν ένα μηχάνημα telex καθώς και την εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού.

1980s

 • Κατά τη δεκαετία του 1980 το British Council συνεχίζει να επεκτείνεται σταθερά. Η ζήτηση για μαθήματα Αγγλικών αυξάνεται διαρκώς και υπάρχουν περιπτώσεις που οι υποψήφιοι σχηματίζουν ουρές, για να εξασφαλίσουν την εγγραφή τους σε κάποιο από τα προσφερόμενα τμήματα. Την ίδια περίοδο, το πολιτιστικό πρόγραμμα ανθεί: το British Council προσκαλεί – ή συμβάλλει στο να έρθουν – στην Ελλάδα σημαντικές ορχήστρες και θεατρικές/χορευτικές ομάδες, πολλές από τις οποίες, εκτός από τις εμφανίσεις τους στην Αθήνα, περιοδεύουν και στην επαρχία.
 • Το 1984 το British Council γιορτάζει την επέτειο των πενήντα χρόνων από την ίδρυσή του. Στην Ελλάδα με αφορμή την επέτειο αυτή παρουσιάζεται ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει αξέχαστες θεατρικές παραστάσεις από τον θίασο New Shakespeare Company, ένα ρεσιτάλ πιάνου του Robert Brightman και μία διάλεξη του διάσημου βυζαντινολόγου και πρώην Αντιπροσώπου του British Council στην Ελλάδα Sir Steven Runciman.
 • Το 1985 η Αθήνα ανακηρύσσεται πρώτη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και το British Council συμμετέχει στον εορτασμό με ποικίλες, υψηλής στάθμης εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων είναι η παράσταση «Coriolanus» από το National Theatre και η έκθεση φωτογραφίας του British Council με τίτλο «A Woman’s Place: The Changing Picture of Women in Britain». Η έκθεση, την οποία επιμελείται η καταξιωμένη Βρετανίδα συγγραφέας Diana Souhami, παρουσιάζεται σε τριάντα χώρες και στη συνέχεια η Souhami εκδίδει ένα βιβλίο βασισμένο στην έκθεση αυτή.
 • Το 1985 το British Council συμμετέχει στον εορτασμό της επετείου για τα 2.300 χρόνια από την ίδρυση της Θεσσαλονίκης από τον Κάσσανδρο το 315 π.Χ., με μία παράσταση της Philharmonia Orchestra του Λονδίνου.
 • Το 1989 διεξάγονται για πρώτη φορά οι εξετάσεις αγγλικής γλώσσας IELTS και πραγματοποιείται η πρώτη έκθεση βρετανικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

1990s

 • Το 1990 το British Council αναλαμβάνει αποκλειστικά τη διεξαγωγή των εξετάσεων της Royal Academy of Dance (RAD) στην Ελλάδα.
 • Το 1995 εγκαινιάζονται συμβουλευτικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες για θέματα σπουδών και επαγγελματικής κατάρτισης στη Βρετανία.
 • Το 1997 η Θεσσαλονίκη ανακηρύσσεται Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα και το British Council συμμετέχει στις εκδηλώσεις με την έκθεση «Trojan War» του Βρετανού γλύπτη Anthony Caro και με την παράσταση «King Lear» από το National Theatre. Την ίδια χρονιά το γραφείο στη Θεσσαλονίκη εγκαινιάζει το νέο Κέντρο Πληροφόρησης.

2000s

 • Το 2002 το γραφείο της Αθήνας στην πλατεία Κολωνακίου ανακαινίζεται για δεύτερη φορά, για να ανταποκριθεί στις ανάγκες ενός σύγχρονου πολιτιστικού και εκπαιδευτικού κέντρου.
 • Το 2004 το British Council εκπαιδεύει πάνω από 300 αγγλόφωνους εθελοντές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και του απονέμεται ένα ειδικό βραβείο από το τμήμα Υπηρεσιών Μετάφρασης και Διερμηνείας σε αναγνώριση της πολύτιμης συνεισφοράς του στο Πρόγραμμα Ολυμπιακού Εθελοντισμού, το μεγαλύτερο εθελοντικό πρόγραμμα που διοργανώθηκε ποτέ στην Ελλάδα.
 • Το 2006 ξεκινά το online πρόγραμμα Κατάρτισης Εκπαιδευτικών Συμβούλων.
 • To 2007 πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα το FameLab, ο κορυφαίος διεθνώς διαγωνισμός επικοινωνίας της επιστήμης.
 • Το 2008 δημιουργείται το πρόγραμμα συνεργασίας Advantage, το οποίο προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια αγγλικής γλώσσας. Την ίδια χρονιά, το γραφείο της Θεσσαλονίκης μεταφέρεται στο νέο του κτίριο στο Εμπορικό Κέντρο Πλατεία.
O David Beckham, επίσημος πρεσβευτής των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, σε επίσκεψη στο Πειραματικό Σχολείο Αθηνών με αφορμή την τελετή παράδοσης της Φλόγας, 17 Μαΐου 2012
O David Beckham, επίσημος πρεσβευτής των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, σε επίσκεψη στο Πειραματικό Σχολείο Αθηνών με αφορμή την τελετή παράδοσης της Φλόγας, 17 Μαΐου 2012

