Φοιτητές σε πανεπιστήμιο στη Βρετανία – Λεζάντα «Study UK Europe: Gateway to the UK | Online 19 October–13 November – Register now!»

Λάβετε μέρος στην πρώτη ψηφιακή παν-Ευρωπαϊκή εκδήλωση Study UK και μάθετε τι μπορεί να σας προσφέρει η εκπαίδευση στη Βρετανία.

Συνδεθείτε μαζί μας online, από τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020.

Το Study UK Europe: Gateway to the UK είναι μια δωρεάν πλατφόρμα, διάρκειας ενός μήνα, όπου φοιτητές από τις χώρες της Ευρώπης μπορούν να βρουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται σχετικά με τις σπουδές στη Βρετανία.

Θα συνδεθούν μαζί μας περισσότερα από 60 πανεπιστήμια – ανάμεσά τους, 13 από τα 20 καλύτερα πανεπιστήμια για το 2021, σύμφωνα με το Times Higher Education, τα κορυφαία πανεπιστήμια της Ουαλίας και της Σκωτίας, καθώς και αρκετά από την επίλεκτη ομάδα πανεπιστημίων της Βρετανίας, «Russel Group».

Η εκδήλωση έχει σχεδιαστεί ειδικά για φοιτητές από χώρες της Ευρώπης – επομένως, μπορείτε να ενημερωθείτε για ειδικές ακαδημαϊκές υποτροφίες και να μάθετε τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τις σπουδές στη Βρετανία μετά το Brexit, ενώ, παράλληλα θα διερευνάτε τα προγράμματα σπουδών που ταιριάζουν σε σας.

Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση;

Η εκδήλωση απευθύνεται σε φοιτητές Ευρωπαϊκών χωρών, όλων των επιπέδων. Είτε:

 • αναζητάτε το πρώτο σας πτυχίο Bachelor’s – είτε ενδιαφέρεστε για Master’s ή άλλα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών
 • έχετε ταξιδέψει αρκετά – είτε είναι η πρώτη σας φορά στο εξωτερικό
 • γνωρίζετε το αντικείμενο που θέλετε να σπουδάσετε ή το πανεπιστήμιο στο οποίο θέλετε να κάνετε αίτηση – είτε δεν έχετε ιδέα από πού να αρχίσετε.

Το Study UK Europe: Gateway to the UK σας δίνει την ευκαιρία να μάθετε τις πληροφορίες που χρειάζεστε – απευθείας από τα πανεπιστήμια και τους ειδικούς – απλώς με ένα κλικ.

Τι θα συμβεί στην εκδήλωση;

Αφού εγγραφείτε στην πλατφόρμα, θα έχετε τη δυνατότητα να:

 • παρακολουθήσετε διαδικτυακά σεμινάρια σχετικά με συγκεκριμένα αντικείμενα και καριέρες, και να ενημερωθείτε για πτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών
 • κλείσετε προσωπικές online συζητήσεις με συμμετέχοντα βρετανικά πανεπιστήμια
 • ενημερωθείτε σχετικά με το κόστος των σπουδών και της διαβίωσης στη Βρετανία, καθώς και σχετικά με υποτροφίες και άλλες επιλογές χρηματοδότησης
 • μάθετε τα δεδομένα για τις νέες άδειες εισόδου (visa) για φοιτητές από την Ευρωπαϊκή Ένωση
 • βρείτε συμβουλές σχετικά με το πώς να κάνετε αίτηση
 • πληροφορηθείτε για τις απαιτήσεις αγγλικής γλώσσας για σπουδές στη Βρετανία
 • κάνετε τις ερωτήσεις σας, να λάβετε τις απαντήσεις – και να ξεκινήσετε να προγραμματίζετε τη διαδρομή προς τις σπουδές σας στη Βρετανία.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω;

Η εκδήλωση είναι εξολοκλήρου online και είναι ανοιχτή από τις 19 Οκτωβρίου έως τις 13 Νοεμβρίου 2020.

Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας από τις 23 Σεπτεμβρίου και να αρχίσετε να περιηγείστε στην πλατφόρμα ακόμα και πριν ξεκινήσουν «ζωντανά» οι εκδηλώσεις.

Εγγράφεστε μόνο μια φορά. Απλώς, κάνετε κλικ στον σύνδεσμο και θα πάτε σε μία σελίδα εγγραφής, όπου θα απαντήσετε σε λίγες ερωτήσεις σχετικά με το ποια είναι η χώρα σας και τι θέλετε να σπουδάσετε.

Αφού εγγραφείτε, μπορείτε να κάνετε διάφορα πράγματα, όλα μέσω της ίδιας πλατφόρμας:

Κάντε κράτηση για να παρακολουθήσετε μια online ομιλία

Οι online ομιλίες περιλαμβάνουν:

 • ομιλίες εξειδικευμένες ανά αντικείμενο, για παράδειγμα, σχετικά με σπουδές στη Μηχανολογία ή στα Μέσα Ενημέρωσης, στη Βρετανία
 • ομιλίες για πρακτικά θέματα σχετικά με τις άδειες εισόδου (visa), τα κόστη, τη διαμονή, τη ζωή στη Βρετανία, και πώς να συμπληρώσετε την αίτησή σας
 • εισαγωγικές ομιλίες σχετικά με τις σπουδές στη Βρετανία.

Οι ομιλίες θα «τρέχουν» ζωντανά από τις 19 έως τις 30 Οκτωβρίου. Μπορείτε να επισκεφθείτε το ημερολόγιο εκδηλώσεων στον ιστότοπο και να επιλέξετε το διαδικτυακό σεμινάριο που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε. Θα πρέπει να κάνετε κράτηση για τις ομιλίες που θέλετε να παρακολουθήσετε (θα στείλετε απλώς το όνομα και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιήσατε και για την εγγραφή σας).

Από την 31η Οκτωβρίου και μετά (ή αν χάσετε κάποιο διαδικτυακό σεμινάριο), τα διαδικτυακά σεμινάρια θα είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα, σε μαγνητοσκόπηση.

Κάντε αναζήτηση ανάμεσα στα συμμετέχοντα πανεπιστήμια και κάντε κράτηση για κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τους εκπροσώπους τους

Μπορείτε να κάνετε αναζήτηση πανεπιστημίων απευθείας με το όνομά τους ή ανά πρόγραμμα σπουδών ή ανά γεωγραφική τοποθεσία στη Βρετανία. Τότε θα δείτε ποια προγράμματα σπουδών παρέχουν και άλλες πληροφορίες, όπως τις υποτροφίες τους και λεπτομέρειες για τα δίδακτρα.

Θα δείτε επίσης τις ώρες που έχουν διαθέσιμες για κατ’ ιδίαν συνεδρίες. Επιλέξτε απλώς με ένα κλικ την ώρα που σας εξυπηρετεί και θα λάβετε έναν σύνδεσμο επιβεβαίωσης. Κάθε συνεδρία διαρκεί 20 λεπτά και έχετε πρόσβαση μόνο μέσω ενός μοναδικού κωδικού σύνδεσης που θα λάβετε μόλις κάνετε την κράτησή σας – επομένως, είναι προσωπικός, ανάμεσα σε εσάς και το πανεπιστήμιο της επιλογής σας.

Μάθετε σχετικά με τεστ αγγλικής γλώσσας για σπουδές στη Βρετανία

Μάθετε σχετικά με το IELTS και τις απαιτήσεις αγγλικής γλώσσας για τα βρετανικά πανεπιστήμια.

Η πλατφόρμα της εκδήλωσης και οι ομιλίες είναι στα Αγγλικά.

Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε εκεί!