Σοφία Σαγιά και Σωκράτης Μαγνησαλής, Αθήνα

«Για μία ακόμη φορά αριστεύσατε. Οι μαθητές μας και οι γονείς τους έμειναν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι. Τα πάντα, από την επιλογή του χώρου, μέχρι την επαγγελματική συμπεριφορά που επέδειξαν οι επόπτες και οι επιτηρητές, λειτούργησαν συνεργατικά και παρείχαν μία εξαιρετική εμπειρία εξετάσεων. Σας ευχαριστούμε!»

Mark Palmer, Νέο Ηράκλειο Αττικής

«Αξίζετε συγχαρητήρια για τον άριστο τρόπο που διεξήχθησαν οι εξετάσεις του Μαΐου. Η διοργάνωση ήταν πάρα πολύ καλή και το προσωπικό του British Council ήταν εξυπηρετικό και φιλικό. Σας ευχαριστώ: κάνατε τις εξετάσεις μία ευχάριστη αντί για μία τραυματική εμπειρία για τους υποψηφίους.»

Ελένη Νιάρχου, Μέγαρα Αττικής

«Ως ιδιοκτήτρια κέντρου ξένων γλωσσών, το οποίο συνεργάζεται επιτυχώς με το British Council εδώ και πολλά χρόνια, θα ήθελα να αναφέρω πόσο με εντυπωσίασε το σεμινάριο σας στις 25 Νοεμβρίου 2012. Η διοργάνωση ήταν επαγγελματική και τα σχόλια και η συζήτηση με βοήθησαν πολύ. Ήταν επίσης μία καλή ευκαιρία για τους μαθητές να πάρουν απαντήσεις στα ερωτήματά τους και καλή στήριξη για τους καθηγητές.»

Αγνή Κατσιάνος, Ηλιούπολη Αττικής

«Αποτελεί πλέον παράδοση για μας στη Σχολή Κατσιάνος να συνεργαζόμαστε με το Βρετανικό Συμβούλιο, ιδίως όσον αφορά τις εξετάσεις Cambridge English. Μετράμε τριάντα χρόνια συνεργασία! Οι εκπαιδευτικοί μας, οι μαθητές μας και οι γονείς τους, έχουν όλοι επίγνωση της τεράστιας σημασίας να έχουμε ένα ισχυρό Βρετανικό Συμβούλιο στο πλάι μας, που να μας στηρίζει με τις εξετάσεις του Cambridge English, καθώς και τις σπουδές των μαθητών μας στη Μεγάλη Βρετανία.

Το υπάλληλοί σας στο τμήμα διοργάνωσης των εξετάσεων είναι εξαιρετικοί και έχουν επαγγελματική συνείδηση. Είναι πάντα έτοιμοι να μας βοηθήσουν και δείχνουν κατανόηση, ευελιξία και ευαισθησία. Θεωρούμε ότι το Βρετανικό Συμβούλιο μας υποστηρίζει, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την καλή διαβίωση των μαθητών μας και γενικότερα του σχολείου μας.

Επιπλέον, έχετε διοργανώσει σεμινάρια για τους καθηγητές μας όποτε το ζητήσαμε, κάτι που βοηθάει εμάς και το έργο μας.

Το Βρετανικό Συμβούλιο σημαίνει πολλά για εμάς, δεδομένου ότι έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της ακμάζουσας ζωής του σχολείου μας για τόσα πολλά χρόνια!»

Δημήτρης Μελετόπουλος, Νέο Ηράκλειο Αττικής

«Ένα προφανές πλεονέκτημα στις εξετάσεις που διεξάγονται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, είναι ότι γίνονται πολύ αργότερα από ότι οι παραδοσιακές γραπτές εξετάσεις, κάτι που δίνει στους μαθητές επιπλέον χρόνο για πρακτική εξάσκηση. Επίσης, το όφελος ότι [οι μαθητές] μπορούν να εγγραφούν μόνο ένα δεκαπενθήμερο πριν από τις εξετάσεις, όταν αισθάνονται πια απόλυτα σίγουροι για τον εαυτό τους, δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο. Όταν πρόκειται για εξετάσεις σε τόσο υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο, όπως το Cambridge English: Proficiency, αυτό το κέρδος είναι πραγματικά σημαντικό, καθώς μπορεί να καθορίσει την επιτυχία των μαθητών.

Η εμπειρία μου από της εξετάσεις Cambridge English: Proficiency μέσω υπολογιστή είναι μάλλον θετική. Άρεσε στους μαθητές μου και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Όσον αφορά την οργάνωση των εξετάσεων, τα πάντα ήταν τέλεια. Το προσωπικό ήταν φιλικό και πολύ εξυπηρετικό και όλα πήγαν σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Θα ήθελα να συγχαρώ το Βρετανικό Συμβούλιο για την εισαγωγή εξετάσεων μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή στις υπηρεσίες του.»

Άρτεμις Λιόλιου, Βόλος

«Η εφαρμογή του πρωτοκόλλου για την προστασία των παιδιών στις εξετάσεις του Βρετανικού Συμβουλίου αποτελεί, κατά τη γνώμη μου, ένα σημαντικό βήμα για τη βελτίωση των συνθηκών εξέτασης για όλους τους εμπλεκομένους. Οι μεν υποψήφιοι κάνουν τα διαλείμματά τους σε χώρο μη προσβάσιμο από τρίτους, διασφαλίζοντας έτσι την απαιτούμενη ηρεμία και συγκέντρωση, οι δε γονείς/καθηγητές μπορούν να αποχωρήσουν από το εξεταστικό κέντρο με τη σιγουριά ότι τα παιδιά/μαθητές τους παραμένουν ασφαλή υπό την υπεύθυνη επίβλεψη του αρμόδιου προσωπικού καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέτασης. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται επίσης η ησυχία γύρω από το εξεταστικό κέντρο που είναι απαραίτητη για την ομαλή διεξαγωγή της εξέτασης.»