Καλλιτέχνες σε Διάλογο με το Μουσείο Μπενάκη

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011 - 00:00Κυριακή 17 Μαΐου 2015 - 00:00
Μουσείο Μπενάκη (Κεντρικό Κτήριο & Κτήριο Οδού Πειραιώς), Αθήνα

Το πρόγραμμα Καλλιτέχνες σε Διάλογο με το Μουσείο Μπενάκη είναι μία σύμπραξή μας με το Μουσείο Μπενάκη, που έχει ως στόχο τη δημιουργική συνάντηση τεσσάρων καλλιτεχνών από τρεις διαφορετικές χώρες: την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Βρετανία.

Η συνεργασία αυτή σκοπεύει στη δημιουργία των απαραίτητων συνθηκών αμοιβαιότητας και εμβάθυνσης στους πολιτισμούς των εμπλεκόμενων χωρών, καθώς και στην ενίσχυση των σχέσεών τους μέσα από τη δημιουργία πεδίων πραγμάτευσης ευρύτερων ζητημάτων που αφορούν στην τέχνη αλλά και τους θεσμούς της.

Καλώντας τους καλλιτέχνες να δημιουργήσουν πρωτότυπα έργα σε διάλογο με το Μουσείο Μπενάκη, τις συλλογές και τους χώρους του, το πρόγραμμα αποσκοπεί  στο να θέσει τις βάσεις για μια διαδικασία κατανόησης ζητημάτων που έχουν να κάνουν με τη μνήμη, την ταυτότητα και το δημόσιο χώρο.

Ζάφος Ξαγοράρης: Λοξή Τάξη

Ο γνωστός ‘Ελληνας καλλιτέχνης Ζάφος Ξαγοράρης παρουσιάζει μια επιτόπια εγκατάσταση υπαίθριας σχολικής τάξης, ως σχόλιο στις μορφές εκπαίδευσης που ιστορικά εφαρμόζονται υπό συνθήκες κρίσης.

Πότε 25 Φεβρουαρίου–17 Μαΐου 2015
Πού Μουσείο Μπενάκη
Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου
118 54 Αθήνα

Adam Chodzko: You’ll see; this time it’ll be different

Ο Βρετανός καλλιτέχνης Adam Chodzko στήνει μία αναδρομική έκθεση φανταστικών αφισών του Μουσείου Μπενάκη από το εγγύς μέλλον.

Πότε 21 Νοεμβρίου 2013–19 Ιανουαρίου 2014
Πού Μουσείο Μπενάκη
Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου
118 54 Αθήνα

Αντώνης Πίττας: Landart

Τo έργο Landart είναι μία εγκατάσταση ειδικά φτιαγμένη για την ράμπα του κτιρίου του Μουσείου Μπενάκη στην οδό Πειραιώς.

Πότε 11 Φεβρουαρίου–1 Απριλίου 2012
Πού Μουσείο Μπενάκη
Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου
118 54 Αθήνα

Andy Holden: Cookham Erratics

Ο Βρετανός καλλιτέχνης Andy Holden επισκέπτεται την Αθήνα για να παρουσιάσει ένα νέο έργο, ειδικά φτιαγμένο για το κεντρικό κτήριο του Μουσείου Μπενάκη.

Πότε 12 Οκτωβρίου–4 Δεκεμβρίου 2011
Πού Μουσείο Μπενάκη
Κουμπάρη 1 & Βασ. Σοφίας
106 74 Αθήνα