Δύο νεαρά κορίτσια μαθαίνουν να κωδικοποιούν και να προγραμματίζουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές
Date
Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Το do your :bit είναι ένας νέος διαγωνισμός που προσκαλεί παιδιά και εφήβους από όλο τον κόσμο να συνδυάσουν τη δημιουργικότητα και την τεχνολογία προς αναζήτηση λύσεων για τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Micro:bit Educational Foundation.

Η πρόκληση αυτή επικεντρώνεται στους Παγκόσμιους Στόχους 14 Ζωή στο Νερό και 15 Ζωή στη Στεριά. Το ζητούμενο είναι να μας προτείνετε καινοτόμους τρόπους χρήσης του micro:bit σας για να βοηθήσετε στην προστασία της ζωής στη γη και κάτω από το νερό. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τους Στόχους, να κατανοήσετε ορισμένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ωκεανοί και ο φυσικός μας κόσμος και στη συνέχεια να ξεκινήσετε την ανάπτυξη ιδεών και λύσεων χρησιμοποιώντας την τεχνολογία.

Πώς να ξεκινήσετε

  • Εάν χρειάζεστε λίγη έμπνευση ή καθοδήγηση για να ξεκινήσετε, ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα απίστευτα έργα που έφτιαξαν άλλα παιδιά όπως εσείς.
  • Εάν είστε δάσκαλος, εδώ θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για να πραγματοποιήσετε το do your :bit μάθημά σας.

Ποιος μπορεί να δηλώσει συμμετοχή;

Παιδιά και νέοι ηλικίας 8–14 ετών από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην πρόκληση.

Πώς να δηλώσετε συμμετοχή;

Θέλουμε να σχεδιάσετε και να λύσετε ένα πρόβλημα που επηρεάζει εσάς και την κοινότητά σας ή κάποια άλλη κοινότητα κάπου στον κόσμο. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια συσκευή που θα μειώνει την ποσότητα πλαστικών υλικών που χρησιμοποιούνται στο σχολείο σας, ή μια λύση που ενθαρρύνει τους γονείς σας να ανακυκλώνουν. Μπορείτε να σκεφτείτε κάποιον τρόπο για να διατηρούμε τα φυτά μας ποτισμένα; Ή μήπως εσείς και οι φίλοι σας ενδιαφέρεστε να παρακολουθείτε την άγρια φύση του τόπου σας;

Οποιοδήποτε και αν είναι το θέμα, μας ενδιαφέρει να μάθουμε πώς σκέφτεστε να το λύσετε. Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας και γίνετε όσο πιο δημιουργικοί μπορείτε!

Η πρόκληση do your :bit ανοίγει στις 16 Σεπτεμβρίου 2019 και λήγει στις 28 Φεβρουαρίου 2020. Οι νικητές θα ενημερωθούν στις 23 Μαρτίου 2020.

Μάθετε περισσότερα για το πώς να δηλώσετε συμμετοχή: https://microbit.org/do-your-bit/how-to-enter.

Ποια είναι τα βραβεία;

Οι τυχεροί νικητές θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Λονδίνο και να λάβουν μέρος σε μια συναρπαστική εκδήλωση do your :bit. Θα υπάρχει επίσης πληθώρα micro:bit kit και άλλων δώρων για όσους ξεχωρίσουν!

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Βικτωρία Κυριάκη:

Τηλέφωνο 210 369 2337
Email Victoria.Kyriaki@britishcouncil.gr

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται παγκοσμίως σε συνεργασία με το The Micro:bit Educational Foundation, το Project Everyone’s World’s Largest Lesson και το ARM.