By IELTS Expert

04 Απριλίου 2024 - 12:40

Five reasons to take IELTS, blog image

Παρακάτω θα βρείτε πέντε καλούς λόγους για να επιλέξετε την εξέταση IELTS ως τον τρόπο επίτευξης των στόχων σας για σπουδές, εργασία ή μετανάστευση. Είναι οι εξής:

  • Παγκόσμια αναγνώριση
  • Επιλογές που σας ταιριάζουν
  • Απλή βαθμολόγηση
  • Απεριόριστη υποστήριξη πριν την εξέταση
  • Επαναληπτική εξέταση μιας δεξιότητας

Όποιοι και αν είναι οι λόγοι για τους οποίους επιλέξατε να σπουδάσετε ή να εργαστείτε σε αγγλόφωνο περιβάλλον, πρέπει να είστε σίγουροι ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων γλωσσομάθειάς σας θα είναι ευρέως αποδεκτά από σχολεία, πανεπιστήμια και εργοδότες. Πιθανότατα θα αναζητάτε επίσης μια μεγάλη ποικιλία υλικού προετοιμασίας που θα σας βοηθήσει να επιτύχετε την καλύτερη δυνατή βαθμολογία.

Με όλους αυτούς τους τρόπους και ακόμη περισσότερους, το IELTS υπερέχει – και αυτό σημαίνει ότι το ίδιο ισχύει και για εσάς.

Παγκόσμια αποδοχή – με την έγκριση του British Council

Μέσω της εξέτασης IELTS, θα αρχίσετε να ανοίγετε έναν συναρπαστικό νέο κόσμο ευκαιριών.

Το IELTS είναι η προτιμώμενη εξέταση για όσους επιθυμούν να μετοικίσουν στην Αυστραλία, στον Καναδά, στη Νέα Ζηλανδία και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το IELTS είναι ήδη αναγνωρισμένο από περισσότερους από 12.000 οργανισμούς σε όλο τον κόσμο. Περιλαμβάνονται κορυφαία πανεπιστήμια και σχολεία, κυβερνητικές υπηρεσίες, επαγγελματικές ενώσεις και εταιρείες – ιδρύματα που ανυπομονούν να καλωσορίσουν το ταλέντο και τις δυνατότητές σας.

Μπορείτε να μάθετε αν ο οργανισμός που προτιμάτε δέχεται το IELTS και ποια βαθμολογία θα χρειαστείτε για να εργαστείτε ή να σπουδάσετε εκεί, χρησιμοποιώντας το εύχρηστο εργαλείο αναζήτησης που θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας.

Επιλογές που σας ταιριάζουν – όχι η ίδια προσέγγιση για όλους

Οι φιλοδοξίες όλων δεν είναι ίδιες, γι' αυτό και υπάρχουν περισσότεροι από ένας τύποι εξετάσεων IELTS – και περισσότεροι από ένας τρόποι για να τις δώσετε. Με τις επιλογές αυτές, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα βρείτε την εξέταση που ενδείκνυται για εσάς.

IELTS Academic

Έχει σχεδιαστεί για άτομα που σκοπεύουν να κάνουν σπουδές στα Αγγλικά σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο. Η εξέταση αυτή αντικατοπτρίζει το επίπεδο ακαδημαϊκής γλώσσας που είναι πιθανό να συναντήσετε. Αν ο στόχος σας είναι να σπουδάσετε σε υψηλότερο επίπεδο ή αν επιθυμείτε να αναγνωριστεί το επίπεδο αγγλικών σας στο επαγγελματικό περιβάλλον, αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.

IELTS General Training

Έχει σχεδιαστεί για άτομα που θέλουν να μεταναστεύσουν σε μια αγγλόφωνη χώρα για να ζήσουν ή να παρακολουθήσουν προγράμματα σπουδών σε επίπεδο πτυχίου. Η εξέταση αυτή αξιολογεί την επάρκειά σας στα Αγγλικά σε πρακτικό, καθημερινό πλαίσιο και αντικατοπτρίζει τις εργασιακές και κοινωνικές συνθήκες στις οποίες είναι πιθανό να βρεθείτε.

IELTS για αίτηση βίζας και μετανάστευσης στη Βρετανία (UKVI)

Πρόκειται για έναν ειδικό τύπο εξέτασης IELTS Academic ή IELTS General Training για άτομα που χρειάζονται βίζα του Ηνωμένου Βασιλείου για να σπουδάσουν, να εργαστούν ή να ζήσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αν αυτό ισχύει στην περίπτωσή σας, ίσως χρειαστεί να δώσετε και την εξέταση IELTS for Life Skills. Και οι δύο εξετάσεις είναι SELT (Secure English Language Tests), εγκεκριμένες από το Υπουργείο Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Με το IELTS, μπορείτε επίσης να επιλέξετε τον τρόπο με τον οποίο επιθυμείτε να δώσετε την εξέταση – είτε γραπτά είτε σε υπολογιστή σε ένα από τα εξεταστικά κέντρα μας. Εξαρτάται από το αν προτιμάτε να γράψετε ή να χρησιμοποιήσετε πληκτρολόγιο.

Επιπλέον, μπορεί να έχετε τη δυνατότητα να δώσετε την εξέταση IELTS Academic από το σπίτι σας μέσω του IELTS Online χρησιμοποιώντας τον δικό σας σταθερό ή φορητό υπολογιστή. Αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη σε πολλές χώρες. Ελέγξτε εδώ για να δείτε αν πληροίτε τις προϋποθέσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους διάφορους τύπους εξετάσεων IELTS, ανατρέξτε στη σελίδα μας Ποια εξέταση θα πρέπει να δώσω.

