Φωτο: Έκθεση «Gestures of Resistance»
Date
Πέμπτη 20 Απριλίου 2017Κυριακή 30 Απριλίου 2017
Τοποθεσία
Ρομάντσο, Αθήνα

Η έκθεση «Gestures of Resistance» έχει ως στόχο να ανταποκριθεί στην τρέχουσα γενική αίσθηση πολιτικής ανασφάλειας, αδυναμίας και αποσταθεροποίησης ανοίγοντας το διάλογο για μια κοινωνικό-πολιτική κριτική, με σκοπό την αντίσταση στο αποπνικτικό αίσθημα αποδυνάμωσης που βιώνουν οι πολίτες. Οι καλλιτέχνες της έκθεσης αντιτίθενται στην απουσία εναλλακτικής μεταξύ της νεοφιλελεύθερης απορρύθμισης της Ελλάδας και της τρέχουσας πολιτικής της δεξιάς, τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη, και αντικατοπτρίζουν την τρέχουσα πολιτική κατάσταση, την παρούσα κατάσταση στέγασης, την θέση της παιδείας και της τέχνης, το ρόλο του φιλελευθερισμού, την πολυμορφία και τον πλουραλισμό σε αυτή την στιγμή της ιστορικής κρίσης που φαίνεται να έχει πολλά κοινά σημεία με το παρελθόν.

Στα πλαίσια της έκθεσης, δεκαέξι διεθνείς σύγχρονοι εικαστικοί καλλιτέχνες παρουσιάζουν τα έργα τους στο Ρομάντσο στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της Documenta 14. Μέσα από φωτογραφίες και κολάζ, γλυπτά και εικαστικές εγκαταστάσεις οι εικαστικοί παρουσιάζουν την ατζέντα και την πολιτική τους αντιπαράθεση με έμμεσο ή άμεσο τρόπο.

Η έκθεση «Gestures of Resistance» επεκτείνεται και έξω από το χώρο της γκαλερί με την πραγματοποίηση παρέλασης καλλιτεχνών στις 22 Απριλίου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες

Βασίλης Μπαλάσκας, Pavel Büchler, Broomberg και Chanarin, Edward Chell, Ian Dawson, Craig Fisher, Alfredo Jaar, Peter Kennard και Cat Phillipps, Steffi Klenz, Małgorzata Markiewicz, Louisa Minkin και Francis Summers, Terry Perk, Julian Rowe, Γιώργος Σαπουντζής, Bob και Roberta Smith, Σωκράτης Σωκράτους, Wolfgang Tillmans, Jessica Voorsanger, Stuart Whipps

Την έκθεση επιμελήθηκε η ακαδημαϊκός Jean Wainwright.

Ημερομηνίες & Τοποθεσία

Πότε 20–30 Απριλίου 2017, 12.00–20.00
Πού Ρομάντσο
Αναξαγόρα 3–5
105 52 Αθήνα
Facebook www.facebook.com/events/546170579106620

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του University for the Creative Arts.

Πληροφορίες

Για περαιτέρω πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Μαρία Παπαϊωάννου:

Email Maria.Papaioannou@britishcouncil.gr
Τηλέφωνο 210 369 2336