Αφίσα για το ψηφιακό φεστιβάλ ταινιών «Fresh Flare: ΛΟΑΤΚΙ+ Ταινίες Μικρού Μήκους από τη Βρετανία»
Date
Κυριακή 18 Ιουλίου 2021Κυριακή 25 Ιουλίου 2021
Τοποθεσία
Online

To Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας και το British Council συνεργάζονται ξανά και συμμετέχουν στις δράσεις του Athens Pride, με την υποστήριξη της Βρετανικής Πρεσβείας, για μια σειρά δωρεάν online προβολών που θα συστήσουν στο ελληνικό κοινό ταλαντούχες και θαρραλέες queer φωνές από το σινεμά μικρού μήκους της Βρετανίας.

Το «Fresh Flare» είναι ένα διεθνές πρόγραμμα του British Council, σε συνεργασία το BFI Flare και παρουσιάζεται ως ένα ταξίδι: διασχίζει τη Βρετανία και περνά τα σύνορά της, από αστικές εκτάσεις έως απέραντα αγροτικά τοπία, από τα πανύψηλα ρετιρέ έως τα θρυμματισμένα συγκροτήματα κατοικιών, και μέσα από εκκλησίες, νυχτερινά κλαμπ, πισίνες και κομμωτήρια. Πρόκειται για ένα ταξίδι από την καταπίεση και την ντροπή προς την απελευθέρωση, τη γιορτή και την αποδοχή. Παρ’ όλο που αυτό το ταξίδι δεν είναι πάντοτε εύκολο, οι ταινίες του προγράμματος εξυμνούν το πόσο μακριά έχουμε φτάσει, την απόσταση που ακόμα μένει να διανύσουμε, και τη σημασία της ελευθερίας και της ένταξης ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων όχι μόνο στη Βρετανία, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Οι ταινίες του «Fresh Flare»

  • «Crashing Waves» της Έμμα Γκίλμπερτσον
  • «Landline» του Ματ Χάουτον
  • «Treacle» της Ρόζι Ουέστχοφ
  • «Anemone» του Αμρού Αλ-Καντί
  • «Marco» του Σαλίμ Χαντάντ
  • «Night Out» της Αμέλια Χασέμι
  • «Ladies Day» της Αβένα Τέιλορ-Σμιθ

Οι ταινίες θα φιλοξενηθούν από τις 18 έως και τις 25 Ιουλίου 2021 και θα προβάλλονται στην ειδικά διαμορφωμένη ψηφιακή πλατφόρμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.

Μπορείτε να εξασφαλίσετε το δωρεάν εισιτήριό σας με προκράτηση δημιουργώντας λογαριασμό στο online.aiff.gr.