Date
Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021
Τοποθεσία
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Μετά την μεγάλη επιτυχία των προηγούμενων εργαστηρίων τους στην Αθήνα, μη χάσετε τους Drum Worksπου έρχονται για μια ακόμη χρονιά με δύναμη από το Ανατολικό Λονδίνο στην Εθνική Λυρική Σκηνή με σκοπό να παρουσιάσουν μια καινοτόμα μέθοδο εκμάθησης μουσικής.

H ανοικτή εκδήλωση του προγράμματός μας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 στις 19.00 στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται μία ημέρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης μέσω της ticket services. Περισσότερες πληροφορίες για τα μέτρα ασφαλούς διεξαγωγής θα βρείτε στην ιστοσελίδα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Drum Works #HomeEdition

Διευρύναμε το πρόγραμμα των εκρηκτικών Drum Works από το ανατολικό Λονδίνο, εγκαινιάζοντας μια σειρά εβδομαδιαίων εργαστηρίων μουσικής σύνθεσης και ερμηνείας μέσα από τη χρήση κρουστών οργάνων, σε ένα #HomeEdition για ομάδες ενηλίκων. Η ορχήστρα κρουστών που δημιουργήθηκε από την ελληνική ομάδα εκπαιδευτών και με μέλη από Μονάδα Εφήβων/Νεαρών Ενηλίκων «Ατραπός» ΟΚΑΝΑ συνέχισε διαδικτυακά τις συναντήσεις της με στόχο τη δημιουργία ενός μουσικού έργου σε συνεργασία με την ομάδα των Drum Works στο Λονδίνο.

Από τη στιγμή που αναβλήθηκε η ανοικτή εκδήλωση λόγω Covid-19, στο πνεύμα της εποχής, οι δύο ομάδες ετοίμασαν από κοινού ένα βίντεο για να μοιραστούν τη δουλειά τους. Χωρίς την ύπαρξη του απαραίτητου μουσικού εξοπλισμού, μέσα από τη χρήση αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων (οικιακά σκεύη και αντικείμενα) αναζητήθηκαν «άλλοι» τρόποι προσέγγισης των τεσσάρων διαφορετικών τυμπάνων και δημιουργήθηκαν καινούργιοι ρυθμοί που βιντεοσκοπήθηκαν στο σπίτι του καθενός. Η διαδικασία κινήθηκε παράλληλα με την ομάδα της Αγγλίας, η οποία αντίστοιχα συνέλλεξε το ρυθμικό υλικό από τα μέλη της. Με την υποστήριξη του προγράμματος μουσικής σύνθεσης Ableton, δημιουργήθηκε μια κοινή βιβλιοθήκη ρυθμών με στόχο τη σύνθεση του συλλογικού ψηφιακού έργου.

Το αποτέλεσμα των εργαστηρίων είναι η παρουσίαση ενός ομαδικού βίντεο που αποτυπώνει τη διαρκή συνομιλία των ομάδων μεταξύ Ελλάδας και Μεγάλης Βρετανίας. Αυτή η διαδικασία υπογράμμισε την ανάγκη για συν-δημιουργία, σύνδεση και αλληλεγγύη και ένωσε τους ανθρώπους με τρόπους που δεν διανοηθήκαμε στο εγγύς παρελθόν. Δείτε το βίντεο και μείνετε συντονισμένοι για τη νέα ημερομηνία την ανοικτής εκδήλωσης.

Συμπαραγωγή με την Εθνική Λυρική Σκηνή σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφήβων/Νεαρών Ενηλίκων «Ατραπός» ΟΚΑΝΑ και τη «Σχεδία – περιοδικό δρόμου».

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Σχετικά με τους Drum Works

To μουσικό project Drum Works ξεκίνησε το 2007, όταν το Barbican προσκάλεσε τους Λονδρέζους μουσικούς Ross McDouall και Jo Wills να συνεργαστούν με το Βραζιλιάνικο συγκρότημα Afro Reggae σε ένα πρόγραμμα εκμάθησης samba σε ένα γυμνάσιο του Ανατολικού Λονδίνου. Όταν το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε, οι δύο μουσικοί με μια ομάδα 20 εφήβων ξεκίνησαν να δημιουργούν μαζί νέο μουσικό υλικό, εμπνευσμένο από την μουσική που όλοι άκουγαν κάθε μέρα. Το αποτέλεσμα έφερε έναν φρέσκο και πρωτότυπο ήχο που ξεχώρισε στην τοπική κοινότητα του Ανατολικού Λονδίνου.

Επί οκτώ συνεχόμενη έτη το project αποτελούσε μέρος του προγράμματος «Creative Learning» στο Barbican Centre και στο Guildhall School of Music & Drama. Σήμερα, οι Drum Works συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τα κρουστά ως εργαλείο για να εμπνέουν τους ανθρώπους, γεμίζοντας τους αυτοπεποίθηση για ένα δημιουργικό μέλλον. Όλα τα εργαστήρια των Drum Works περιλαμβάνουν βασικές τεχνικές κρουστών, ρυθμική εργασία και εκμάθηση Βραζιλιάνικων samba κρουστά.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Μαρία Παπαϊωάννου:

Email Maria.Papaioannou@britishcouncil.gr
Τηλέφωνο 210 369 2336