Οι δεξιότητες ζωής δεν είναι κάτι καινούριο. Είναι ένα σύνολο βασικών δεξιοτήτων που μας καθιστούν ικανούς να αντεπεξέλθουμε σε ζητήματα και ερωτήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Στις δεξιότητες αυτές συμπεριλαμβάνονται η εμπιστοσύνη, η αυτοπεποίθηση, η λήψη αποφάσεων, η ικανότητα να παραμένουμε ασφαλείς και υγιείς.

Τα σχολεία και οι επαγγελματικές σχολές παίζουν καθοριστικό ρόλο στην προώθηση και διατήρηση της συναισθηματικής και κοινωνικής υγείας των νέων στο πλαίσιο του ρόλου τους για παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης που βοηθά τους νέους να αποκτήσουν την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται για να εξελιχθούν σε επιτυχημένους ενήλικες.

Είμαστε λοιπόν στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη του προγράμματος Life Skills (Δεξιότητες Ζωής), το οποίο απευθύνεται σε ελληνικά σχολεία και επαγγελματικές σχολές, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αρχικής Κατάρτισης του Οργανισμού Ανάπτυξης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), έχοντας την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και την υποστήριξη της HSBC.

Διαγωνισμός Δεξιότητες Ζωής 2020–21: Αναπτύσσοντας Κοινωνικούς Επιχειρηματίες

Συγχαρητήρια στις ομάδες που διακρίθηκαν στον φετινό διαγωνισμό αλλά και σε όλους τους συμμετέχοντες που με τις εξαιρετικές τους παρουσιάσεις και πρωτότυπες ιδέες στήριξαν το πρόγραμμα Δεξιότητες Ζωής 2020–21!

Οι νικητές του Διαγωνισμού 2020–21 είναι:

Τιμητικές Διακρίσεις

Οι οκτώ ομάδες που συμμετείχαν στη τελική φάση του διαγωνισμού ήταν οι εξής (με τυχαία σειρά):

Παρακολουθήστε τον τελικό

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού ανακοινώθηκαν την Πέμπτη 27 Μαΐου 2021 κατά τη διάρκεια του μεγάλου τελικού, που πραγματοποιήθηκε ψηφιακά – δείτε το βίντεο στο Facebook.

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα

Στις παρακάτω σελίδες θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες για το πώς μπορείτε να λάβετε μέρος στο πρόγραμμα, τις συναντήσεις mentoring και τον Διαγωνισμό του ακαδημαϊκού έτους 2020–21.