Ο Frank Auerbach στην Tate του Λονδίνου
©

Frank Auerbach, με την ευγενική παραχώρηση της Marlborough Fine Art | Φωτογραφία: Prudence Cuming Associates Ltd.

Date
Παρασκευή 09 Οκτωβρίου 2015Κυριακή 13 Μαρτίου 2016
Τοποθεσία
Tate Britain, Λονδίνο

Ο Frank Auerbach είναι ο Βρετανός καλλιτέχνης που έχει δημιουργήσει μερικά από τα πιο ζωντανά και εφευρετικά έργα ζωγραφικής των τελευταίων ετών. Έχοντας συγκριθεί συχνά με τον Francis Bacon και τον Lucian Freud σε σχέση με τον επαναστατικό και ισχυρό χαρακτήρα του έργου του, οι απεικονίσεις των ανθρώπων και τα αστικά τοπία κοντά στο λονδρέζικο στούντιό του αποδεικνύουν ότι είναι ένας από τους μεγαλύτερους εν ζωή ζωγράφους της εποχής μας.

Η έκθεσή του που παρουσιάζεται στην Tate του Λονδίνου, περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής και σχέδιά του από το 1950 έως σήμερα και προσφέρει μια συναρπαστική άποψη του έργου του με επιλογές απο τον ίδιο τον καλλιτέχνη στις πρώτες έξι γκαλερί. Το βάθος, η υφή και η αίσθηση του χώρου στους πίνακες ζωγραφικής του Auerbach δημιουργούν μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία στους παρατηρητές των έργων του.

Ο Frank Auerbach στην Μπιενάλε της Βενετίας

Στη Μπιενάλε της Βενετίας του 1986, ο Frank Auerbach μοιράστηκε το Χρυσό Λιοντάρι για τον καλύτερο καλλιτέχνη με τον Sigmar Polke. Διαβάστε σχετικά με τον Frank Auerbach στο διαδραστικό μας χρονολόγιο για την Μπιενάλε της Βενετίας.

Ο Frank Auerbach στη συλλογή έργων τέχνης του British Council

Περιηγηθείτε στη διαδικτυακή μας συλλογή έργων του Frank Auerbach που περιλαμβάνονται στην Συλλογή του British Council.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι