Πανεπιστημιακή Επιχειρηματική Συνεργασία
Date
Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014 -
18:0023:59
Τοποθεσία
Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ), Αθήνα

Σε συνέχεια της σειράς επιτυχημένων συνεργασιών μας με τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Βρετανικών Πανεπιστημίων (BGS), σας προσκαλούμε στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ημερίδα που διοργανώνουμε με θέμα την Πανεπιστημιακή και Επιχειρηματική Συνεργασία.

Η ημερίδα έχει σκοπό να εξετάσει τη σύνδεση και τη σχέση ανάμεσα στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση και την αγορά εργασίας, αναδεικνύοντας τα ελληνικά δεδομένα της σχετικής πανευρωπαϊκής έρευνας που εκπόνησε η επιστημονική ομάδα του BGS.

Στο πλαίσιο της ημερίδας εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου και της ακαδημαϊκής κοινότητας θα παρουσιάσουν τη δική τους εμπειρία σε σχέση με την ελληνική πραγματικότητα και θα συζητήσουν μεταξύ τους αλλά και με το κοινό θέματα που αφορούν στα συμπεράσματα της έρευνας. Στο πάνελ των ομιλητών συμμετέχουν οι:

  • Γιάννης Καλογήρου, Καθηγητής Τεχνολογικής Οικονομικής & Βιομηχανικής Στρατηγικής και επιστημονικός υπεύθυνος της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΕΜΠ
  • Θανάσης Λαβίδας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Lavipharm
  • Σπύρος Λιούκας, Καθηγητής, Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • Παντελής Τζωρτζάκης, Διευθύνων Σύμβουλος, ομίλου Quest.

Συντονίζει ο Ιωσήφ Χασσίδ, Καθηγητής Βιομηχανικής Οικονομικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Παράλληλα, μέσω βιντεοσκοπημένης προβολής, ο Sir Tim Wilson, υπεύθυνος για τη σύνταξη της Βρετανικής έρευνας The Wilson Review – A Review of Business-University Collaboration, θα μας μιλήσει για τα σημαντικά ευρήματα της παραπάνω έρευνας στη Βρετανία.