Σκηνή από την ταινία «Cold War» του Pawel Pawlikowski
Σκηνή από την ταινία «Cold War» του Pawel Pawlikowski
Date
Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018
Τοποθεσία
Κινηματογραφικές αίθουσες σε όλη την Αθήνα

Το 24o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας ανοίγει και πάλι τις πόρτες του και μας παρουσιάζει πάνω από 100 νέες ταινίες μεγάλου μήκους απ' όλο τον κόσμο αλλά και από την Ελλάδα, τρία διαγωνιστικά τμήματα, ειδικά αφιερώματα, ντοκιμαντέρ και προσεκτικά επιλεγμένες ελληνικές ταινίες μικρού μήκους.

To Φεστιβάλ θα μεταμορφώσει το κέντρο της Αθήνας σε μία δεκαήμερη κινηματογραφική γιορτή, με τις πιο συζητημένες πρεμιέρες της χρονιάς, μοναδικά αφιερώματα, πολυαναμενόμενα μουσικά φιλμ, την καλύτερη σοδειά των ετήσιων ντοκιμαντέρ αλλά και παράλληλες εκδηλώσεις, όπως masterclass, συναυλίες, πάρτι, ειδικές προβολές και πολλές άλλες εκπλήξεις.

H Helen de Witt, curator και πρώην Διευθύντρια Κινηματογράφου στον British Film Institute (BFI), θα είναι μέλος της κριτικής επιτροπής του διεθνούς διαγωνιστικού τμήματος, που κάθε χρόνο απαρτίζεται από τα σημαντικά ονόματα του κινηματογράφου. H Helen διδάσκει στο Birkbeck, University College London, στο University of the Arts London και στο National Film and Television School. Είναι υπεύθυνη προγράμματος στο BFI London Film Festival ενώ παράλληλα εργάζεται ως σύμβουλος στο BFI.

Ακόμα, η Simran Hans θα βρεθεί στην Αθήνα όπου θα είναι μέλος της κριτικής επιτροπής στη κατηγορία Ντοκιμαντέρ. Η Simran είναι ρεπόρτερ πολιτιστικών θεμάτων και κριτικός κινηματογράφου για την εφημερίδα «Observer». Η δουλειά της έχει εκδοθεί μεταξύ άλλων στα «BuzzFeed», «Cinema Scope», «Dazed», «The FADER», «The Guardian», «Interview», «Little White Lies», «Mubi», «New Statesman», «Pitchfork», «Sight & Sound» και «Variety».

Το πλήρες πρόγραμμα είναι διαθέσιμο στο www.aiff.gr.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Μαρία Παπαϊωάννου:

Email Maria.Papaioannou@britishcouncil.gr
Τηλέφωνο 210 369 2336