Χέρια πάνω σε πληκτρολόγιο
Date
Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015 - 23:59

Χωρίς αμφιβολία, η Βρετανία έχει μεγάλη παράδοση στον τομέα της δημιουργικής γραφής. Επιχειρώντας να διερευνήσει τις βρετανικές μεθοδολογίες δημιουργικής γραφής σε ένα ελληνικό πλαίσιο, το πρόγραμμα Ελληνο-Βρετανικής Ανταλλαγής Δημιουργικής Γραφής που διοργανώνουμε σε συνεργασία με το Kingston Writing School, στοχεύει να εξετάσει το πώς στοιχεία από αυτό τον ταχύτατα αναπτυσσόμενο τομέα μπορούν να εξελιχθούν με ένα χρήσιμο και ουσιαστικό τρόπο στο ελληνικό περιβάλλον, και αντίστοιχα, πώς ιδέες από την Ελλάδα μπορούν να τροφοδοτήσουν τη βρετανική πρακτική.

Το πρόγραμμα σκοπεύει επίσης, στη δημιουργία ενός χώρου διαλόγου και ανταλλαγής ιδεών ανάμεσα σε νέους Έλληνες και Βρετανούς συγγραφείς σε μια από τις πιο δυναμικές εποχές συνεχών αλλαγών για την Ευρώπη.

Προσφέροντας ένα συνδυασμό από ομιλίες, εργαστήρια δημιουργικής γραφής και βραδιές ανάγνωσης παρέχουμε τα εργαλεία σε νέους συγγραφείς να αναδείξουν τις δεξιότητες και το ταλέντο τους και να έρθουν σε επαφή με επαγγελματίες του χώρου (συγγραφείς, εκδότες, επιμελητές και μεταφραστές).

Ομάδες Συγγραφής Ποίησης και Πεζογραφίας

Για τέταρτη συνεχή χρονιά σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στις Ομάδες Συγγραφής Ποίησης και Πεζογραφίας που θα λειτουργήσουν από τα τέλη Οκτωβρίου στο γραφείο μας στην Αθήνα.

Oι Ομάδες Συγγραφής Ποίησης και Πεζογραφίας απευθύνονται σε νέους και πιο έμπειρους συγγραφείς που επιθυμούν να μοιραστούν τη δουλειά τους, να ακούσουν σχόλια, να ανταλλάξουν απόψεις και να γνωρίσουν καταξιωμένους συγγραφείς και επαγγελματίες από τον χώρο του βιβλίου στην Ελλάδα και την Μεγάλη Βρετανία. Οι ομάδες θα δουλεύουν εντατικά σε «peer basis», ως ομάδες εργασίας «ομοτίμων».

Η γλώσσα εργασίας είναι η Ελληνική αλλά οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι σε θέση να εργαστούν και στα Αγγλικά, κυρίως για τα sessions μέσω Skype (με καθηγητές από το Kingston Writing School) ή άλλες αγγλόγλωσσες δραστηριότητες που μπορεί να προκύψουν.

Συντονιστές

Ομάδα Συγγραφής Πεζογραφίας: Βαγγέλης Προβιάς
Η συλλογή διηγημάτων του Βαγγέλη Προβιά «Τα Μαύρα Παπούτσια της Παρέλασης» κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΟΛΚΟΣ το 2014 και σε λιγότερο από ένα χρόνο έφτασε στην Γ’ έκδοση της. Αυτήν την περίοδο ολοκληρώνει το πρώτο του μυθιστόρημα.

Ομάδα Συγγραφής Ποίησης: Παναγιώτης Ιωαννίδης
Ο Παναγιώτης Ιωαννίδης έχει εκδώσει δύο βιβλία ποιημάτων – «Το σωσίβιο» (2008) και «Ακάλυπτος» (2013) – ενώ ένα τρίτο, «Πολωνία», βρίσκεται υπό έκδοση. Έχει επίσης δημοσιεύσει μεταφράσεις ποιημάτων των Ρ. Κρήλυ, Τ. Γκανν, Ντ. Χάρσεντ, Σ. Χήνυ, Α. Μόσιον, και άλλων.

Για περαιτέρω πληροφορίες, μπορείτε να δείτε τα βιογραφικά των συντονιστών (PDF, 407 kb).

Πρόγραμμα Συναντήσεων

Ομάδα Συγγραφής Πεζογραφίας Από 21 Οκτωβρίου 2015 έως 25 Μαΐου 2016
Κάθε δεύτερη Τετάρτη, 18.00–21.00
Ομάδα Συγγραφής Ποίησης Από 2 Νοεμβρίου 2015 έως 18 Απριλίου 2016
Κάθε Δευτέρα, 18.30–20.30

Στο πλαίσιο του προγράμματος (PDF, 176 kb) θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις ελλήνων συγγραφέων και ποιητών καθώς και συναντήσεις με μεταφραστές και δημοσιογράφους.

Πώς μπορώ να δηλώσω συμμετοχή;

Για να συμμετάσχετε, συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής (MS Word, 49 kb) μέχρι την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015.

Κόστος συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής είναι €95.

Πώς μπορώ να κάνω την πληρωμή;

Μόλις λάβετε επιβεβαίωση της συμμετοχής σας, θα σας ζητήσουμε να προχωρήσετε στην καταβολή του κόστους με έναν από τους παρακάτω δύο τρόπους:

  • με μετρητά ή πιστωτική κάρτα (VISA, DINERS και MASTERCARD) στο γραφείο μας στην Αθήνα (Πλατεία Κολωνακίου 17, 106 73 Αθήνα), Δευτέρα έως Παρασκευή, 09.00–14.30
  • μέσω τραπέζης (Citibank – Αριθμός λογαριασμού: 0/444215/003, IBAN: GR 5108400010000000444215003). Αναγράψτε το όνομά σας με την ένδειξη «Ομάδα Συγγραφής Πεζογραφίας» ή «Ομάδα Συγγραφής Ποίησης» στο πεδίο «Αιτιολογία» του καταθετηρίου αποκόμματος (π.χ. Ελένη Παπανικολάου, Ομάδα Συγγραφής Πεζογραφίας).

Γενικοί όροι

  • Διατηρούμε το δικαίωμα να κάνουμε αλλαγές στο περιεχόμενο του προγράμματος των τμημάτων.
  • Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημιουργήσουμε ομάδα με λιγότερους από έξι συμμετέχοντες και να επιστρέψουμε τα δίδακτρα σε αυτή την περίπτωση.
  • Δεν είναι δυνατή η επιστροφή του κόστους συμμετοχής μετά την έναρξη του προγράμματος.
  • Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε τη θέση σας στο πρόγραμμα μέχρι να γίνει η αποπληρωμή του κόστους συμμετοχής.
  • Συνήθως ο αριθμός των συμμετεχόντων σε κάθε ομάδα δε θα υπερβαίνει τους 15.

Πληροφορίες

  • Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα δημιουργικής γραφής, επικοινωνήστε με την Μαρία Παπαιωάννου: Maria.Papaioannou@britishcouncil.gr | 210 369 2336