By Andreea Pasere

30 Μαΐου 2017 - 17:48

Νεαρή γυναίκα που διαβάζει βιβλίο στην Αγγλική γλώσσα

Διαβάζοντας στα Αγγλικά θα μπορέσετε να αποκτήσετε μια βαθύτερη σύνδεση με τη γλώσσα αλλά και να μάθετε καινούργιο λεξιλόγιο και χρήσιμες εκφράσεις. Σε αυτό το άρθρο η καθηγήτρια του British Council Andreea Pasere σας προτείνει πέντε γρήγορους τρόπους και δικτυακούς τόπους για να βελτιωθείτε στην κατανόηση του γραπτού λόγου στα Αγγλικά.

Βεβαιωθείτε ότι αυτό που διαβάζετε είναι κατάλληλο για το επίπεδό σας

Αν ξεκινήσετε να διαβάζετε κάτι στα Αγγλικά το οποίο είναι πολύ δύσκολο, ίσως να μην συνεχίσετε να διαβάζετε! Για αυτόν τον λόγο είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε για το επίπεδό σας στην κατανόηση του γραπτού λόγου στα Αγγλικά εκ των προτέρων. Έχουμε δύο online τεστ για να μπορέσετε να προσδιορίσετε το κατάλληλο επίπεδο Αγγλικών:

Αν έχετε ήδη εγγραφεί σε κάποιο πρόγραμμα εκμάθησης Αγγλικών, μπορείτε επίσης να ζητήσετε από τον καθηγητή σας να σας βοηθήσει να βρείτε ποιο είναι το κατάλληλο επίπεδο κατανόησης του γραπτού λόγου στα Αγγλικά για εσάς.

Αγγλικά για να εξελιχθείτε επαγγελματικά

Αν στη δουλειά σας είστε υποχρεωμένοι να μιλάτε Αγγλικά σε καθημερινή βάση, ή αν ίσως πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα πιο εξειδικευμένο λεξιλόγιο, τότε αν διαβάζετε συχνά Αγγλικά θα μπορέσετε να διευρύνετε το λεξιλόγιό σας, να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας και να κάνετε καλή εντύπωση σε συναδέλφους και συνεργάτες. Υπάρχουν πολλά άρθρα στα Αγγλικά σε σχέση με τον επαγγελματικό τομέα στο περιοδικό British Council Voices, είτε σκέφτεστε να μετακομίσετε σε μια πόλη για να δουλέψετε στις δημιουργικές βιομηχανίες είτε θέλετε να βρείτε δουλειά στη βιομηχανία του animation στην Κίνα. Επισκεφτείτε τον δικτυακό τόπο του Voices για περισσότερες εμπνευσμένες ιδέες!

Επίσης, στον δικτυακό μας τόπο LearnEnglish θα βρείτε πολλά άρθρα αφιερωμένα στην εκμάθηση Αγγλικών για επιχειρήσεις.

Σχεδιάστε τις διακοπές σας … στα Αγγλικά

Αν σχεδιάζετε τις διακοπές σας, θα βρείτε πολλά άρθρα στην αγγλική γλώσσα για το πού να πάτε, τι να δείτε και τι να φάτε και τι να πιείτε!

Διαβάστε αυτό το καταπληκτικό άρθρο από το BBC για το πώς να αποφύγετε τις διακοπές της συμφοράς όταν ταξιδεύετε με τα παιδιά σας.

Αν ταξιδεύετε προς το Ηνωμένο Βασίλειο, μπορείτε να δείτε ποιες προτείνονται ως κορυφαίες επιλογές για τους ταξιδιώτες στη Βρετανία στο visitbritain.com. Εγώ, προσωπικά, είμαι λάτρης των ταξιδιών με τρένο. Έτσι κάθε καλοκαίρι βρίσκω την ευκαιρία να κάνω τουλάχιστον ένα ολιγοήμερο ταξίδι με τρένο στη Σκωτία. Δείτε ένα άρθρο για το πώς να οργανώσετε ένα συναρπαστικό ταξίδι με τρένο στα Χάιλαντς της Σκωτίας!

Σχεδιάστε τις διαδρομές σας με το τρένο έτσι ώστε να βρεθείτε στο Εδιμβούργο προς το τέλος του καλοκαιριού. Αν σας αρέσει η μουσική και η τέχνη του δρόμου τότε σίγουρα θα διασκεδάσετε στα παραδοσιακά τους φεστιβάλ με θέματα από όλον τον κόσμο. Θέλετε να πάρετε μια ιδέα; Διαβάστε σε αυτόν τον οδηγό τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις στο Εδιμβούργο.

Δεν έχετε χρόνο για πολυήμερες διακοπές; Πρέπει τα παιδιά να επιστρέψουν στο σχολείο τους τη Δευτέρα; Ο Guardian έχει εκδώσει έναν οδηγό με φανταστικές αλλά και οικονομικές δραστηριότητες για να περάσετε όμορφα στο Λονδίνο με τα παιδιά σας. Θα ανακαλύψετε πληθώρα επιλογών για δραστηριότητες για παιδιά σε ένα σύντομο ταξίδι σε μία από τις πιο πολυσύχναστες πόλεις της Ευρώπης!

Δεν είστε μόνοι! Φόρουμ για την αγγλική γλώσσα

Μαθητές από όλον τον κόσμο καταφεύγουν στις συζητήσεις στα φόρουμ για την αγγλική γλώσσα για να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με κάθε πτυχή της αγγλικής γλώσσας. Το Wordreference.com είναι ένα τέτοιο φόρουμ στο οποίο συμμετέχουν πάρα πολλά άτομα που μαθαίνουν Αγγλικά και αγαπούν την αγγλική γλώσσα.

Αν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη έκφραση την οποία θέλετε να μάθετε να χρησιμοποιείτε σωστά, αν κάνετε αναζήτηση στο Wordreference με τις λέξεις που υπάρχουν στην έκφραση, θα εμφανιστούν και άλλα άτομα τα οποία είχαν κάνει αναζήτηση για να μάθουν το ίδιο πράγμα.

Γίνετε μια ανθρώπινη εγκυκλοπαίδεια: Wikipedia για μαθητές Αγγλικών

Για εκείνους στους οποίους αρέσει να μαθαίνουν κάτι καινούργιο κάθε μέρα (εμένα πάντως μου αρέσει!) η online εγκυκλοπαίδεια Wikipedia έχει μια ειδική έκδοση ακριβώς για όσους μαθαίνουν Αγγλικά. Η απλουστευμένη έκδοση της Wikipedia περιλαμβάνει περισσότερα από 100.000 άρθρα καθώς και μια ειδική ομάδα εθελοντών που επικαιροποιούν και βελτιώνουν διαρκώς το περιεχόμενο.

Ελπίζω τα παραπάνω να σας φάνηκαν χρήσιμα – αν έχετε και κάποιες δικές σας προτάσεις, ενημερώστε μας στη σελίδα μας στο Facebook!

Χρήσιμοι σύνδεσμοι