Σκηνή από την παράσταση «My Country; a work in progress» του National Theatre
Σκηνή από την παράσταση «My Country; a work in progress» του National Theatre ©

Sarah Lee

Date
Πέμπτη 04 Οκτωβρίου 2018 -
19:0022:00
Τοποθεσία
Bios Main, Αθήνα

Το «Culture after Brexit» είναι ένα πρόγραμμα του British Council που διερευνά την πολιτιστική σχέση μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρώπης πριν και μετά το επερχόμενο Brexit. Μέσα από μία σειρά από κείμενα και ανοιχτές εκδηλώσεις, προσκαλούμε καλλιτέχνες, επαγγελματίες από το χώρο του πολιτισμού και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να συνεισφέρουν σε μια συζήτηση για την αναδιατύπωση της σχέσης πολιτισμού, σύγχρονης κοινωνίας και δημοκρατίας στην Ευρώπη.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, η καταξιωμένη κριτικός θεάτρου της Guardian, δημοσιογράφος και συγγραφέας Lyn Gardner θα επισκεφθεί την Ελλάδα με σκοπό να γνωρίσει την εγχώρια πολιτιστική σκηνή, να γράψει για αυτήν και να αποτυπώσει τη σχέση της με την Ευρώπη και τη Βρετανία στο blog του Culture after Brexit.

Η Lyn Gardner θα βρεθεί στο Bios σε μία ανοιχτή συζήτηση για το κοινό, όπου θα μιλήσει για τον αντίκτυπο της οικονομικής κρίσης στον πολιτισμό και τις τέχνες, την νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται μετά το Brexit και την αλλαγή της πολιτικής σκηνής στην Ευρώπη, αλλά και για το μέλλον του θεάτρου και των παραστατικών τεχνών.

Μαζί της θα είναι η δημοσιογράφος και κριτικός θεάτρου Ιλειάνα Δημάδη και ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Ευριπίδης Λασκαρίδης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη: www.facebook.com/events/623018901428399.

Η Lyn Gardner είναι κριτικός θεάτρου της εφημερίδας The Guardian, συνεργάτιδα του περιοδικού The Stage και συγγραφέας παιδικών βιβλίων. @lyngardner