Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2018
Date
Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019 -
11:0018:00
Τοποθεσία
Σεράφειο Δήμου Αθηναίων

Γιορτάστε μαζί μας την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών σε ένα πολυγλωσσικό φεστιβάλ

Ελάτε το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019 στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων από τις 11.00 έως και τις 18.00 για να γιορτάσουμε μαζί την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών!

Δεκατέσσερις χώρες-μέλη της EUNIC Αθήνας, σε συνεργασία με την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (IKY), το Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Σύλλογο των Αποφοίτων Διδασκαλία Γλωσσών στην Ευρώπη, σχεδιάζουν για ακόμα μια χρονιά τη διοργάνωση μιας μεγάλης και πολύπλευρης εκδήλωσης σε ένα πολυπολιτιστικό και πολυγλωσσικό φεστιβάλ τραγουδιού, συζητήσεων, χορού και αφήγησης με διαδραστικά παιχνίδια για όλη την οικογένεια και ένα κυνήγι θησαυρού με κληρώσεις δώρων κάθε ώρα.

Επισκεφθείτε το περίπτερό μας για να μάθετε περισσότερα για τα προγράμματα, τα μαθήματα και τις δράσεις μας. Πάρτε μέρος στη δραστηριότητα «Μικροί Επιστήμονες», ένα δημιουργικό πείραμα που συνδυάζει τα Αγγλικά και την επιστήμη για παιδιά 6–12 ετών, παρακολουθήστε έναν εκπαιδευτικό, ένα γονιό κι ένα μαθητή να συζητούν την εκμάθηση Αγγλικών από τη δική τους οπτική και ακούστε τους μαθητές της Σχολής Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου να τραγουδούν.

Πρόγραμμα

 • 13.50: «Τρεις ερωτήσεις – Τρεις άνθρωποι. Τι θα μας πουν;»
  Συζήτηση σχετικά με την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας και τον ψηφιακό αλφαβητισμό
  Η συζήτηση γίνεται στο πλαίσιο του iRead, το οποίο είναι ένα τετραετές (2017–20) πρόγραμμα με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής EU Horizon 2020.
 • 14.05: «We’re all in this together»
  Το τραγούδι ερμηνεύουν οι μαθητές της Σχολής Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου.
 • 13.00–15.00: Μικροί επιστήμονες
  Δραστηριότητα για παιδιά 6–12 ετών για να εκφραστούν στα Αγγλικά και να εξερευνήσουν τον χώρο των πειραμάτων με γλιστερά, γλοιώδη και ρευστά «slimes». Οι μικροί επιστήμονες θα φτιάξουν τις δικές τους πολύχρωμες χλαπάτσες μέσα από μία σειρά διασκεδαστικών βημάτων.

Δηλώστε συμμετοχή στο Facebook: www.facebook.com/events/762675797516416.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Βικτωρία Κυριάκη:

Τηλέφωνο Victoria.Kyriaki@britishcouncil.gr
Email 210 369 2337

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2019 διοργανώνεται στο πλαίσιο της 1ης Εβδομάδας Ευρωπαϊκών Πολιτισμών του δικτύου EUNIC στην Αθήνα με την υποστήριξη του Δικτύου Πολιτισμού δήμου Αθηναίων Athens Culture Net.