Απλή βαθμολόγηση – εύκολα κατανοητή και ευρέως αναγνωρισμένη

Είναι εύκολο να κατανοήσετε τα αποτελέσματά σας στο IELTS. Οι βαθμολογίες ζωνών είναι σε μια κλίμακα από το 1 (αξιολόγηση «μη χρήστης») έως το 9 (αξιολόγηση «έμπειρος χρήστης»). Για παράδειγμα, κάποιος που συγκεντρώνει βαθμολογία 6 σε μια ζώνη θα αξιολογηθεί ως «ικανός χρήστης».

Υπάρχει ατομική βαθμολογία για κάθε ενότητα της εξέτασης: Κατανόηση προφορικού λόγου (Listening), Κατανόηση γραπτού λόγου (Reading), Παραγωγή γραπτού λόγου (Writing) και Παραγωγή προφορικού λόγου (Speaking). Οι βαθμολογίες αυτές μπορεί να είναι ολόκληρης ή μισής ζώνης. Η συνολική σας βαθμολογία ζώνης βασίζεται στον μέσο όρο των επιδόσεών σας και στις τέσσερις ενότητες.

Αν είναι απαραίτητο, οι βαθμολογίες στρογγυλοποιούνται στην πλησιέστερη μισή ζώνη, όπως στο εξής παράδειγμα:

Κατανόηση προφορικού λόγου (Listening) Κατανόηση γραπτού λόγου (Reading) Παραγωγή γραπτού λόγου (Writing) Παραγωγή προφορικού λόγου (Speaking) Μέσος όρος Συνολική βαθμολογία ζώνης
6,5 6,5 5,0 7,0 6,25 6,5

Σε όλες οι εξετάσεις IELTS χρησιμοποιείται το ίδιο σύστημα βαθμολόγησης, είτε τις ολοκληρώσετε σε έντυπη μορφή είτε στον υπολογιστή του εξεταστικού κέντρου ή διαδικτυακά – πράγμα που σημαίνει ότι είναι εύκολο να κατανοήσετε πώς θα βαθμολογηθεί η εξέτασή σας.

Ένα άλλο πλεονέκτημα του IELTS είναι ότι μπορεί εύκολα να αντιστοιχιστεί με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τα γλωσσικά προσόντα (CEFR) – ένα διεθνές πρότυπο για την περιγραφή της γλωσσικής ικανότητας σε μια κλίμακα από το επίπεδο A1 (βασικός χρήστης) έως το επίπεδο C2 (άριστος χρήστης).

Όποιος συγκεντρώσει βαθμολογία IELTS ζώνης 7 ή υψηλότερη θα ανήκει στην κατηγορία «άριστος χρήστης», ενώ όποιος συγκεντρώσει βαθμολογία IELTS ζώνης 4,5 ή υψηλότερη θα αναγνωριστεί ως «ανεξάρτητος χρήστης».

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις βαθμολογίες και τις συγκρίσεις με το CEFR θα βρείτε εδώ και για έναν πλήρη οδηγό σχετικά με τα αποτελέσματα και τις βαθμολογίες, συμπεριλαμβανομένων των χρόνων διεκπεραίωσης και των επιλογών για επαναβαθμολόγηση, επισκεφτείτε αυτή τη σελίδα.

Απεριόριστη υποστήριξη πριν την εξέταση – για προετοιμασία με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα

Με το IELTS, μπορείτε να αξιοποιήσετε μια πλούσια πηγή υλικού προετοιμασίας που θα σας βοηθήσει να εξοικειωθείτε με όλες τις πτυχές της εξέτασης προτού τη δώσετε. Ανεξάρτητα από το επίπεδό σας, το υλικό αυτό θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας, να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας και να προετοιμαστείτε πλήρως για την ημέρα της εξέτασης.

Στους πόρους αυτούς περιλαμβάνονται το IELTS Ready Premium με μια σειρά τεστ εξάσκησης και σεμιναρίων, καθώς και δωρεάν τεστ εξάσκησης για τις εξετάσεις IELTS.

Αν θέλετε να κάνετε ερωτήσεις, μπορείτε να τις θέσετε σε έναν καθηγητή IELTS μέσω των Ζωντανών συνεδριών με ειδικούς στο Facebook. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα για ιδιαίτερα μαθήματα και προσωποποιήμενα διαδικτυακά μαθήματα.

Βρείτε περισσότερο υλικό προετοιμασίας για τις εξετάσεις IELTS εδώ.

One Skill Retake – για να επιτύχετε την επιθυμητή βαθμολογία χωρίς να δώσετε ολόκληρη την εξέταση

Χάρη στη νέα αυτή δυνατότητα, δηλαδή το IELTS One Skill Retake, όταν δίνετε μια εξέταση IELTS, θα έχετε την ευκαιρία να βελτιώσετε τη βαθμολογία σας σε μια συγκεκριμένη δεξιότητα χωρίς να επαναλάβετε ολόκληρη την εξέταση. 

Με την εξέταση IELTS One Skill Retake, αν νιώθετε την ανάγκη να βελτιώσετε τις επιδόσεις σας ή αν πιστεύετε ότι δεν μπορέσατε να αποδώσετε καλά σε μία δεξιότητα, π.χ. Listening, Reading, Writing ή Speaking, μπορείτε να εστιάσετε αποκλειστικά στη συγκεκριμένη ενότητα και να επαναλάβετε την εξέταση για τη συγκεκριμένη δεξιότητα σε διάστημα 60 ημερών μετά την αρχική εξέταση.

Επιπλέον, όταν λάβετε το αποτέλεσμά σας για την εξέταση One Skill Retake, έχετε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσετε την αρχική σας βαθμολογία αν την προτιμάτε! 

Δείτε εδώ για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά τη δυνατότητα αυτή.