Παρασκευή 28 Απριλίου 2017Τρίτη 02 Μαΐου 2017
20.30–23.30

Σε συνεργασία με τα Village Cinemas, με χαρά σας παρουσιάζουμε μια σειρά εξαιρετικών παραστάσεων όπερας και μπαλέτου σε παγκόσμια αναμετάδοση από την Royal Opera House στη μεγάλη οθόνη του The Mall.

Κατά τη διάρκεια της σεζόν, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια σειρά προγραμματισμένων πρόσφατων παραγωγών της Royal Opera House από τη σκηνή του Covent Garden στο Λονδίνο. Ανάμεσα σε αυτές, μη χάσετε τις φημισμένες όπερες «Il Trovatore» και «Madama Butterfly», καθώς και τη νέα παραγωγή του έργου «Otello».

Μάθετε περισσότερα για τις παραστάσεις στην ιστοσελίδα της Royal Opera House.

Madama Butterfly

28 Απριλίου & 2 Μαΐου 2017, 20.30
Η «Madama Butterfly» είναι μία από τις πιο δημοφιλείς όπερες όλων των εποχών, που συγκλονίζει το κοινό με τη μουσική και τη θλιβερή ιστορία της αγάπης μιας γκέισας και της εγκατάλειψής της από τον Αμερικάνο σύζυγό της. Η σοπράνο Ermonela Jaho ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο – για πρώτη φορά στο Covent Garden – σε μία εκθαμβωτική παραγωγή των Moshe Leiser και Patrice Caurier.

Η εξωτική σκηνική αναπαράσταση του Ναγκασάκι βασίζεται στις ρομαντικές απεικονίσεις της Ιαπωνίας από τους δυτικούς ζωγράφους του 19ου αιώνα. Η μουσική του Giacomo Puccini ζωντανεύει τη φύση, την αγάπη, την προδοσία, το τελετουργικό ενός γάμου και την αποπλάνηση μίας νεαρής και αθώας νύφης από τον αξιωματικό ναυτικού B.F. Pinkerton (το ρόλο ενσαρκώνει ο συναρπαστικός νεαρός τενόρος Marcelo Puente).

Ο Antonio Pappano, γνωστός για τις επιτυχείς ερμηνείες του στην ιταλική όπερα, διευθύνει ένα εντυπωσιακό επιτελείο καλλιτεχνών, μέσα σε ένα καθηλωτικό ταξίδι από το φως και τον ενθουσιασμό στο σκοτάδι και την αυτοθυσία.

Διάρκεια: Περίπου τρεις ώρες, με ένα διάλειμμα και 15 λεπτά εισαγωγή. Η παράσταση προβάλλεται στα Ιταλικά με Αγγλικούς υπότιτλους.

Περισσότερες πληροφορίες: www.villagecinemas.gr/el/movie/?c=104521

Il trovatore

3 & 7 Μαρτίου 2017, 20.30
Η πρώτη αναβίωση της νέας παραγωγής του David Bösch, υπό τη διεύθυνση του Richard Farnes με πρωταγωνιστές τα διεθνή αστέρια της όπερας Vitaliy Bilyy, Anita Rachvelishvili, Lianna Haroutounian και Gregory Kunde και ένα μοναδικό καστ σε μια από τις πιο φημισμένες όπερες του Giuseppe Verdi.

Το «Il Trovatore» είναι μία από τις καλύτερες όπερες της Ρομαντικής Εποχής, που ζωντανεύει μία ιστορία πάθους, αγάπης, εκδίκησης, καταστροφής και θανάτου. Η νέα αυτή ποιητική και ατμοσφαιρική παραγωγή της σεζόν 2015–16, υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη David Bosch, φέρνει αυτή την παθιασμένη ιστορία αγάπης αντιμέτωπη με το σκηνικό του πολέμου. Η φωτιά και το χιόνι στο τοπίο αντανακλούν τη σκληρότητα και το ερωτικό στοιχείο της ιστορίας: μία μητέρα αποκαλύπτει ένα τρομαχτικό μυστικό και δύο άνδρες μπλέκονται στη θανάσιμη διεκδίκηση μιας γυναίκας.

Διάρκεια: Περίπου τρεις ώρες, με ένα διάλειμμα και 15 λεπτά εισαγωγή. Η παράσταση προβάλλεται στα Ιταλικά με Αγγλικούς υπότιτλους.

Περισσότερες πληροφορίες: www.villagecinemas.gr/el/movie/?c=104462