Συνέδριο Designing Creative Synergies © Onur Ozkaya
©

Onur Ozkaya

Date
Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016Τρίτη 22 Μαρτίου 2016
Τοποθεσία
International Hellenic University, Θεσσαλονίκη

Πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες

Το design δίνει αξία. Όπου εφαρμόζεται – από το σχεδιασμό μιας διαδικασίας, ως το στήσιμο ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας – δημιουργεί μια ξεχωριστή δυναμική συνέπειας και αντίληψης για το προϊόν. O πετυχημένος σχεδιασμός μοιάζει με την αφήγηση μιας ιστορίας, με τη χρήση του λόγου αλλά και οπτικών μέσων. Υπό αυτό το πρίσμα, ως μια δομημένη δημιουργική διαδικασία, ο σχεδιασμός είναι ένα ανταγωνιστικό εργαλείο μείζονος σημασίας για τις επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες.

Μέσα από αυτό το τρίτο κατά σειρά Συνέδριο για τον Σχεδιασμό Δημιουργικών Συνεργειών, τοπικοί φορείς από το χώρο της βιομηχανίας, των επιχειρήσεων και την ακαδημαϊκή κοινότητα, καθώς και φορείς χάραξης πολιτικής, διεθνείς σχεδιαστές και επαγγελματίες στον τομέα των δημιουργικών βιομηχανιών καλούνται να συνεργαστούν, να διερευνήσουν και να προωθήσουν τις διεθνείς δημιουργικές συνέργειες με στόχο τη δημιουργία ενός φόρουμ για την υποστήριξη του συντονισμού διαφόρων σχετικών πρωτοβουλιών.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, μην χάσετε την παρουσίαση του προσκεκλημένου ομιλητή μας, Onur Ozkaya, σχεδιαστή και λέκτορα στο Cambridge School of Art και το Chelsea College of Art στο Λονδίνο, με θέμα τον «Ψηφιακό Υλισμό».