Από την παράσταση «Globe to Globe Hamlet» σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Date
Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016
Τοποθεσία
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Στο πλαίσιο του προγράμματός μας «Shakespeare Lives», που πραγματοποιείται με αφορμή την 400ή επέτειο του θανάτου του σπουδαίου Άγγλου δραματουργού, ανακοινώνουμε την επίσκεψη του ιστορικού αγγλικού θεάτρου «Shakespeare’s Globe» στην Αθήνα με την αριστουργηματική παράσταση «Globe to Globe Hamlet» σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και τη Βρετανική Πρεσβεία.

Έχοντας αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές από τον Τύπο τόσο για το λιτό ύφος της, όσο και για τις εξαιρετικές ερμηνείες των ηθοποιών της, η παράσταση, θα βρεθεί για δύο μοναδικές παραστάσεις στην Αθήνα στο πλαίσιο της μεγάλης παγκόσμιας περιοδείας της σε 160 χώρες, που αναμένεται να ολοκληρωθεί στις τον Απρίλιο 2016. Τον «Άμλετ» έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 100.000 θεατές στη Βόρεια και Νότια Αμερική, στην Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

«Ο πρώτος πραγματικός γύρος του κόσμου στην ιστορία του θεάτρου» – International Herald Tribune

Το «Shakespeare’s Globe», με τον δωδεκαμελή του θίασο, αναβιώνει την περιοδεία των ελισαβετιανών χρόνων χρησιμοποιώντας ένα απλό σκηνικό εμπνευσμένο από το παρελθόν, μέσα στο οποίο οι ταξιδιώτες-ηθοποιοί αναπαριστούν όλη τη ζωντάνια του παλαιού θεάτρου.

Ανυπέρβλητο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ … ένα «ποίημα χωρίς όρια», ο «Άμλετ» συνιστά ένα κολοσσιαίο δημιούργημα του αγγλικού πολιτισμού και την απόλυτη έκφραση της μεγαλοφυΐας του συγγραφέα του, καθώς συνδυάζει την πολιτική ίντριγκα με την ερωτική εμμονή και τον φιλοσοφικό στοχασμό με την ωμή βία.

Παραστάσεις: 15.00 & 20.30

Διάρκεια: 2 ώρες και 45 λεπτά (με διάλειμμα)

Με ελληνικούς υπέρτιτλους

Δημιουργική ομάδα

  • Dominic Dromgoole, Σκηνοθεσία
  • Bill Buckhurst, Σκηνοθεσία
  • Jonathan Fensom, Σκηνογραφία
  • Bill Barclay, Μουσική διεύθυνση

Ηθοποιοί

Με αλφαβητική σειρά:

Στον ρόλο του Άμλετ εναλλάσσονται οι Ladi Emeruwa και Naeem Hayat. Τους υπόλοιπους χαρακτήρες ενσαρκώνουν εναλλάξ οι ηθοποιοί: Keith Bartlett, John Dougall, Miranda Foster, Phoebe Fildes, Beruce Khan, Tom Lawrence, Jennifer Leong, Rawiri Paratene, Matthew Romain και Amanda Wilkin.

Θέατρο «Shakespeare’s Globe»

Το «Shakespeare’s Globe» είναι ένας μοναδικός πολιτιστικός φορέας διεθνούς εμβελείας, αφοσιωμένος στην εξερεύνηση του σαιξπηρικού έργου, μέσω των παραστάσεών του αλλά και των εκπαιδευτικών του δράσεων, στις οποίες συμμετέχουν κάθε χρόνο περισσότερα από 100.000 άτομα κάθε ηλικίας και εθνικότητας.

Οι παραστάσεις του «Shakespeare’s Globe» φημίζονται σε όλο τον κόσμο για την καλλιτεχνική τους αρτιότητα και για την ερμηνευτική δεινότητα των ηθοποιών του θιάσου. Τα τελευταία πέντε χρόνια, στο πλαίσιο του «Globe Theatre On Tour», το «Globe» έχει παρουσιάσει παραγωγές σε κάστρα, φεστιβάλ, πάρκα και πλατείες.