2010

 • Διεξάγεται η πρώτη εξέταση Cambridge English μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

2011

 • Σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και τη Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα εγκαινιάζεται το πρόγραμμα National Theatre Live, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στο ελληνικό κοινό να παρακολουθήσει σε απευθείας δορυφορική σύνδεση επιλεγμένες παραστάσεις από τη βρετανική θεατρική παραγωγή.
 • Η πρώτη ατομική έκθεση του καταξιωμένου Βρετανού καλλιτέχνη Damien Hirst στην Ελλάδα με τίτλο «New Religion» παρουσιάζεται στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα
 • Εγκαινιάζεται το πρόγραμμα «Καλλιτέχνες σε Διάλογο με το Μουσείο Μπενάκη» και καλλιτέχνες προσκαλούνται να δημιουργήσουν πρωτότυπα έργα «σε διάλογο» με το Μουσείο.

2012

 • Στο πλαίσιο της έκθεσης «Made in Britain» στο Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζονται περίπου 150 έργα από ένα μεγάλο φάσμα καλλιτεχνών, τα οποία προέρχονται από τη συλλογή του British Council και αντανακλούν το εύρος και την ποικιλία της βρετανικής τέχνης κατά τις δεκαετίες 1980–2010.
 • Το British Council συμμετέχει στον εορτασμό των διακοσίων χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Βρετανού συγγραφέα Charles Dickens με μία σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων στο πλαίσιο του παγκόσμιου προγράμματος «Ντίκενς 2012».
 • Το Λονδίνο φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το British Council στην Ελλάδα υποδέχεται στην Αθήνα τον Boris Johnson, δήμαρχο του Λονδίνου, τον Λόρδο Sebastian Coe, επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής London 2012, και τον David Beckham, επίσημο πρεσβευτή των Αγώνων, για την τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας καθώς και για μία σειρά εκπαιδευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

2013

 • Η Μεγάλη Βρετανία συμμετέχει ως Τιμώμενη Χώρα στη 10η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης. Το British Council προσκαλεί στην Έκθεση εννέα διακεκριμένους και βραβευμένους Βρετανούς συγγραφείς και οργανώνει ένα πλούσιο πρόγραμμα λογοτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, το οποίο περιλαμβάνει ομιλίες, παρουσιάσεις βιβλίων, αναγνώσεις και εργαστήρια.
 • Η επίσημη έναρξη της Διεθνούς Θερινής Ακαδημίας Δημιουργικής Γραφής πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Kingston και το Kingston Writing School.
 • Το γραφείο της Αθήνας αρχίζει την πρώτη του συνεργασία με ιδιωτικό σχολείο για την πρότυπη διδασκαλία αγγλικών και σήμερα συνεργάζεται με τρία σχολεία στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

2014

 • Ιδρύεται το Athens Science Festival με συνδιοργανωτή το British Council. Το φεστιβάλ θα καθιερωθεί ως η κορυφαία πλατφόρμα ανάδειξης της βρετανικής καινοτομίας στους τομείς της εκπαίδευσης, της επιστήμης και της τεχνολογίας.

2015

 • Το British Council συνάπτει στρατηγικές συνεργασίες με την τράπεζα HSBC και τις εταιρείες Samsung και Microsoft, οι οποίες επιτρέπουν την υλοποίηση ενός φιλόδοξου προγράμματος εκπαίδευσης και ανάπτυξης δεξιοτήτων για περισσότερους από 150.000 μαθητές σε 1.000 σχολεία.
 • Ανακοινώνεται ο νικητής του πρώτου Βραβείου IELTS στην Ελλάδα. Το βραβείο, το οποίο ανέρχεται στις £10.000, έχει στόχο την υποστήριξη των νέων για να επιδιώξουν προπτυχιακές ή μεταπτυχιακές σπουδές σε ιδρύματα ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
 • Το πρόγραμμα Cambridge CELTA για την απόκτηση προσόντων επαγγελματικής διδασκαλίας εγκαινιάζεται στο Διδακτικό Κέντρο Κολωνακίου.

