Ημερίδα για τη Νοητική Υστέρηση: Το παράδειγμα της Βρετανίας
Date
Σάββατο 03 Δεκεμβρίου 2016 -
10:0016:00
Τοποθεσία
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ενσωμάτωση, Αυτονομία, Δικαιώματα και Προκλήσεις

Προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, το Megaron Plus σε συνεργασία με το British Council και το εργαστήρι ειδικής αγωγής Μαργαρίτα και με την υποστήριξη της MenCap UK διοργανώνει ημερίδα που θα φιλοξενήσει διακεκριμένους ερευνητές, ακαδημαϊκούς και εργαζομένους με εμπειρία στο πεδίο από τη Βρετανία.

Η Ημερίδα έχει στόχο να παρουσιάσει το διάλογο που αναπτύσσεται γύρω από τα μεγάλα διακυβεύματα της ενσωμάτωσης και της αυτόνομης διαβίωσης των ανθρώπων με νοητική υστέρηση στη Βρετανία.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται οι μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση σε σχέση με τις ανάγκες της Ειδικής Αγωγής και η θέση των ανθρώπων με νοητική υστέρηση στην κοινωνία. Θα ανιχνευθούν οι όροι για την αφομοίωση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και θα εξεταστούν οι περιορισμοί που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με νοητική υστέρηση ως προς την άσκηση των δικαιωμάτων τους. Επίσης, θα συζητηθούν σημαντικά θέματα όπως η κρατική πολιτική και το μοντέλο των υπηρεσιών που έχουν στη διάθεσή τους.

Οι Βρετανοί εισηγητές θα καλύψουν με έγκυρο τρόπο όλο το φάσμα των θεμάτων και θα μοιραστούν την εμπειρία τους με το κοινό που θα αποτελείται από εκπαιδευτικούς, ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους και σχετικό επιστημονικό δυναμικό, φοιτητές, ιδρύματα Ειδικής Αγωγής, γονείς, δημοσιογραφικά μέσα και εκπροσώπους από Υπουργεία και υπηρεσίες.

H ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά με ταυτόχρονη διερμηνεία στα Ελληνικά.

Υπάρχει δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα κατόπιν σχετικού αιτήματος.

Η είσοδος είναι ελεύθερη κατόπιν εγγραφής.

Live stream

Παρακολουθήστε την εκδήλωση ζωντανά μέσω live streaming:
https://diavlos.grnet.gr/event/e776

Μαγνητοσκοπημένες ομιλίες

Σε περίπτωση που δεν μπορέσατε να παρευρεθείτε στην ημερίδα, μπορείτε να δείτε όλες τις ομιλίες βιντεοσκοπημένες.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Ειρήνη Καρέτα

Τηλέφωνο 210 369 2342
Email Eirini.Kareta@britishcouncil.gr