Λογότυπο Βραδιά Ερευνητή 2015
Date
Σάββατο 05 Σεπτεμβρίου 2015Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Για μια ακόμη χρονιά, ανανεώνουμε το ραντεβού μας με τη Βραδιά του Ερευνητή, τη μεγάλη γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα που διοργανώνεται κάθε χρόνο συγχρόνως σε εκατοντάδες πόλεις στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Με σύνθημα «Η Επιστήμη και η Έρευνα για ένα καλύτερο μέλλον» η φετινή βραδιά διοργανώνεται σε οκτώ πόλεις της Ελλάδας – Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Τρίκαλα, Κόρινθο, Ρόδο, Πύλο και Ηράκλειο – και μας προσκαλεί να έρθουμε σε επαφή με τους ερευνητές και να ανακαλύψουμε γιατί το έργο τους έχει σημασία για εμάς και την καθημερινότητά μας.

Μέσα από παρουσιάσεις, πειράματα, δρώμενα ειδικά σχεδιασμένα για μαθητές, εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, διαγωνισμό φωτογραφίας για το Παγκόσμιο Έτος Φωτός και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, η έρευνα ανοίγει τις πόρτες της στον χώρο της εκπαίδευσης.

Λίγο πριν τη Βραδιά, θα προηγηθούν έξι ακόμη εκδηλώσεις για την καλύτερη γνωριμία του κόσμου με τους στόχους και τους επιστημονικούς φορείς της διοργάνωσης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Κεντρική εκδήλωση

Πότε Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015, 18.00–00.00
Πού Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
Πειραιώς 254
177 78 Αθήνα
Facebook www.facebook.com/events/1483415001958813

Pre-events

Περισσότερες πληροφορίες

Η Βραδιά του Ερευνητή

Η «Βραδιά του Ερευνητή» είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ξεκίνησε το 2005 κι έκτοτε, έχοντας κερδίσει τη θέση της ανάμεσα στις σημαντικές πρωτοβουλίες που προωθούν την επιστήμη, γιορτάζεται παράλληλα σε όλες τις συμμετέχουσες πόλεις την τελευταία Παρασκευή κάθε Σεπτεμβρίου. Αποτελεί μέρος του προγράμματος «People» (Marie Sklodowska-Curie Actions) και οι εκδηλώσεις της εντάσσονται στο 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.