Ευρωπαϊκός Λογοτεχνικός Περίπατος 2017

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017 -
11:0015:00
Στοά του Βιβλίου, Αθήνα

Κι αυτό το φθινόπωρο, σε συνεργασία με το δίκτυο EUNIC (Ένωση Μορφωτικών Ινστιτούτων της Ε.Ε.), σας προσκαλούμε να συναντήσετε συγγραφείς από διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Λογοτεχνικά έργα θα διαβαστούν από τους ίδιους τους συγγραφείς, ηθοποιούς και δημοσιογράφους σε διάφορα σημεία της Στοάς του Βιβλίου. Καθεμία από τις αναγνώσεις θα επαναλαμβάνεται, παρουσία του συγγραφέα και θα ακολουθεί συνάντηση με το κοινό. Έτσι, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί όλους τους χώρους της εκδήλωσης.

Στο πλαίσιο του φετινού Ευρωπαϊκού Λογοτεχνικού Περιπάτου, έχουμε προσκαλέσει τη Βρετανίδα λογοτέχνη Tanya Landman (Carnegie Medal, Guardian Children’s Fiction Prize), η οποία θα διαβάσει κομμάτια από τα τελευταία της έργα. Μετά την ανάγνωση θα ακολουθήσει συζήτηση.

Το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ανακοινωθεί σύντομα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Βιογραφικό Tanya Landman

Αν και τα βιβλία της απευθύνονται σε άτομα κάθε ηλικίας, η Tanya Landman είναι περισσότερο γνωστή για τα ιστορικά της μυθιστορήματα για νέους και για εφήβους. Το «Apache», το οποίο τοποθετείται χρονικά στην Αμερική του 19ου αιώνα, ήταν υποψήφιο για αρκετά βραβεία στη Βρετανία, μεταξύ των οποίων το Teenage Book Trust και το Carnegie Medal. Η αμερικάνικη έκδοση κέρδισε το βραβείο Borders Original Voices καθώς και το Spurs Award από τη Western Writers of America. To «The Goldsmith’s Daughter», το οποίο εξελίσσεται στην αυτοκρατορία των Αζτέκων κατά την ισπανική εισβολή, προτάθηκε για το Carnegie Medal και για το βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας της εφημερίδας Guardian. Το «Buffalo Soldier» κέρδισε το Guardian Medal το 2015. Το «Hell and High Water» – ένα καταιγιστικό θρίλερ στο Devon του 18ου αιώνα – ήταν ανάμεσα στα τελικώς προτεινόμενα για το βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας της εφημερίδας Guardian για το 2016 και για το Carnegie Medal. Το τελευταίο της βιβλίο, το «Beyond the Wall», διαδραματίζεται στη Βρετανία της ρωμαϊκής εποχής.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Μαρία Παπαϊωάννου:

Email Maria.Papaioannou@britishcouncil.gr
Τηλέφωνο 210 369 2336