2016

 • Σχεδιάζεται και υλοποιείται το «Shakespeare Lives», ένα ετήσιο πρόγραμμα πολιτιστικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων αφιερωμένων στο έργο του Shakespeare, με αφορμή τη συμπλήρωση 400 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου Βρετανού ποιητή.
 • Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Language for Resilience», το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη UNICEF στο Κέντρο Εκπαίδευσης Σκαραμαγκά, δίνει την ευκαιρία σε 600 παιδιά προσφύγων να μάθουν αγγλικά και να αναπτύξουν χρήσιμες δεξιότητες.
 • Εγκαινιάζεται το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Transforming Future Museums» με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση επαγγελματιών από τον χώρο των μουσείων και της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Ελλάδα, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στις προκλήσεις και στις ευκαιρίες μίας νέας εποχής.

2017

 • Ανακοινώνονται οι νικητές των Βραβείων Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μία εντυπωσιακή τελετή απονομής στην κατοικία του Βρετανού πρέσβη. Τα βραβεία τιμούν τις εξαιρετικές επιτυχίες αποφοίτων βρετανικής εκπαίδευσης και αναδεικνύουν την αξία και τον αντίκτυπο της βρετανικής ανώτατης εκπαίδευσης.
 • Ξεκινά το πρόγραμμα Royal Opera House Live Cinema Season, το οποίο παρουσιάζει στο ελληνικό κινηματογραφικό κοινό μία σειρά εξαιρετικών παραστάσεων όπερας και μπαλέτου σε παγκόσμια αναμετάδοση από το Royal Opera House του Λονδίνου.
 • Στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, το British Council παρέχει τεχνική βοήθεια στο ελληνικό Υπουργείο Εργασίας σε στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

2018

 • Το British Council συμμετέχει στο πρόγραμμα της UNESCO «2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» και οργανώνει ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων.
 • Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο Πρίγκιπας Κάρολος της Ουαλίας κλείνει τις εργασίες του Φόρουμ για την Τριτοβάθμια Διασυνοριακή Εκπαίδευση, το οποίο αποσκοπεί στην ενίσχυση της μακράς εκπαιδευτικής συνεργασίας Ελλάδας και Μεγάλης Βρετανίας.
 • Η Δούκισσα της Κορνουάλης επισκέπτεται τη Μονή Καισαριανής στην Αθήνα και παίρνει μέρος σε εκπαιδευτική δραστηριότητα με θέμα το παιδικό βιβλίο, μαζί με μαθητές ιδιωτικού σχολείου το οποίο συνεργάζεται με το British Council.
 • Ο Δούκας του Κεντ επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη με αφορμή την εκατοστή επέτειο της λήξης του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Το British Council συμμετέχει με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολεία «Η Θεσσαλονίκη Θυμάται» σε συνεργασία με την Κοινοπολιτειακή Επιτροπή Συμμαχικών Κοιμητηρίων (CWGC).

2019

 • Το British Council συμπληρώνει 80 χρόνια λειτουργίας στην Ελλάδα.
 • To British Council διοργανώνει σε συνεργασία με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και το Fashion Revolution το πρόγραμμα Crafting the Future. Το πρόγραμμα συνδυάζει την αριστεία και την εμπειρία από τον χώρο των crafts με την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες όπως εφαρμόζονται στον χώρο της μόδας και του design στη Βρετανία, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αειφορία.
 • Διεξάγεται η πρώτη εξέταση IELTS μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

«Σ’ αυτές τις οκτώ δεκαετίες, δίχως υπερβολή, οι δεσμοί Ελλήνων και Βρετανών, σε προσωπικό, ακαδημαϊκό, επαγγελματικό επίπεδο, δεν θα ήταν τόσο ισχυροί και γόνιμοι, χωρίς την καίρια συμβολή του British Council. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, το British Council φέρνει σ’ επαφή εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους με τη κουλτούρα, την επιστήμη, τις τέχνες και βεβαίως τη γλώσσα της χώρας μου. Και με όλα αυτά καταφέρνει κάτι παραπάνω: δημιουργεί δεσμούς, ανοίγει ορίζοντες, καλλιεργεί το ενδιαφέρον και – τολμώ να πω – την αγάπη ανάμεσα στις δυο μας χώρες.»

Η Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου Kate Smith

Εξωτερικοί σύνδεσμοι