Date
Σάββατο 01 Ιουλίου 2017Κυριακή 09 Ιουλίου 2017

Στο πλαίσιο του Alien project και σε συνεργασία με τη Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και με την Ελευσίνα 2021 – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, διοργανώνουμε το Amorφous, ένα summer camp διάρκειας εννέα ημερών, με δωρεάν διεπιστημονικά εργαστήρια, εκδηλώσεις και εκθέσεις στην Ελευσίνα και στο κέντρο της Αθήνας.

Από 1 έως 9 Ιουλίου 2017, αναγνωρισμένοι ακαδημαϊκοί, ανήσυχοι εκπαιδευτικοί και πρωτοπόροι designers θα εργαστούν μαζί με παιδιά, μαθητές, φοιτητές και κοινότητες μεταναστών προσπαθώντας να πραγματευτούν ένα τόσο σύνθετο ζήτημα όπως αυτό των μαζικών μεταναστευτικών ροών στην Ευρώπη, που εξακολουθεί να είναι ρευστό, χωρίς παγιωμένη μορφή, να το κατανοήσουν, να το ερμηνεύσουν αλλά και να θέσουν νέα, καίρια ερωτήματα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σειρά από δωρεάν εργαστήρια που συνδυάζουν καινοτόμες μεθοδολογίες και εκπαιδευτικές μεθόδους των κοινωνικών επιστημών, των οικονομικών, της εκπαίδευσης και του design. Το animation, η αφήγηση, τα comics μπλέκονται με τα εικαστικά, το arduino, τις οπτικές παρεμβάσεις κι όχι μόνο, για να δημιουργήσουν ένα patchwork εναλλακτικών αφηγήσεων μέσα στην πόλη. Το Amorφous ολοκληρώνεται με μια έκθεση που θα παρουσιάζει τα συλλογικά αποτελέσματα των εργαστηρίων αλλά και τις παρουσιάσεις των φοιτητών που συμμετέχουν στο Alien.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το πλήρες πρόγραμμα είναι διαθέσιμο στο https://alien.pja.edu.pl.

Πότε Σάββατο 1 έως Κυριακή 9 Ιουλίου 2017
Πού

Innovathens
Τεχνόπολη
Πειραιώς 100
118 54 Αθήνα

και στην Ελευσίνα

Facebook www.facebook.com/events/536725310050886

Εργαστήριο και Ομιλία «Αντιμετωπίζοντας κοινωνικά ζητήματα με τη δύναμη του design thinking» από τον Rama Gheerawo

Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο με τον διευθυντή του Helen Hamlyn Centre for Rama Gheerawo. Το εργαστήριο απευθύνεται σε όσους θέλουν να γίνουν οι φορείς αλλαγής του μέλλοντος και απευθύνεται σε όλους: σχεδιαστές, στελέχη επιχειρήσεων, διαφημιστές, ακαδημαϊκούς, ελεύθερους επαγγελματίες και όσους εργάζονται στο δημόσιο τομέα.

Θέλετε να γίνετε πιο δημιουργικοί; Θέλετε να εξελιχθείτε προσωπικά και επαγγελματικά; Αυτό το εργαστήριο συνδυάζει δοκιμασμένες μεθόδους στον τομέα του σχεδιασμού με μεθόδους του επιχειρηματικού τομέα σε ένα συναρπαστικό εργαστήριο για την εξέλιξή σας. Αυτές οι ιδέες έχουν αναπτυχθεί και χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσουν πάνω από 200 οργανισμούς να γίνουν πιο καινοτόμοι, ανθρωποκεντρικοί και δημιουργικοί, συμπεριλαμβάνοντας μεγάλες επιχειρήσεις, κυβερνήσεις και τον τριτογενή τομέα.

Συμμετέχοντας:

  • θα αποκτήσετε τη γνώση να μετεξελίξετε την καινοτόμο πρακτική σας
  • θα εξελιχθείτε προσωπικά ως δημιουργικό άτομο
  • θα δημιουργήσετε μια θετική αντανάκλαση του εαυτού σας για αποτελεσματική αλλαγή
  • θα συμμετάσχετε σε ομαδικές δραστηριότητες που υποστηρίζουν και εμπεδώνουν τη διαδικασία της μάθησης
  • θα αποκτήσετε νέα εργασιακή πρακτική για να αναπτύξετε την καινοτόμο δράση σας προσωπικά και επαγγελματικά.

Ο Rama Gheerawo είναι μια σημαντική προσωπικότητα στον τομέα του σχεδίου, των επιχειρήσεων και της καινοτομίας, με σχεδόν δυο δεκαετίες εμπειρίας. Ενδιαφέρεται για τον τρόπο με τον οποίο το σχέδιο μπορεί να ανταποκριθεί στις πιο δύσκολες προκλήσεις της κοινωνίας. Έχει σημαντική καινοτόμο δράση στους τομείς της τεχνολογίας, των προϊόντων, των υπηρεσιών και των μεταφορών, με πάνω από 100 project. Συνεργάζεται με κυβερνήσεις, βιομηχανίες και το δημόσιο τομέα και το πελατολόγιο του περιλαμβάνει τη Samsung, την Toyota, την P&G, την Panasonic, τη Sony, το Κέντρο Έρευνας για την Αρθρίτιδα του Ηνωμένου Βασιλείου και τις κυβερνήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και του Χονγκ Κονγκ – εκπαιδεύοντας γύρω στους 400 δημοσίους υπαλλήλους της τελευταίας στο σχέδιο, τη δημιουργικότητα και την ηγεσία. Συνδιευθύνει τον επανασχεδιασμό των λονδρέζικων ταξί, ένα από τα πιο σημαντικά project παγκοσμίως αυτήν τη στιγμή, και έχει ξεκινήσει και ολοκληρώσει καινοτόμα έργα σε διάφορους τομείς. Είναι περιζήτητος ως διοργανωτής εργαστηρίων, ομιλητής και συγγραφέας

Η είσοδος είναι ελεύθερη κατόπιν ηλεκτρονικής εγγραφής.

Εργαστήριο

Πότε Κυριακή 2 με Τρίτη 4 Ιουλίου 2017
Πού Σιδηροδρομικός Σταθμός Ελευσίνας
192 00 Ελευσίνα

Ομιλία

Πότε Κυριακή 2 Ιουλίου 2017, 18.00
Πού Innovathens
Τεχνόπολη
Πειραιώς 100
118 54 Αθήνα