Οι δεξιότητες ζωής δεν είναι κάτι καινούριο. Είναι ένα σύνολο βασικών δεξιοτήτων που μας καθιστούν ικανούς να αντεπεξέλθουμε σε ζητήματα και ερωτήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Στις δεξιότητες αυτές συμπεριλαμβάνονται η εμπιστοσύνη, η αυτοπεποίθηση, η λήψη αποφάσεων, η ικανότητα να παραμένουμε ασφαλείς και υγιείς.

Τα σχολεία και οι επαγγελματικές σχολές παίζουν καθοριστικό ρόλο στην προώθηση και διατήρηση της συναισθηματικής και κοινωνικής υγείας των νέων στο πλαίσιο του ρόλου τους για παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης που βοηθά τους νέους να αποκτήσουν την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται για να εξελιχθούν σε επιτυχημένους ενήλικες.

Είμαστε λοιπόν στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη του προγράμματος Life Skills (Δεξιότητες Ζωής), το οποίο απευθύνεται σε ελληνικά σχολεία και επαγγελματικές σχολές, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αρχικής Κατάρτισης του Οργανισμού Ανάπτυξης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), έχοντας την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και την υποστήριξη της HSBC.

Διαγωνισμός Δεξιότητες Ζωής 2019–20: Αναπτύσσοντας Κοινωνικούς Επιχειρηματίες

Οι πέντε ομάδες που διακρίθηκαν τη χρονιά 2019–20 είναι:

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού ανακοινώθηκαν την Τρίτη 26 Μαΐου 2020 κατά τη διάρκεια του μεγάλου τελικού, που μεταδόθηκε ζωντανά στη σελίδα μας στο Facebook.

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα

Στις παρακάτω σελίδες θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες για το πώς μπορείτε να λάβετε μέρος στο πρόγραμμα, τις συναντήσεις mentoring και τον Διαγωνισμό του ακαδημαϊκού έτους 2020–21.