Ομάδα ανθρώπων που στέκεται σε σκάλα

Κάποιες από τις δράσεις μας δε θα ήταν εφικτές χωρίς την υποστήριξη των συνεργατών μας. Παρακάτω θα βρείτε κάποια παραδείγματα τέτοιων συνεργασιών.

Imagine Peace

Μέσα από το διάλογο και το σεβασμό στη διαφορετικότητα, το πρόγραμμα αυτό που πραγματοποιήσαμε σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, είχε στόχο τη διάδοση του πνεύματος της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, τονίζοντας τη σπουδαιότητά της, την αρχαία ιστορία της, τη σύγχρονη αναβίωσή της, καθώς και την αδιάλειπτη σχέση της με το σύγχρονο κόσμο. Το πρόγραμμα αυτό μας έφερε σε επαφή με περισσότερους από 1.900 μαθητές σε όλη την Ελλάδα, μέσα από μια σειρά επισκέψεων σε σχολεία, οι οποίες περιελάμβαναν παιχνίδια και δραστηριότητες που οργανώθηκαν από καθηγητές του British Council και μέλη του Κέντρου Διεθνούς Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

International Olympic Truce Centre, Samsung

Η Βραδιά του Ερευνητή

Η Ευρωπαϊκή Βραδιά του Ερευνητή αποτελεί τη μεγαλύτερη γιορτή της επιστήμης και της έρευνας στην Ευρώπη, εκεί όπου κορυφαίοι έλληνες και ευρωπαίοι ερευνητές συναντιούνται για να μοιραστούν τη δουλειά τους, τις εμπειρίες και τις ιδέες τους με το ευρύ κοινό. Πάνω από 3.500 επισκέπτες παρακολούθησαν το φεστιβάλ αυτό, το οποίο διοργανώσαμε σε συνεργασία με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του ΕΜΠ και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, με τη συμμετοχή της ερευνητικής κοινότητας και τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

National Hellenic Research Foundation, National Polytechnic University

Made in Britain

Έχοντας στην κατοχή της γύρω στα 8.500 έργα τέχνης περισσότερων από 1.650 βρετανών καλλιτεχνών, η Συλλογή του British Council είναι μια από τις πιο ολοκληρωμένες συλλογές σύγχρονης βρετανικής τέχνης στον κόσμο. Η έκθεση «Made in Britain – Σύγχρονη Τέχνη από τη Συλλογή του Βρετανικού Συμβουλίου 1980–2010» οργανώθηκε σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη και παρουσίασε 150 περίπου έργα από ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνών, ανάμεσα στους οποίους οι: Keith Arnatt, Helen Chadwick, Peter Doig, Gilbert & George, Damien Hirst, Mark Titchner, Sarah Lucas και Mark Wallinger. Η έκθεση ξετύλιξε το εύρος και την ποικιλία της βρετανικής τέχνης μέσα στην περίοδο των 30 χρόνων (1980-2010) που κάλυψε.

Benaki Museum

Εκθέσεις Βρετανικών Πανεπιστημίων

Οι Εκθέσεις Βρετανικών Πανεπιστημίων προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία σε φοιτητές και ακαδημαϊκούς να έρθουν σε επαφή με εκπροσώπους βρετανικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη. Σημαντικός αριθμός βρετανικών πανεπιστημίων και άλλων αναγνωρισμένων ιδρυμάτων ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης συμμετέχουν στις εκθέσεις αυτές προσφέροντας προσωπικά σε κάθε ενδιαφερόμενο, πληροφορίες σχετικά με πτυχιακές, μεταπτυχιακές σπουδές και προγράμματα ερευνών στη Βρετανία. Κάθε έκθεση προσελκύει 6.000 περίπου επισκέπτες και το 98% των συμμετεχόντων ιδρυμάτων λαμβάνουν αιτήσεις από έλληνες υποψηφίους.

HSBC, UNITE