Αφίσα «Athens Science Festival 2022»
Date
Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022
Τοποθεσία
Τεχνόπολις, Αθήνα

Το Athens Science Festival ξεκίνησε το 2014 και μέσα σε αυτά τα χρόνια έχει καθιερωθεί ως μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της επιστήμης και της τεχνολογίας στην Ελλάδα.

Κάθε χρόνο, για μια εβδομάδα, το φεστιβάλ προσκαλεί τους κατοίκους και τα σχολεία της Αθήνας να εξερευνήσουν την επιστήμη μέσα από διασκεδαστικούς, καινοτόμους και διαδραστικούς τρόπους. Την ίδια στιγμή ερευνητές, δάσκαλοι, διακεκριμένοι επιστήμονες και καλλιτέχνες δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να εξηγήσουν την επιστήμη τους και να κάνουν το θεατή μέρος της.

Εκτός από τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, που ξεπερνά κάθε χρόνο τους 30.000 επισκέπτες, το Athens Science Festival είναι περήφανο που όχι μόνο κατάφερε να πετύχει τους αρχικούς του στόχους, αλλά και να τους διευρύνει. Κάθε χρόνο τηρεί την υπόσχεσή του: συνδέει τις επιστήμες με την καθημερινή ζωή και αναδεικνύει το ρόλο τους, παρουσιάζει την υψηλής ποιότητας επιστημονική έρευνα που γίνεται στην Ελλάδα, συζητά και ψάχνει απαντήσεις σε πολύπλοκα και αμφιλεγόμενα επιστημονικά θέματα, εμπνέει και δημιουργεί νέα πρότυπα στο χώρο των επιστημών και εμψυχώνει τους νέους ανθρώπους να αναλογιστούν μια καριέρα κοντά στην επιστήμη. Αλλά κυρίως, το Athens Science Festival έχει καταφέρει να δείξει σε μικρούς και μεγάλους ότι η επιστήμη δεν είναι μόνο γνώση αλλά και ψυχαγωγία.

Μετά από τρία χρόνια διαδικτυακής παρουσίας, το Athens Science Festival επιστρέφει και πάλι δια ζώσης με σκοπό να μας μεταφέρει στο μέλλον με το φετινό του θέμα «Κόσμοι του Αύριο»! Μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να είναι το επόμενο βήμα στην εκπαίδευση; Μπορεί η κλιματική αλλαγή να διαμορφώσει γενιές με οικολογική συνείδηση; Πώς η ραγδαία τεχνολογική ανάπτυξη μεταμορφώνει την τέχνη και την επιστήμη; Είναι τα σκουπίδια οι πρώτες ύλες του μέλλοντος;

Από 21 έως 23 Οκτωβρίου 2022, η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων υποδέχεται το μεγαλύτερο επιστημονικό φεστιβάλ της χώρας, που αναδεικνύει τις πιο σύγχρονες εξελίξεις στους τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας, της καινοτομίας και της τέχνης. Το φετινό συναρπαστικό πρόγραμμα του φεστιβάλ είναι εμπνευσμένο από το «Foresight», τη στρατηγική διερεύνηση διαφόρων πιθανών εκδοχών του μέλλοντος με στόχο του να μας συνδέει με το «Αύριο».

Πότε 21–23 Οκτωβρίου 2022
Ιστοσελίδα www.athens-science-festival.gr
Facebook www.facebook.com/athenssciencefestival
Twitter twitter.com/AthensSciFest
Instagram www.instagram.com/athens_science_festival

Στιγμιότυπα

Πλοία με «καπετάνιο» την τεχνητή νοημοσύνη
Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022, 19.00–20.20

Ο Δρ Sanjay Sharma, Αναπληρωτής Καθηγητής στη Σχολή Μηχανικών, Πληροφορικής και Μαθηματικών (SECAM) στο Πανεπιστήμιο του Plymouth, θα βρεθεί στην τελετή έναρξης του φεστιβάλ, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, για να παρουσιάσει τις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης στη ναυτιλία και τα σημαντικότερα βήματα προς την επίτευξη θαλάσσιας αυτονομίας. Η ομιλία του θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική σκηνή του φεστιβάλ.

Πληροφορίες

Επισκέψεις σχολείων

Περισσότεροι από 50.000 μαθητές από 300 σχολεία έχουν πάρει μέρος στο Athens Science Festival, συμμετέχοντας σε διαδραστικά εργαστήρια, στις εκθέσεις και στα πειράματα. Η φυσική, η τεχνολογία, η μηχανική και τα μαθηματικά ζωντάνεψαν μπροστά στα μάτια των μαθητών. Φέτος, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να μας επισκεφθούν ψηφιακά και να συμμετέχουν στις δράσεις μας με διαδραστικό τρόπο.

Υποστηρικτές

Το Athens Science Festival θέλει να υπογραμμίσει τον σημαντικό ρόλο της επιστήμης και της τεχνολογίας στη κοινωνίας και την ανάγκη για μεγαλύτερη συμμετοχή του κοινού σε επίκαιρα ζητήματα. Στοχεύουμε στο να γίνει πιο κατανοητός ο ρόλος της επιστήμης και της τεχνολογίας στη καθημερινότητά μας.

Δεν θα μπορούσαμε να το πετύχουμε αυτό χωρίς τη στήριξη δεκάδων χορηγών με τους οποίους μοιραζόμαστε τους ίδιους στόχους. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε συνεργαστεί με τη Microsoft, την AstraZeneca, την Cosmote, το Plaisio, τη Cyclon και πολλούς ακόμα.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Βικτωρία Κυριάκη:

Τηλέφωνο 210 369 2337
Email Victoria.Kyriaki@britishcouncil.gr

Το Athens Science Festival 2022 διοργανώνεται σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo», το British Council και την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με πλήθος ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών. Το φεστιβάλ διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας.

Δείτε επίσης