Λογοτύπο Future City Game
Date
Σάββατο 14 Ιουνίου 2014Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Στο πλαίσιο της δράσης «West Side Story» του «Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς»

Σας προσκαλούμε σε μια ακόμη συνεργασία μας με το περιοδικό Parallaxi και τη δράση «Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς», με στόχο την ανάδειξη της παλιάς περιοχής Τσάιρ, μιας σημαντικής αλλά σχετικά άγνωστης και ανεξερεύνητης περιοχής στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης.

Το «West Side Story» θα ολοκληρωθεί σε ένα διήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων – που περιλαμβάνει καλλιτεχνικές δράσεις, αρχιτεκτονικές εγκαταστάσεις, οργανωμένες ξεναγήσεις αλλά και προτάσεις για μελλοντική ανάδειξη της περιοχής – το οποίο θα ανακοινωθεί σύντομα μέσω του www.parallaximag.gr.

Στο πλαίσιο της διήμερης αυτής δράσης, έχουμε τη χαρά να παρουσιάσουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Future City Game του British Council, ένα ομαδικό διαδραστικό παιχνίδι που σχεδιάσαμε με σκοπό να υποστηρίξουμε έναν νέο τρόπο σκέψης και δράσης με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη, την περιοχή μας ή τη γειτονιά μας.

Ταξιδεύοντας σε 15 χώρες και πάνω από 90 γειτονιές σε όλη την Ευρώπη, από τη Γλασκώβη μέχρι τη Μόσχα και από το Ελσίνκι μέχρι τη Θεσσαλονίκη, το παιχνίδι αυτό έχει ένα και μόνο σκοπό: να ενθαρρύνει τη σκέψη και τη συμμετοχή των πολιτών στην αντιμετώπιση των μακροπρόθεσμων προκλήσεων της περιοχής τους.

Η αποστολή του παιχνιδιού στη Θεσσαλονίκη είναι να αναδείξει την καλύτερη ιδέα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην παραπάνω περιοχή και γι’ αυτό χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας!

Δηλώστε συμμετοχή ως παίκτες, εξερευνήστε την περιοχή και παρουσιάστε στο κοινό την ιδέα σας, ή συμμετάσχετε στην ψηφοφορία για την ανάδειξη της καλύτερης ιδέας. Οι όροι και οι δηλώσεις συμμετοχής θα είναι σύντομα στη διάθεσή σας μέσω του www.parallaximag.gr.

Λίγα λόγια για το παιχνίδι

Υπό την καθοδήγηση ενός εκπαιδευμένου συντονιστή, του «games master», οι συμμετέχοντες παίκτες οργανώνονται σε ομάδες. Ο/η «games master» παρέχει στους παίκτες μια σειρά από εργαλεία για να τους βοηθήσει να δουλέψουν από κοινού στη διαμόρφωση της ιδέας τους. Στο τέλος του παιχνιδιού οι ιδέες παρουσιάζονται στο κοινό. Παίκτες και κοινό ψηφίζουν τις καλύτερες υλοποιήσιμες ιδέες και όλοι μαζί προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για την πραγματοποίησή τους.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας:

Parallaxi 2310 429 050
British Council 2310 378 314 & Chrysoula.Melidou@britishcouncil.gr