Date
Τρίτη 05 Απριλίου 2016Κυριακή 10 Απριλίου 2016
Τοποθεσία
Τεχνόπολις, Αθήνα

Με θέμα «Εξελισσόμαστε με την Επιστήμη», το Athens Science Festival, ένα μοναδικό πολιτιστικό γεγονός με στόχο το «άνοιγμα» της Επιστήμης, Τεχνολογίας, Καινοτομίας στο ευρύ κοινό, επιστρέφει για τρίτη συνεχή χρονιά στην καρδιά της Αθήνας, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, από τις 5–10 Απριλίου 2016, με πλούσιο πρόγραμμα.

Για έξι ημέρες, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να «κατακτήσουν» τη γνώση μέσα από ένα πρωτότυπο, διασκεδαστικό και συναρπαστικό τρόπο. Ερευνητές, επιστήμονες, εκπαιδευτικοί και καλλιτέχνες από τον ελληνικό και διεθνή επιστημονικό χώρο ενώνουν τις γνώσεις, τη φαντασία και την εμπειρία τους για να παρουσιάσουν, όπως ποτέ άλλοτε, τον μαγικό κόσμο της επιστήμης.

Το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει 80 εκθέτες, 50 ομιλίες, 30 εργαστήρια για παιδιά, 25 εργαστήρια και σεμινάρια ενηλίκων, 8 θεατρικές παραστάσεις, 7 βραδινά show, 2 Αστροβραδιές και πολλές προβολές ταινιών.

Διακεκριμένοι ομιλητές από τη Βρετανία

Μεταξύ των ομιλητών φέτος έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε τρεις διακεκριμένους Βρετανούς επιστήμονες που θα παρουσιάσουν και θα συζητήσουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους και θα απαντήσουν σε ερωτήματα που μας απασχολούν.

Robert Winston
Όταν οι εφευρέσεις δεν μας εκπλήσσουν ευχάριστα
Σάββατο 9 Απριλίου 2016, 19.00

O λόρδος Γουίνστον, ένας από τους γνωστότερους Βρετανούς επιστήμονες ο οποίος έφερε την επανάσταση στην εξωσωματική γονιμοποίηση και γενικότερα στην ιατρική της γονιμότητας, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και υπόσχεται να μας διηγηθεί τη συναρπαστική ιστορία των εφευρέσεών μας, χωρίς ταμπού.

Κλείστε θέση

Daniel Wolpert
Γιατί υπάρχει ο εγκέφαλος;
Σάββατο 9 Απριλίου 2016, 20.00

Ο Daniel Wolpert, Καθηγητής Μηχανικής του University of Cambridge, θα αναλύσει την σημασία και της πολυπλοκότητα της κίνησης και θα δείξει πως ένα σημαντικό στοιχείο στην ικανή ανθρώπινη κινητική επίδοση είναι η ικανότητα του εγκεφάλου να λειτουργεί βέλτιστα μέσα στην αβεβαιότητα.

Κλείστε θέση

John Ellis
Τί είμαστε; Από πού προερχόμαστε; Πού πάμε;
Κυριακή 10 Απριλίου 2016, 20.00

Ο John Ellis, Καθηγητής της Έδρας Clerk Maxwell του King’s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, θα μας μιλήσει για τις παραπάνω ερωτήσεις, την ανακάλυψη του μποζονίου Higgs και άλλα μυστήρια, όπως η φύση της σκοτεινής ύλης και η προέλευση της ίδιας της ύλης.

Κλείστε θέση

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Athens Science Festival.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις σχολείων, επικοινωνήστε με την Βικτωρία Κυριακή:

Τηλέφωνο 210 369 2337 / 694 2783269
Email info@athens-science-festival.gr
Victoria.Kyriaki@britishcouncil.gr
Ιστοσελίδα www.athens-science-festival.gr
Σελίδα Facebook www.facebook.com/athenssciencefestival

Το φεστιβάλ απευθύνεται στο ευρύ κοινό και οργανώνεται από το British Council και την SciCo (Επιστήμη Επικοινωνία), σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση, τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας INNOVATHENS, το Μουσείο Φωταερίου της Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων και με πλήθος ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών.

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας

Με την υποστήριξη της Microsoft