By IELTS Expert

18 Ιουνίου 2024 - 21:42

Benefits of IELTS blog, image

Σε αυτό το άρθρο θα ανακαλύψετε τα κορυφαία οφέλη από το IELTS και θα μάθετε γιατί το τεστ IELTS ξεχωρίζει από άλλες εξετάσεις αγγλικής γλωσσομάθειας.

 • Το IELTS είναι μια ευρέως αποδεκτή εξέταση σε διάφορες χώρες
 • Το IELTS σάς προσφέρει περισσότερες επιλογές
 • Το IELTS παρέχει τη δυνατότητα One Skill Retake
 • Το IELTS σάς προετοιμάζει για να ζήσετε σε μια αγγλόφωνη χώρα

Σκοπεύετε να μεταναστεύσετε σε μια αγγλόφωνη χώρα; Είτε πρόκειται για σπουδές, για εξασφάλιση εργασίας ή για την εκπλήρωση των απαιτήσεων μετανάστευσης, θα χρειαστεί να δώσετε εξετάσεις γλωσσομάθειας στα Αγγλικά, οι οποίες πρέπει να είναι αναγνωρισμένες από σχολεία, πανεπιστήμια, εργοδότες και κυβερνητικούς φορείς.

Το IELTS ή αλλιώς International English Language Testing System, αποτελεί μια κορυφαία επιλογή. Αυτή η εξέταση αξιολογεί τις δεξιότητές σας σε τέσσερις τομείς: κατανόηση προφορικού λόγου (listening), κατανόηση γραπτού λόγου (reading), παραγωγή γραπτού λόγου (writing) και παραγωγή προφορικού λόγου (speaking) παρέχοντας μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση των αγγλικών σας ικανοτήτων. 

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι εξετάσεων για το IELTS: Το IELTS Academic και το IELTS General Training. Επομένως, ανάλογα με τις συνθήκες που ισχύουν για εσάς και με τις φιλοδοξίες σας, υπάρχει μια επιλογή που ενδείκνυται για εσάς.

Σε αυτό το άρθρο, θα διαβάσετε για τα οφέλη από το IELTS και πώς αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να έρθετε πιο κοντά στην επίτευξη των στόχων σας.

Οφέλη από το IELTS: Τέσσερις λόγοι για να δώσετε το τεστ IELTS

Το IELTS ξεχωρίζει λόγω της παγκόσμιας αναγνώρισης, της ευελιξίας του και της άριστης προετοιμασίας που παρέχει για τη ζωή στις αγγλόφωνες χώρες.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στα οφέλη του IELTS:

1. Το IELTS είναι μια ευρέως αποδεκτή εξέταση σε διάφορες χώρες 

Το IELTS γίνεται αποδεκτό από περισσότερους από 12.500 οργανισμούς παγκοσμίως, όπως:

 • Αρχές και δημόσιες υπηρεσίες μετανάστευσης
 • Πολυεθνικές εταιρείες και εργοδότες
 • Εκπαιδευτικούς και ακαδημαϊκούς οργανισμούς
 • Επαγγελματικές ενώσεις, όπως νοσοκομεία και λογιστικούς φορείς. 

Η επιτυχία σας στις εξετάσεις του IELTS σάς ανοίγει την πόρτα για ευκαιρίες σε περισσότερες από 140 χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και ο Καναδάς.

Έτσι έχετε ένα παγκόσμιο πλεονέκτημα και μεγαλύτερη ευελιξία στα σχέδιά σας, κάτι ιδιαίτερα πολύτιμο εάν σκέφτεστε διάφορους προορισμούς για το μέλλον σας.

Θα έχετε την ελευθερία να επιλέξετε το μονοπάτι που ταιριάζει καλύτερα στους στόχους και στις φιλοδοξίες σας.

2. Το IELTS σάς προσφέρει περισσότερες επιλογές

Ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη από το IELTS είναι ότι προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επιλογών που μπορούν να ικανοποιήσουν τις διάφορες προτιμήσεις των υποψηφίων. 

