Η Yazz Ahmed, βρετανίδα τρομπετίστρια, συνθέτρια και παραγωγός με καταγωγή από το Μπαχρέιν Φωτογραφία © Seb JJ Peters
Date
Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 -
22:0023:00
Τοποθεσία
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Με ιδιαίτερη χαρά συμπράττουμε ξανά στο πρόγραμμα του Athens Jazz, που επιστρέφει από τις 23 έως και τις 29 Μαΐου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, με την παρουσίαση της εξαιρετικής βρετανίδας τρομπετίστριας, συνθέτριας και παραγωγού, με καταγωγή από το Μπαχρέιν, Yazz Ahmed, η οποία εμπλουτίζει το φετινό line-up του φεστιβάλ με θέμα «Women in Jazz» (Οι γυναίκες στην Jazz μουσική).

Μέσα από τη μουσική της, η Yazz Ahmed βρίσκει ευφάνταστους τρόπους να συνδυάζει την τζαζ με τα σύγχρονα ηλεκτρονικά τοπία, εισάγοντας ιδιαίτερα αναγνωρίσιμα στοιχεία από την μικτή της πολιτισμική κληρονομιά σε βαθμό που κάποιες φορές η μουσική της να χαρακτηρίζεται ως «ψυχεδελική αραβική τζαζ».

Η Yazz Ahmed έχει ήδη μια περίοπτη θέση στην σύγχρονη τζαζ σκηνή. Με τρία, μέχρι στιγμής, άλμπουμ στο ενεργητικό της («Finding My Way Home», «La Saboteuse» και «Polyhymnia»), που αποτυπώνουν επακριβώς την καλλιτεχνική της εξέλιξη και αντικατοπτρίζουν την ξεχωριστή της ποιότητα, η Yazz Ahmed διακρίνεται στις σκηνές μεγάλων φεστιβάλ και στα αξιολογικά polls των jazz media ως μία ξεχωριστή δημιουργική μουσικός της σύγχρονης τζαζ σκηνής στη Μεγάλη Βρετανία και διεθνώς.

Λίγα λόγια για το Athens Jazz

Ο μακροβιότερος μουσικός θεσμός της πόλης αλλάζει, εξελίσσεται, εμπλουτίζεται και – με βασικό στόχο για φέτος να αναδείξει το ζήτημα της γυναικείας εκπροσώπησης στη μουσική και στη jazz ειδικότερα – παρουσιάζει ένα πολύ ξεχωριστό γυναικείο line-up. Στην κεντρική σκηνή της Τεχνόπολης θα απολαύσουμε συνολικά 21 καλλιτέχνιδες, all-female bands και σχήματα με front women από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο, και θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε ζωντανά καταξιωμένες μουσικούς με διεθνή καριέρα.

Κάθε χρόνο από το 2001, το Athens Jazz σηματοδοτεί την έναρξη του συναυλιακού καλοκαιριού για την Αθήνα και φιλοξενεί ποικίλες τάσεις της jazz παρουσιάζοντας διεθνείς μπάντες και σχήματα και προσελκύοντας περισσότερους από 6.000 επισκέπτες τη μέρα.

Μέχρι σήμερα, στο Athens Jazz έχουν παρουσιαστεί περισσότερα από 260 διεθνή και εγχώρια σχήματα και 2.850 μουσικοί από 28 χώρες.

Μάθετε περισσότερα για το Athens Jazz.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.