Η «Ωραία Κοιμωμένη» του Matthew Bourne
©

Johan Persson

Date
Τρίτη 01 Δεκεμβρίου 2015Σάββατο 30 Απριλίου 2016
Τοποθεσία
Σε διάφορους χώρους στην Μεγάλη Βρετανία

Η νέα μεταφορά του διάσημου έργου του Tchaikovsky από τον Matthew Bourne είναι μια από τις πιο επιτυχημένες παραγωγές του γνωστού χορογράφου. Ο Bourne, που κατάγεται από το Walthamstow του Ανατολικού Λονδίνου, θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς χορογράφους της Μεγάλης Βρετανίας και η εταιρεία του «New Adventures» ανεβάζει συχνά παραστάσεις σε όλο τον κόσμο.

Ο Bourne είναι γνωστός για την μοντέρνα προσέγγιση κλασικών έργων καθώς τα «ξαναδουλεύει» με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, είναι η προσαρμογή της «Carmen» του Bizet σε «The Car Man» καθώς και η απόδοση της «Λίμνης των Κύκνων» όπου οι παραδοσιακά γυναικείοι πρωταγωνιστικοί ρόλοι των κύκνων, ερμηνεύονται από άντρες χορευτές.

Πρόσφατα, το «Re:Bourne», η φιλανθρωπική οργάνωση – παράρτημα της «New Adventures» – εργάστηκε με νέους ανθρώπους σε όλη την Μεγάλη Βρετανία για να τους φέρει κοντά με τον χορό και να εμπνεύσει μια νέα γενιά ερμηνευτών, με αποτέλεσμα κάποιοι από αυτούς να συμμετέχουν στην περιοδεία της «Λίμνης των Κύκνων» στην Βόρεια Αμερική, ερμηνεύοντας μικρότερα έργα πριν την έναρξη της κεντρικής παράστασης.

Δείτε το ντουέτο μεταξύ της Πριγκίπισσας Aurora και του κηπουρού

Μπορείτε να δείτε την σκηνή του κήπου από την παράσταση στην ιστοσελίδα του BBC.

Δείτε το επίσημο trailer της «Ωραίας Κοιμωμένης» του Matthew Bourne

Μπορείτε να δείτε το επίσημο trailer στο YouTube channel «New Adventure».

Εξωτερικοί σύνδεσμοι