Σκηνή από την ταινία «Ρέι & Λιζ» του Ρίτσαρντ Μπίλινγκχαμ
Σκηνή από την ταινία «Ρέι & Λιζ» του Ρίτσαρντ Μπίλινγκχαμ
Date
Πέμπτη 01 Νοεμβρίου 2018Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018
Τοποθεσία
Θεσσαλονίκη

Το 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σηκώνει την αυλαία του την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018, παρουσιάζοντας τρεις ταινίες βρετανικής παραγωγής και δίνοντάς μας τη χαρά να συνεργαστούμε για μια ακόμη φορά με το Φεστιβάλ στο φετινό του πρόγραμμα.

Στο επίσημο Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα μη χάσετε την ταινία «Ρέι & Λιζ» του Ρίτσαρντ Μπίλινγκχαμ, καθώς επίσης και την ταινία «Καλή Χρονιά, Κόλιν Μπάρστεντ» του Μπεν Γουίτλι, που παρουσιάζεται στο πρόγραμμα Ανοιχτοί Ορίζοντες. Τέλος, η θρυλική πλέον ταινία «Yellow Submarine» του Τζορτζ Ντάνινγκ παρουσιάζεται σε μια και μοναδική προβολή στο πλαίσιο του προγράμματος Ειδικών Προβολών του Φεστιβάλ.

Ρέι & Λιζ

Ο καταξιωμένος φωτογράφος κάνει το κινηματογραφικό ντεμπούτο του με μια συγκλονιστική αυτοβιογραφική διαδρομή στις παιδικές του μνήμες και εστιάζει στους γονείς του: τον αλκοολικό Ρέι και την απρόβλεπτη Λιζ. Μια οικογένεια σε πλήρη αποδόμηση, κι ένας δεσμός από καιρό φθαρμένος που όμως δεν θα χαθεί ποτέ.

Ημερομηνία Τοποθεσία
Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018, 18.00 Κινηματογράφος Ολύμπιον
Πλατεία Αριστοτέλους 10
546 23 Θεσσαλονίκη
Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018, 15.30 Αίθουσα Φρίντα Λιάππα
Αποθήκη Δ
Ναυάρχου Βότση
546 25 Θεσσαλονίκη

Καλή Χρονιά, Κόλιν Μπάρστεντ

Ο Κόλιν νοικιάζει ένα πολυτελές αρχοντικό για να γιορτάσει με την ευρύτερη οικογένειά του τον ερχομό του νέου έτους. Δυστυχώς για τον Κόλιν η θέση ισχύος που κατέχει στην οικογένεια απειλείται σοβαρά από την άφιξη του αποξενωμένου αδελφού του, Ντέιβιντ.

Ημερομηνία Τοποθεσία
Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018, 23.00 Κινηματογράφος Ολύμπιον
Πλατεία Αριστοτέλους 10
546 23 Θεσσαλονίκη
Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018, 15.00 Αίθουσα Τώνια Μαρκετάκη
Αποθήκη Δ
Ναυάρχου Βότση
546 25 Θεσσαλονίκη

Yellow Submarine

Βασισμένο στο ομότιτλο τραγούδι των Beatles, το «Yellow Submarine» (Κίτρινο Υποβρύχιο) διαδραματίζεται στον φανταστικό κόσμο του Pepperland, έναν ψυχεδελικό παράδεισο στα πρόθυρα της καταστροφής από τους κακόβουλους Blue Meanies. Οι απελπισμένοι κάτοικοι καλούν τους Beatles σε βοήθεια, με τη μουσική υπόκρουση των τραγουδιών τους όπως τα «When I’m Sixty-Four», «Nowhere Man» και «Lucy in the Sky with Diamonds».

Ημερομηνία Τοποθεσία
Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018, 19.00 COO Cafe|Bar
Βασιλέως Ηρακλείου 4
546 25 Θεσσαλονίκη

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα: www.filmfestival.gr/el/gr-news/26712-to-programma-tou-59ou-fkth.