Σε αντίθεση με άλλες εξετάσεις γλωσσομάθειας της αγγλικής γλώσσας που μπορούν να γίνουν μόνο γραπτά ή σε υπολογιστή, μπορείτε να δώσετε το τεστ IELTS με όποιον τρόπο προτιμάτε.

Τα άτομα που αισθάνονται πιο άνετα όταν δίνουν εξετάσεις γραπτά και προτιμούν τη γραφή από τη δακτυλογράφηση μπορεί να δυσκολευτούν να δώσουν εξετάσεις σε υπολογιστή. Αυτό μπορεί να αυξήσει το άγχος τους την ημέρα των εξετάσεων και να επηρεάσει την απόδοσή τους σε αυτές. Αυτά τα άτομα θα επωφελούνταν αν έδιναν το IELTS γραπτά.

Ενώ οι περισσότεροι από τις νεότερες γενιές, οι οποίοι είναι πολύ πιο εξοικειωμένοι με τους υπολογιστές και βρίσκουν τη δακτυλογράφηση πολύ πιο εύκολη από τη γραφή με μολύβι, θα προτιμούσαν να δίνουν εξετάσεις σε υπολογιστή βρίσκοντας αυτήν τη διαδικασία λιγότερο αγχωτική. 

Επίσης, το τεστ IELTS Academic μπορεί πλέον να πραγματοποιηθεί διαδικτυακά σε πολλές τοποθεσίες. Το IELTS Online παρέχει στους εξεταζόμενους το προνόμιο να συμμετέχουν στην εξέταση από την άνεση του σπιτιού ή του ιδιωτικού τους χώρου προς διευκόλυνση πολλών από αυτούς. 

3. Το IELTS παρέχει τη δυνατότητα One Skill Retake

Τα πανεπιστήμια και οι εργοδότες έχουν συνήθως απαιτήσεις ελάχιστης βαθμολογίας για το IELTS. Ορισμένοι καθορίζουν τη συνολική βαθμολογία ζώνης που απαιτείται για συγκεκριμένα προγράμματα και εργασίες, ενώ άλλοι θέτουν απαιτήσεις και για τις ενότητες του τεστ: Κατανόηση προφορικού λόγου (Listening), Κατανόηση γραπτού λόγου (Reading), Παραγωγή γραπτού λόγου (Writing) και Παραγωγή προφορικού λόγου (Speaking). Για παράδειγμα, ορισμένα πανεπιστημιακά προγράμματα που απαιτούν από τους μαθητές να συντάσσουν τεχνικές ακαδημαϊκές εργασίες ορίζουν μια ελάχιστη βαθμολογία ζώνης για την ενότητα Παραγωγή γραπτού λόγου (Writing). 

Το IELTS επιτρέπει πλέον στα άτομα που εξετάζονται σε υπολογιστή να επαναλάβουν μόνο μία ενότητα της εξέτασης, εάν χρειάζεται να πάρουν καλύτερη βαθμολογία, αντί να επαναλάβουν ολόκληρο το τεστ.

Αυτή είναι μια μέθοδος εξοικονόμησης χρόνου και χρημάτων για τη βελτίωση της βαθμολογίας του τεστ IELTS, η οποία παρέχει στους εξεταζόμενους μια δεύτερη ευκαιρία για να αποδείξουν το επίπεδό τους σε μία μόνο ενότητα του τεστ χωρίς να επηρεαστούν οι αρχικές τους βαθμολογίες στις άλλες ενότητες.  

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το One Skill Retake με μια επίσκεψη στη σελίδα: IELTS One Skill Retake.

4. Το IELTS σάς προετοιμάζει για να ζήσετε σε μια αγγλόφωνη χώρα

Το IELTS αξιολογεί την ικανότητά σας να επικοινωνείτε αποτελεσματικά τόσο σε ακαδημαϊκές όσο και σε καθημερινές καταστάσεις. Με μια εξαιρετικά πρακτική προσέγγιση, σας αξιολογεί με βάση αυστηρά παγκόσμια πρότυπα. Το τεστ σάς προετοιμάζει για να επικοινωνήσετε με αγγλόφωνους σε όλο τον κόσμο —ένα ακόμη σημαντικό όφελος από το IELTS. 

