Η κύρια είσοδος του Εμπορικού Κέντρου «Πλατεία»
Η κύρια είσοδος του Εμπορικού Κέντρου «Πλατεία»

Οι επισκέπτες με αναπηρία και όσοι χρησιμοποιούν αναπηρικό καρότσι/αμαξίδιο είναι ευπρόσδεκτοι. Σε περίπτωση που χρειάζεστε βοήθεια σχετικά με την πρόσβασή σας ή έχετε απορίες, παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Πώς θα έρθετε

Το γραφείο μας στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε κεντρικό σημείο, στην οδό Τσιμισκή 43, στον 4ο όροφο, στο Εμπορικό Κέντρο «Πλατεία».

Σημείο αποβίβασης/επιβίβασης

Το πιο κοντινό σημείο αποβίβασης/επιβίβασης για ταξί/αυτοκίνητο/μηχανάκι βρίσκεται ακριβώς μπροστά στην κύρια είσοδο του Εμπορικού Κέντρου «Πλατεία» στην οδό Τσιμισκή. Υπάρχει ένα σκαλοπάτι για να ανεβείτε στο πεζοδρόμιο. Αυτό το σημείο αποβίβασης/επιβίβασης απέχει 43 μέτρα από τους ανελκυστήρες που βρίσκονται πίσω από το υποκατάστημα της Alpha Bank.

Μπορείτε να καλέσετε ειδικό ταξί από ιδιωτικές εταιρείες ή το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Στάθμευση

Το Εμπορικό Κέντρο «Πλατεία» διαθέτει χώρο ελεγχόμενης στάθμευσης με κάρτα.

 • Ο χώρος στάθμευσης Plateia Parking βρίσκεται στο υπόγειο και η είσοδός του είναι από την οδό Βασιλέως Ηρακλείου.
 • Υπάρχουν θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης για άτομα με αναπηρία στο -2ο και στον -4ο όροφο και ράμπα προς τους ανελκυστήρες, σε απόσταση δέκα μέτρων. Για να χρησιμοποιήσετε αυτές τις θέσεις, καλό θα είναι να συνεννοηθείτε στην υποδοχή με τους υπεύθυνους του χώρου στάθμευσης, καθώς οι θέσεις δεν διαθέτουν καλή σήμανση.

Ανελκυστήρας και κλιμακοστάσιο

Υπάρχει πρόσβαση στο γραφείο μας στον 4ο όροφο από το χώρο στάθμευσης και από το ισόγειο του Εμπορικού Κέντρου «Πλατεία» απευθείας με τον ανελκυστήρα ή από τις σκάλες.

 • Ο ανελκυστήρας είναι επιβατικός.
 • Η πόρτα του ανελκυστήρα έχει πλάτος 90 εκατοστά (θάλαμος: 160 εκατοστά μήκος x 140 εκατοστά πλάτος) και τα κομβία του ανελκυστήρα απέχουν ένα μέτρο από το δάπεδο.
 • Ο ανελκυστήρας δεν διαθέτει κομβία με ανάγλυφη σήμανση Braille.
 • Ο ανελκυστήρας δεν διαθέτει ηχητικό σήμα αναγγελίας ορόφων.
 • Οι σκάλες διαθέτουν χειρολαβή στη δεξιά πλευρά και αντι-ολισθητικές ταινίες.

Κύρια είσοδος

Η είσοδος του γραφείου μας στον 4ο όροφο του Εμπορικού Κέντρου «Πλατεία»
Η είσοδος του γραφείου μας στον 4ο όροφο του Εμπορικού Κέντρου «Πλατεία»

Υπάρχει ανεμπόδιστη πρόσβαση στο γραφείο μας στη Θεσσαλονίκη από την κύρια είσοδο στον 4ο όροφο. Η κύρια είσοδος είναι προσβάσιμη σε όσους χρησιμοποιούν αναπηρικό καρότσι/αμαξίδιο ή παιδικό καρότσι. 

 • Το πλάτος της πόρτας της κύριας εισόδου είναι 145 εκατοστά.
 • Υπάρχει κουδούνι για άτομα που χρησιμοποιούν αναπηρικό καρότσι/αμαξίδιο που απέχει ένα μέτρο από το δάπεδο.
 • Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε αναπηρικό καρότσι/αμαξίδιο, θα σας ενημερώσουμε σχετικά με το κατάλληλο σχέδιο επείγουσας εκκένωσης του κτιρίου.
 • Επιτρέπονται οι εκπαιδευμένοι σκύλοι-βοηθοί.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφία της κύριας εισόδου παραπάνω.

Υποδοχή

Υπάρχει γραφείο εξυπηρέτησης πελατών σε μια από τις αίθουσες συναντήσεων που απέχουν τέσσερα μέτρα από την πόρτα εισόδου. Το προσωπικό μας είναι στη διάθεσή σας σε περίπτωση που χρειάζεστε οποιαδήποτε βοήθεια. 

Το γραφείο εξυπηρέτησης πελατών έχει ύψος 72 εκατοστά.

Αίθουσες συναντήσεων

Υπάρχουν δύο προσβάσιμες αίθουσες συναντήσεων τέσσερα μέτρα από την πόρτα της κύριας εισόδου, με γραφεία ύψους 72 εκατοστών.

Προσβάσιμη τουαλέτα

Υπάρχει προσβάσιμη τουαλέτα με σαφή σήμανση στον κύριο χώρο εισόδου. Είναι κατάλληλη για άτομα που χρησιμοποιούν αναπηρικό καρότσι/αμαξίδιο.

 • Η πόρτα της τουαλέτας έχει πλάτος 90 εκατοστά.
 • Η πόρτα ανοίγει προς τα έξω.