Τρίτη 01 Μαρτίου 2016 - 23:59 Προθεσμία υποβολής αιτήσεων για μια από τις δωρεάν θέσεις φιλοξενίας

Είστε 17–25 ετών; Πιστεύετε στα Ολυμπιακά ιδεώδη και στην αξία του αθλητισμού για την επίλυση των διαφορών; Tότε πάρτε μέρος στο «Imagine Peace Summer Camp» και γίνετε μέλος μιας ομάδας νέων οραματιστών από ολόκληρο τον κόσμο!

Σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας (ΔΚΟΕ) και με την αιγίδα του Γραφείου για τον Αθλητισμό ως μέσο Ανάπτυξης και Ειρήνης του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, διοργανώνουμε το δεύτερο «Imagine Peace Summer Camp».

Πενήντα νέοι από δεκαπέντε χώρες θα συγκεντρωθούν στη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία στην Αρχαία Ολυμπία, όπου για μια εβδομάδα (24–31 Ιουλίου 2016) θα συμμετάσχουν σε μια σειρά εργαστηρίων, αθλητικών δραστηριοτήτων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που στόχο έχουν να προωθήσουν τη διάδοση της έννοιας της συμφιλίωσης και της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών αλλά και να καταδείξουν την αξία των Ολυμπιακών αξιών σήμερα.

Οι συμμετέχοντες θα σχηματίσουν ομάδες δεκαπέντε με δεκαεπτά ατόμων η καθεμιά και θα έχουν τη καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών καθώς και τη βοήθεια Ελλήνων Ολυμπιακών και άλλων εθελοντών.

Προφίλ συμμετεχόντων

  • Ηλικία 17–25 ετών
  • Ικανότητα να επικοινωνούν στα αγγλικά
  • Πίστη στις αξίες του Ολυμπισμού
  • Διάθεση να διδαχθούν νέα εκπαιδευτικά προγράμματα
  • Επιθυμία να γίνουν μέρος μιας διεθνούς ομάδες νέων οραματιστών

Πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας

Το πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας καλύπτει όλα τα εντός Ελλάδας έξοδα: διαμονή, γεύματα και μεταφορά από την Αθήνα προς την Ολυμπία (και επιστροφή).

Δηλώστε συμμετοχή έως την 1η Μαρτίου 2016 (23.59) και διεκδικήστε μια από τις δωρεάν θέσεις φιλοξενίας στο «Summer Camp»! 

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να καλύψουν τη μεταφορά από και προς την Αθήνα καθώς και τυχόν προσωπικά έξοδα.

Ημερομηνίες και τοποθεσία

Πότε 24–31 Ιουλίου 2016
Πού Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία
Αρχαία Ολυμπία
270 65 Ηλεία
Ελλάδα

Πληροφορίες

Ελένη Σέντα
Πλατεία Κολωνακίου 17
106 73 Αθήνα
Τηλέφωνο +30 210 369 2342
Email Eleni.Senta@britishcouncil.gr
Τάνια Βίτσου
Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας
Λυκαβηττού 1Α
106 72 Αθήνα
Τηλέφωνο +30 210 361 1023
Email about@olympictruce.org