Μια γυναίκα σε μια έκθεση τέχνης
Date
Τετάρτη 01 Απριλίου 2020Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

Γνωρίστε τη δουλειά μας σε όλο το φάσμα των τεχνών μέσα από πλούσιο online υλικό συνεδρίων, ομιλιών, εργαλειοθηκών και προτάσεων για να παραμείνετε δημιουργικοί κατά τη διάρκεια της κρίσης Covid-19.

Σχέδιο και μόδα

Circular Cultures
Το πρόγραμμα «Circular Cultures» διερευνά το βιώσιμο design, την καινοτομία και τα νέα υλικά μέσα από το πρίσμα του κυκλικού σχεδιασμού. Ανακαλύψτε τις πιο σύγχρονες πρακτικές σε οτιδήποτε αφορά την κυκλικότητα, μέσω μιας σειράς ομιλιών, πάνελ συζητήσεων και παρουσιάσεων πρωτοποριακών υλικών. Είναι μία συμπαραγωγή με το Onassis Culture και η επιμέλεια του προγράμματος έγινε σε συνεργασία με την Καθηγήτρια Rebecca Earley, Συνιδρύτρια του Centre for Circular Design. Παρακολουθήστε το συνέδριο σε τέσσερα μέρη.

Crafting the Future
Το «Crafting the Future» ήταν ένα διήμερο συνέδριο που συνδυάσε την αριστεία και την εμπειρία από το χώρο των crafts με την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες όπως εφαρμόζονται στο χώρο της μόδας και του design, με ιδιαίτερη έμφαση στην αειφορία. Πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Onassis Culture και συνεπιμέλεια με το Fashion RevolutionΠαρακολουθήστε το συνέδριο σε βιντεοσκόπηση.

Fashion Revolutionaries
Το Fashion Revolutionaries – μία συνεργασία με το Fashion Revolution – είναι ένα διεθνές πρόγραμμα που φέρνει στο επίκεντρο επαγγελματίες από τη βιομηχανία της μόδας και μέσα από τη δουλειά τους υποστηρίζουν τις ζωτικές αλλαγές που είναι απαραίτητες για ένα βιώσιμο μέλλον που μας αφορά όλους. Παρακολουθήστε τα βίντεο των συνεντεύξεων.

How to be a Fashion Revolutionary
Ο οδηγός μας How to be a Fashion Revolutionary δίνει ιδέες για το πως θα χρησιμοποιήσετε τη φωνή και τη δύναμή σας για να συμβάλλετε στην αλλαγή της βιομηχανίας της μόδας. Κατεβάστε τον δωρεάν.

Cultural Skills

Το CoMuseum
Η νέα ιστοσελίδα για το διεθνές συνέδριο για τα μουσεία είναι η κατάλληλη πλατφόρμα για πρόσβαση στα πιο επίκαιρα ζητήματα και συζητήσεις στο χώρο των μουσείων. Γνωρίστε τους διεθνείς ομιλητές και εμπνευστείτε μέσα από τη δική τους τεχνογνωσία. Παρακολουθήστε τις πιο πρόσφατες εκδόσεις του συνεδρίου και εγγραφείτε στο newsletter.

International Museum Academy Toolkits
Είστε επαγγελματίας στον χώρο των μουσείων ή των οργανισμών πολιτιστικής κληρονομιάς; Τώρα μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό που συγκεντρώσαμε από την πρώτη Διεθνή Ακαδημία Μουσείων, που πραγματοποιήσαμε με τη συμμετοχή κορυφαίων Βρετανών ειδικών του χώρου.

Μουσική

Drum Works #HomeEdition
Το πρόγραμμα #HomeEdition με τους Drum Works – μετά από δύο μήνες διαδικτυακών συναντήσεων – παρουσιάζει ένα βίντεο που δείχνει πώς η ομάδα μας στην Αθήνα και η ομάδα στο Λονδίνο συνεργάστηκαν υπό συνθήκες καραντίνας για να ανταλλάξουν ιδέες και να δημιουργήσουν τα δικά τους beats! Με λεκάνες, κατσαρόλες και άλλα αυτοσχέδια όργανα και με πολύ κέφι αποδεικνύουν τι σημαίνει συνεργασία, διασύνδεση και αλληλεγγύη στην πράξη – δείτε το βίντεο.

Selector Radio
Η μουσική δεν σταματά ποτέ και ο Selector Radio συνεχίζει να συνδέει το διεθνές κοινό του. Με βασικούς πυλώνες την τζαζ, grime, indie και ηλεκτρονική μουσική, κάθε εβδομάδα η Jamz Supernova διαμορφώνει εκλεκτικές playlist έχοντας στο επίκεντρο καλλιτέχνες και δισκογραφικές με καθοριστικό ρόλο στη Βρετανική μουσική σκηνή. Ακολουθήστε τις εβδομαδιαίες μας εκπομπές στο Μixcloud.

Λογοτεχνία

Ο Ian McEwan στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Ο πολυβραβευμένος Βρετανός συγγραφέας Ian McEwan συνομιλεί με τον Έλληνα ποιητή Χάρη Βλαβιανό για την τέχνη της μυθοπλασίας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και τις Εκδόσεις Πατάκης.

Literature on Lockdown
Τα ταξίδια συνεχίζουν μέσα από τη λογοτεχνία! Ακολουθήστε τη νέα σειρά που δημιουργήσαμε στο blog μας για τη λογοτεχνία όπου μοιραζόμαστε ιστορίες, νέα εγχειρήματα, podcast και διαδικτυακές συναντήσεις που σας φέρνουν στο επίκεντρο της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Εικαστικά

Περιηγηθείτε στη συλλογή έργων τέχνης του British Council
Από το 1938 το British Council συλλέγει έργα τέχνης, χειροτεχνίας και σχεδίου για να παρουσιάσει τα επιτεύγματα των σημαντικότερων Βρετανών καλλιτεχνών. Περιηγηθείτε τώρα στην ηλεκτρονική μας συλλογή, που διαθέτει περισσότερα από 8.000 έργα τέχνης, και εξερευνήστε την ιστορία της.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας Covid-19 για τις τελευταίες ενημερώσεις για την πολιτιστική μας δράση και βρείτε διαθέσιμες πηγές υποστήριξης για τον πολιτιστικό τομέα.