Date
Τρίτη 02 Απριλίου 2019Κυριακή 07 Απριλίου 2019
Τοποθεσία
Τεχνόπολις, Αθήνα

Επιστήμη χωρίς σύνορα

Το Athens Science Festival ξεκίνησε το 2014 και μέσα σε αυτά τα χρόνια έχει καθιερωθεί ως μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της επιστήμης και της τεχνολογίας στην Ελλάδα.

Κάθε άνοιξη, για μια εβδομάδα, οι κάτοικοι και τα σχολεία της Αθήνας εξερευνούν την επιστήμη μέσα από διασκεδαστικούς, καινοτόμους και διαδραστικούς τρόπους. Την ίδια στιγμή ερευνητές, δάσκαλοι, διακεκριμένοι επιστήμονες και καλλιτέχνες δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να εξηγήσουν την επιστήμη τους και να κάνουν το θεατή μέρος της.

Εκτός από τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, που ξεπερνά κάθε χρόνο τους 30.000 επισκέπτες, το Athens Science Festival είναι περήφανο που όχι μόνο κατάφερε να πετύχει τους αρχικούς του στόχους, αλλά και να τους διευρύνει. Κάθε χρόνο τηρεί την υπόσχεσή του: συνδέει τις επιστήμες με την καθημερινή ζωή και αναδεικνύει το ρόλο τους, παρουσιάζει την υψηλής ποιότητας επιστημονική έρευνα που γίνεται στην Ελλάδα, συζητά και ψάχνει απαντήσεις σε πολύπλοκα και αμφιλεγόμενα επιστημονικά θέματα, εμπνέει και δημιουργεί νέα πρότυπα στο χώρο των επιστημών και εμψυχώνει τους νέους ανθρώπους να αναλογιστούν μια καριέρα κοντά στην επιστήμη. Αλλά κυρίως, το Athens Science Festival έχει καταφέρει να δείξει σε μικρούς και μεγάλους ότι η επιστήμη δεν είναι μόνο γνώση αλλά και ψυχαγωγία.

Φέτος, με κεντρικό θέμα «Επιστήμη χωρίς σύνορα» το φεστιβάλ της Αθήνας θα περιλαμβάνει ποικίλες, πρωτοπόρες και συνάμα διασκεδαστικές εκδηλώσεις και θα απευθύνεται σε κάθε ηλικία, διατηρώντας άρρηκτο τον επιστημονικό του χαρακτήρα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένα από αυτά: επιστημονικά διαδραστικά δρώμενα όπως πειράματα και εργαστήρια, συζητήσεις (debates), θεατρικές παραστάσεις, σεμινάρια (workshops), εκθέσεις και ομιλίες ενώ θα προσκληθούν να συμμετάσχουν καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες.

Πότε Τρίτη 2 Απριλίου έως Κυριακή 7 Απριλίου 2019
Πού Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100
118 54 Αθήνα
Ιστοσελίδα www.athens-science-festival.gr
Facebook www.facebook.com/athenssciencefestival
Instagram www.instagram.com/athens_science_festival

Στιγμιότυπα

Διαγωνισμός FameLab
Σάββατο 6 Απριλίου 2019, 21.30

Δώστε το παρόν στο Μεγάλο Τελικό του φετινού FameLab και μάθετε πρώτοι ποιος ή ποια θα αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα στο Διεθνή Διαγωνισμό FameLab στο Επιστημονικό Φεστιβάλ του Cheltenham! H είσοδος είναι ελεύθερη. Ελάτε να δημιουργήσετε μια μοναδική ατμόσφαιρα, να διασκεδάσετε, να ενθαρρύνετε τους συμμετέχοντες και να επιλέξετε τη δική σας αγαπημένη παρουσίαση.

Μάθετε περισσότερα στο www.britishcouncil.gr/famelab/audience.

Το Βιβλίο στο Athens Science Festival
Σάββατο 28 & Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Η επιστήμη και η τεχνολογία συνδιαλέγονται με την λογοτεχνία μέσα από μια σειρά παρουσιάσεων, συζητήσεων και εργαστηρίων από Βρετανούς συγγραφείς και επιστήμονες στο πλαίσιο της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου.

Η Suzanne O’Sullivan παρουσιάζει το «Brainstorm: Detective Stories from the World of Neurology»

Η Suzanne O’Sullivan, νευρολόγος στο National Hospital for Neurology and Neurosurgery του Λονδίνου, μας παρουσιάζει το νέο της βιβλίο «Brainstorm: Detective Stories from the World of Neurology». Το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «It’s All in Your Head: True Stories of Imaginary Illness» απέσπασε το Wellcome Book Prize το 2016. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής, Δημήτρης Παπαδημητριάδης.

Η Rachel McCarthy παρουσιάζει το «The Alphabet of Our Universe»

Η Rachel McCarthy είναι βραβευμένη ποιήτρια, περιβαλλοντολόγος, δοκιμιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός. Μέσα από έξι ιστορίες, το «Alphabet of Our Universe», η McCarthy θα μας παρουσιάσει τα 118 φυσικά στοιχεία που είναι γνωστά στην επιστήμη, μέσα από μια διαδραστική παρουσίαση/performance. Συνδυάζοντας την επιστήμη με τη ποίηση, την αφήγηση, το φιλμ και τα ψηφιακά μέσα, το «Alphabet of Our Universe» μας διηγείται τις καλύτερες και τις χειρότερες στιγμές της ανθρώπινης ιστορίας.

Επισκέψεις σχολείων

Περισσότεροι από 35.000 μαθητές από 300 σχολεία έχουν πάρει μέρος στο Athens Science Festival, συμμετέχοντας σε διαδραστικά εργαστήρια, στις εκθέσεις και στα πειράματα. Η φυσική, η τεχνολογία, η μηχανική και τα μαθηματικά ζωντάνεψαν μπροστά στα μάτια των μαθητών.

Εάν επιθυμείτε να οργανώσετε μια επίσκεψη για το σχολείο σας και να σας ξεναγήσουμε στο Athens Science Festival, επικοινωνήστε με την Βικτωρία Κυριάκη στην ηλεκτρονική διεύθυνση Victoria.Kyriaki@britishcouncil.gr ή στα τηλέφωνα 210 3692337 και 6978484512. Η κρατήσεις θέσεων είναι απαραίτητες ώστε να σας προσφέρουμε τη καλύτερη δυνατή εμπειρία.

Υποστηρικτές

Το Athens Science Festival θέλει να υπογραμμίσει τον σημαντικό ρόλο της επιστήμης και της τεχνολογίας στη κοινωνίας και την ανάγκη για μεγαλύτερη συμμετοχή του κοινού σε επίκαιρα ζητήματα. Στοχεύουμε στο να γίνει πιο κατανοητός ο ρόλος της επιστήμης και της τεχνολογίας στη καθημερινότητά μας.

Δεν θα μπορούσαμε να το πετύχουμε αυτό χωρίς τη στήριξη δεκάδων χορηγών με τους οποίους μοιραζόμαστε τους ίδιους στόχους. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε συνεργαστεί με τη Microsoft, την AstraZeneca, την Cosmote, το Plaisio, τη Cyclon και πολλούς ακόμα.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον Βαγγέλη Κραββαρίτη:

Τηλέφωνο 210 3692 361
Email Vangelis.Kravvaritis@britishcouncil.gr

Το Athens Science Festival συνδιοργανώνεται με τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo», την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, το Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση και τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας σε συνεργασία με πολλούς ακαδημαϊκούς, ερευνητικούς φορείς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς.

Δείτε επίσης