Μαθαίνοντας για όλες τις ενότητες της εξέτασης και τη μορφή τους, αντιλαμβάνεστε πόσο περιεκτικό είναι το IELTS και πόσο καλά σας προετοιμάζει για σπουδές ή εργασία σε αγγλόφωνα περιβάλλοντα. 

 • Κατανόηση προφορικού λόγου (Listening): Αυτή η ενότητα της εξέτασης περιλαμβάνει την ακρόαση τεσσάρων ηχογραφήσεων από φυσικούς ομιλητές της αγγλικής γλώσσας. Οι ηχογραφήσεις περιλαμβάνουν ομιλητές με διαφορετικές προφορές. Στη συνέχεια, θα πρέπει να απαντήσετε σε ορισμένες ερωτήσεις σχετικά με τα επιχειρήματα, τις απόψεις και τις κύριες ιδέες τους.
 • Κατανόηση γραπτού λόγου (Reading): Σε αυτήν την ενότητα, θα πρέπει να διαβάσετε τρία διαφορετικά κομμάτια κειμένου και να δείξετε ότι κατανοείτε το κύριο επιχείρημα, τα έμμεσα νοήματα και τις απόψεις του συγγραφέα. 
 • Παραγωγή γραπτού λόγου (Writing): Αυτή η ενότητα αξιολογεί την ικανότητά σας να οργανώνετε τις ιδέες σας, να απαντάτε κατάλληλα σε αιτήματα και να χρησιμοποιείτε με ακρίβεια μια σειρά από δομές λεξιλογίου και γραμματικής.
 • Παραγωγή προφορικού λόγου (Speaking): Στην ενότητα Παραγωγής προφορικού λόγου (Speaking) της εξέτασης καλείστε να επικοινωνήσετε με έναν πιστοποιημένο εξεταστή. Το τεστ έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσομοιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο σε μια κατάσταση της πραγματικής ζωής. Για μια καλή βαθμολογία, θα πρέπει να είστε σε θέση να μιλήσετε εκτενώς για ένα συγκεκριμένο θέμα, να οργανώσετε τις ιδέες σας με συνέπεια και να εκφράσετε τις απόψεις σας. 

Επομένως, λαμβάνοντας μια υψηλή βαθμολογία, θα μπορείτε να επικοινωνείτε τόσο γραπτά όσο και προφορικά στα Αγγλικά και να κατανοείτε πολύπλοκα κείμενα όπου κι αν ζείτε.

Τέλος, το IELTS όχι μόνο αξιολογεί τις γλωσσικές σας δεξιότητες, αλλά σας εξοπλίζει με τα εργαλεία για να βελτιωθείτε, να προσαρμοστείτε και να γνωρίσετε την επιτυχία στο νέο σας περιβάλλον.

Δεν είστε ακόμη σίγουροι αν αυτό το τεστ είναι κατάλληλο για εσάς; Ανατρέξτε στον οδηγό μας με τους πέντε λόγους για να δώσετε εξετάσεις για το IELTS για περισσότερες πληροφορίες.

IELTS: ξεκλειδώνει έναν κόσμο γεμάτο δυνατότητες

Είτε στοχεύετε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε επαγγελματικές ευκαιρίες ή στη μετανάστευση σε μια νέα χώρα, το κατάλληλο τεστ αγγλικής γλωσσομάθειας είναι ο δρόμος σας προς την επιτυχία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με όλα τα οφέλη από το IELTS, ανατρέξτε στον Απόλυτο οδηγό για τις εξετάσεις αγγλικής γλωσσομάθειας.

Το British Council προσφέρει επίσης το IELTS Ready, έναν δωρεάν πόρο με μια μεγάλη ποικιλία IELTS υλικού προετοιμασίας, καθώς και δωρεάν IELTS σεμινάρια προετοιμασίας για κάθε ενότητα των εξετάσεων. Λοιπόν, τι περιμένετε; Επενδύστε στο μέλλον σας σήμερα. 

Κάντε κράτηση για το τεστ IELTS στο British Council